Dijital baskı adıyla bilinen DTG baskı, kumaşa işleyen profesyonel bir tekstil baskı yöntemidir. Tam adıyla Direct To Garment teknolojisi, su bazlı pigment boyaların endüstriyel yazıcılar aracılığıyla direkt olarak kumaşa uygulanmasını ifade eder.
DTG'ye Kıyasla DTF Baskının Avantajları
DTG ve DTF tekniklerinin ikisi de renkli ve pamuklu kumaşlara çok çok kaliteli baskı yapabilir. DTF ise çok daha fazla kumaş çeşidi ile uyumludur. İlk yatırım maliyeti olarak kıyaslandığında DTF' Yazıcını çok çok daha avantajlıdır.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
DTG (Diferansiyel Termal Termogravimetrik) analizinde amaç malzeme kaybının en fazla hangi sıcaklıkta olduğunu görmektir. Buna göre, malzemenin ağırlık kaybındaki hızına karşın zaman veya sıcaklık fonksiyonu oluşturur. TMA (Termomekanik Analiz) ise boyut ve viskozite değişiklikleri baz alınarak yapılan ölçümlerdir.
Dayanıklı Tasarımlar
DTG yazıcıları kullanarak bastığınız tasarımlar, ekran baskılı tasarımlar kadar uzun süre dayanır. Bu tasarımlar soyulmaz veya solmaz.
İlgili 44 soru bulundu
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
DTF Tekstil Mürekkebi
Tekstil baskı için özel olarak tasarlanan DTF pigment mürekkebidir. Yüksek renk yoğunluğu ve geniş renk gamına sahiptir. Pamuk, kumaş, deri, yüksek elastik kumaş vb. bir çok tekstil grubu ile tam uyumludur. Yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 yıkamaya kadar dayanıklıdır.
Simultane Diferansiyel Taramalı Kalorimetre ve Termogravimetrik Analiz Cihazı ile malzemelerin ağırlık değişimi ve ısı akışı eş zamanlı olarak sıcaklığın veya zamanın bir fonksiyonu olarak ölçülmektedir.
Termogravimetrik analiz , malzemelerde sıcaklığın veya zamanın bir fonksiyonu olarak meydana gelen kütle kaybı ve/veya kazanımlarının belirlenmesinde kullanılan bir yöntemdir. Numunesi( 1-10 mg), sabit ısıtma hızında ısıtılır ve kütle değişimi sıcaklığın bir fonksiyonu olarak ölçülerek kaydedilir.
Dijital baskı adıyla bilinen DTG baskı, kumaşa işleyen profesyonel bir tekstil baskı yöntemidir. Tam adıyla Direct To Garment teknolojisi, su bazlı pigment boyaların endüstriyel yazıcılar aracılığıyla direkt olarak kumaşa uygulanmasını ifade eder.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
Ofset baskı çok sayıda olan baskılar için daha az maliyetli iken, dijital baskı az sayıda basımlar için daha az maliyetlidir. Dijital baskı basımı daha hızlı yaparken, ofset baskı daha yavaş gerçekleştirir. Dijital baskı tasarım üzerinde yapılacak değişiklikler için daha esnektir.
En yaygın kullanılan baskı teknikleri; Yüksek baskı(Tipografi), Düz baskı(Ofset), Çukur baskı(Tifdruk) ve Elek baskı(Serigrafi) dir.
Serigrafi baskı ve emprime baskı uzun zamandır tekstil sektöründeki imalatlarda en çok kullanılan, tercih edilen baskı tekniğidir. Tişört baskı yöntemleri içerisinde özellikle yüksek adetli imalatlarda hem kalite hemde tshirt baskı maliyeti açısından en iyi çözümü sunmaktadır.
DTG baskı süreci 4 adımdan oluşmaktadır. Bunlar baskıya uygunluk için tekstil ürünlerinin ön hazırlıkları, kurutma, baskı ve kürlemedir. DTF baskı da ise yalnızca DTF pet filme baskı ve kürleme aşamaları bulunmaktadır. Bu sebeple DTF baskı efor ve zaman tasarrufu sağlamaktadır.
Sublimasyon ile yalnızca polyester içeren beyaz renk ürünlere baskı yapılabilirken, DTF baskı sisteminde ise pamuk, ipek, suni ipek, polyester ürünler başta olmak üzere dilediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz. Yani dilediğiniz tekstile renk ayırt etmeksizin baskınızı kolayca yapabilirsiniz.
Diferansiyel termal analiz (DTA), hal değişimi veya kimyasal reaksiyon sonucu ortaya çıkan enerji değişimlerinin belirlenmesinde yaygın olarak kullanılan termal analiz yöntemlerinden bir tanesidir. DTA yöntemi, ısıtma veya soğutma sırasında, numune ve referans malzeme arasındaki sıcaklık farkı ölçümüne dayanır.
TGA yöntemi, tahmin etme, tahminleri doğrulama, gözlemleri tanımlama, tahminlerle gözlemleri karşılaştırma ve açıklama basamaklarını içeren, öğrencilerin önbilgisini ortaya çıkaran, karışık durumlarda farklı çözümler üretmesini sağlayan bir yöntemdir (Köse, Coştu ve Keser, 2003).
Büyük arterlerin transpozisyonu kalp büyük damarları ters olması (kısa adı BAT, ingilizce adının kısaltması TGA 'dır) büyük damarların yanlış ventriküllerden çıktığı bir doğumsal kalp hastalığıdır.
Laboratuvarlar. Termogravimetri, genel olarak malzemelerde sıcaklığın veya zamanın bir fonksiyonu olarak meydana gelen kütle kaybı ve/veya kazanımlarının belirlenmesinde kullanılır.
Diferansiyel Taramalı Kalorimetre Cihazı (DSC); numune ısıtılırken, soğutulurken veya sabit bir sıcaklıkta tutulurken soğurulan veya salıverilen enerji miktarını ölçer. Bu teknikte, referans ile numuneden gelen veya uzaklaşan ısı farkı sıcaklığa veya zamana bağlı olarak gösterilir.
Termal gravimetri(TG), programlanmış ısıtma koşulları altında malzemede meydana gelen ağırlık değişimlerinin ölçüldüğü bir termal analiz tekniğidir. Diferansiyel Termal Analiz (DTA) tekniği hal değişimi veya kimyasal reaksiyon sonucu ortaya çıkan enerji değişimlerinin belirlenmesinde çok kullanılan bir yöntemdir.
Süblimasyon baskı tekniği son derece kaliteli ve kullanışlı bir baskı tekniğidir. Birçok kullanıcı, kişiye özel ürün ve hediyelik malzemeleri üreteceği zaman süblimasyon baskı tekniği yöntemine başvurur.
Presimizi 165 derece 13 saniye sıcaklığa ayarlayarak baskımızı yapıyoruz.
Boya sublimasyon adıyla da bilinen sublimasyon, görüntünün %100 polyester bir giysiye veya diğer polimer kaplı zeminlere aktarılmasını sağlayan kimyasal/fiziksel bir işlemdir. Bu işlem, özel bir yazıcı ve özel mürekkep ve kağıt malzemelerinin kullanılmasını gerektirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri