Nemli bez ile düzenli olarak yaprakları silmek de bitkinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Dua çiçeği ne sıklıkla sulanır sorusuna yanıt arayabilirsiniz. Haftada bir kez toprak yüzeyi tam kurumadan sulamaya özen gösterilmesi gerekir. Dua çiçeğinin toprağının kurumamasına dikkat edilmelidir.
Dua Çiçeği Ek Bakım Bilgileri:
Tropikal yapısı gereği hava akımın olduğu kapı, pencere ve klima önü gibi alanlarda bulunmaktan hoşlanmayan calathea türleri nemli, sıcak ortamları sevmektedir. Nemli bir bez yardımı ile düzenli aralıklarla yapraklarını silmeniz bitkinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir.
Dua çiçeğinin haftada bir defa sulanması idealdir. Dua çiçeğinin toprağı kuru olmamalıdır. Dua çiçeğinin sulaması yapılırken dinlendirilmiş su tercih edilmelidir. Çiçeği ılık su ile sulamak sağlığı açısından daha yararlıdır.
Direk güneş ışığına ihtiyaç duymayan dua çiçeği için en ideal ortam yarı güneş yarı gölge alanlardır. Eğer tek bir taraftan ışık alıyorsa, bir kaç haftada bir yönünü değiştirmeniz yapraklarının eşit miktarda güneş ışığından faydalanması sağlayacaktır.
Koyu renkli geçişli yaprakları olan dua çiçeği, kolay bakılması yönüyle bitki sevenlerin evinde yer almaktadır. Gün ışığından dolayı yapraklarını salan ve gerdiren bir yapıya sahiptir.
İlgili 33 soru bulundu
Su isteği. Dua çiçeğini sulama zamanınız geldiğini toprağın üst kısmının kurumasından anlayabilirsiniz. Ancak bitkinin büyüdüğü ilkbahar ve yaz aylarında sulamayı daha sık tutarak toprağın çok fazla kurumasına izin vermemelisiniz. Uzun süre sulanmayan ve kuru toprakta oturan dua çiçeği uzun süre hayatta kalamayacaktır.
16. Yüzyıl'da keşfedildiği düşünülen bu bitki, süs bitkisi olarak karşımıza çıkar. İsmi, İtalyan botanik bilimcileri tarafından konulan bitkinin hareketleri insanlara “dua eden kişi” görüntüsünü vermektedir. Tüm dua çiçeği çeşitleri de “dua” hareketlerini sergilemektedir.
Adının dua çiçeği olarak bilinmesinin sebebi bitkinin davranışlarından ve gösterdiği hareketlerden kaynaklanmaktadır. Dua çiçeği, gecenin gelmesiyle beraber çiçek şeklini fiziksel olarak değiştirir. Bu değişiklik dua eden bir kişinin ellerini andıran bir görünüme bürünür.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Toprağı nemli tutmak önemlidir ancak köklerin sürekli su altında kalmadığından emin olunuz. Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar.
Doğada 300'den fazla çeşide sahip olan dua çiçekleri gece gündüz geçişlerindeki yaprak hareketleri, farklı desenleri ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle son dönemlerin popüler saksı çiçekleri arasında yer alıyor. 5 farklı çömlek saksı seçeneği ile özel günlerin sıklıkla tercih edilen çiçeği olan dua çiçeklerinin bakımına ...
Dua Çiçeği bulunduğu mekanı güzelleştirirken aynı zamanda havasını da temizleyerek daha sağlıklı bir ortam yaratır. Dua Çiçeği yenilmesi durumunda hayvan dostlarımız üzerinde toksik etki göstermeyen bir bitkidir. Bu sebeple evcil hayvanlarınızın yaşadığı ortamlarda yetiştirilmeye uygundur.
Barış çiçeğine uzun zaman su vermediğinizde yapraklarının boynu bükülmüş olarak bulabilirsiniz. Ancak bu şekilde bulduğunuz barış çiçeğiniz öldü diye düşünmeyin. Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin.
Yağmur ormanı bitkisi olan dua çiçeği nemli ortamları sever. Renkleri ve desenlerini koruması için uygun sıcaklığa ve neme gereksinim duyar. İlkbahar ve yaz aylarında dua çiçeği hızlı gelişim gösterir.
Yaprak dökmeyen, kendi içinde Reginae, Nicolai gibi türleri olan dayanıklı bir bitkidir. Uygun koşullarda dış mekanda da yetişebilen peyjaz düzenlemelerinin vazgeçilmezidir. Toprak hafif derecede nemli kalacak şekilde bir sulama rutini oluşturabilirsiniz.
Dua çiçeğinin en önemli faydası, sahip olduğu muhteşem ötesi görüntüsü ile ortamları güzelleştiren bir bitki olmasıdır. Aynı zamanda bulunduğu ortama güzel ve ferahlık hissi oluşturan bir bitkidir. Kullanıldığı ortamlara dekoratif açıdan eşsiz bir güzellik kazandırır.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır. Hava akımı alan noktalardan uzak tutmakta fayda var.
Dekoratif yaprakları, bazı türlerde renkli çiçek salkımları ile saksı bitkileri arasında oldukça popülerdir. Gece ve gündüz yapraklarını açıp kapamasıyla oldukça dikkat çekici olan dua çiçekleri hayvanlarınız için de oldukça zararsızdır.
Bitkinin dal ve yapraklarını temizleyerek, bitkinin daha iyi bir şekilde havalandırılmasını ve güneş ışığının daha iyi emilmesini sağlayabilirsiniz. Nem: Uyku çiçeği, nemli bir ortamı tercih eder. Bitkinin yapraklarını düzenli olarak nemlendirerek, bitkinin nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayı sevmeyen çiçek, aydınlık odaları sevmektedir. Güneşi direkt olarak almayan, ancak sürekli olarak aydınlık kalan bir odada çiçek, hızlı bir şekilde büyür. Çiçek, gün ışı aldığı yöne eğilim gösterebilir. Gün ışığını yeterince almayan kısmı düzenli olarak güneşe çevrilmelidir.
Bunun için tek yapmanız gereken; 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyarak karıştırmak ve elde edilen su ile çiçekleri sulamak. Burada dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var; sulama esnasında suyun bitkinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Su doğrudan toprağa temas etmeli.
Yılbaşı Çiçeği Neden Büyümüyor? Bakımı nispeten kolay bir bitki olan yılbaşı çiçeği serin ortamda olduğu ve gerektiği şekilde sulandığı sürece her sene çiçek açacak ve büyümeye devam edecektir. Çiçek açtığı dönemde ve sıcak yaz aylarında düzenli sulamalısnız.
Doğrudan güneş ışığı istemeyen barış çiçeği aydınlık ortamları sever. Bulunduğu yerin ideal ısısı da 10-28 derece arasında olmalı. Barış çiçeği sıcak havalarda nemli olmalı. Bunun için yapraklarına ara ara su püskürtülebilir. Kış günlerinde de haftada 1-2 defa sulama yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri