Dubai'nin plajları çok hareketlidir ve yıl boyunca ziyaretçileri ağırlar. Sahilde yemek yemek, keyifli vakit geçirmek ve dinlenmek için en iyi ücretsiz plajları ele alan kapsamlı rehberimize göz atın. Dubai'nin plajları çok hareketlidir ve yıl boyunca ziyaretçileri ağırlar.
Basra Körfezi'nin Batı kıyısında yer alan Dubai, bu yönüyle denize sahip olan şehirler içerisinde gelir. Özellikle güzel ve birbirinden özel kumsalları ile birlikte sıcaklığı üzerinden her sene farklı mevsimlerde denize girme şansı tanır.
Kışın Ocak- Şubat aylarında bile denize rahatlıkla girebilirsiniz. Nisan ayından itibaren sıcaklıklar 30 dereceyi geçer. Yazın 45 dereceleri bulan sıcaklıklar olur. Sonbahar ortalaması ise 35 derecedir.
Plajda eğlenmek için yapılacak onlarca aktivitenin yanı sıra Dubai, deniz suyu kalitesini oldukça ciddiye alıyor ve kristal berraklığındaki deniziyle gurur duyuyor.
İlgili 40 soru bulundu
Dubai Bölgesindeki Plajlar
Park yerleri hafta içi saatlik ücretli hafta sonu ve resmi tatillerde (cuma cumartesi) ücretsiz.
Dubai'ye ne zaman gidilir? Yaz aylarında sıcaklık 40 derece dolaylarında seyrederken yılın en sıcak ayı olan ağustosta hava gündüzleri 50 dereceyi, geceleri 30 dereceyi bulabilir. Neticede Dubai'yi ziyaret etmek için ekim-mayıs ayları arası oldukça ideal.
Dubai'nin en popüler plajı olan JBR Plajı En iyi bilinen ve en sık ziyaret edilen halk plajıdır. JBR Plajı birkaç kilometre boyunca uzanmaktadır. Hem bölge sakinlerinin hem de turistlerin ilgisini çekmektedir.
90 Günlük Çok Girişli Vize: Bu vize sana hem 90 gün boyunca Dubai'de kalma hem de özgürce giriş hakkı tanır. Birleşik Arap Emirlikleri Transit Vizesi: Farklı bir noktaya giderken BAE havalimanlarına iniş yapmak zorunda olan kişiler, bu vizeyi almak durumundadır. BAE Transit Vizesi ile ülkede 96 saat kalma hakkın olur.
Sıcak havalarda hafif ve nefes alabilen kumaşlar ilk tercihiniz olmalı. Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Göç durumlarına göre, Urduca, Hintçe, Farsça, Bengalce, Malayca, Tuluca, Tamilce, Kannadaca, Sinhalaca, Teluguca, Tagalogca ve Çince dilleri de diğer başka dillerle birlikte konuşulmaktadır.
Dubai para birimi, Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi veya kısa adıyla dirhemdir ve uluslararası para birimi kodu AED'dir. 1 dirhem 100 fildir. Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
Altın, Pırlanta, Mücevher. Dubai'nin ışıltısı ve görkemi tüm dünyada biliniyor. Bu şatafatın kaynaklarından biri ise altın, bu nedenle aynı zamanda “altın şehir” olarak da anılıyor. Altın ve mücevher konusunda da sıfır vergiye sahip olan Dubai bu konuda da, birçok yerden olduğundan daha ucuz.
Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor. Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyor olsa da, ruhsatsız içerken yakalananlar gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyor.
Dubai, iki mevsim yaşayan bir ülke. Bu iki mevsim de biraz esprili bir şekilde sıcak ve çok sıcak olarak ayrılıyor. Dubai'de kasım ayında en yüksek sıcaklık 31, aralık ayında 26, ocak ayı ise 23 derece. Ege denizinde yüzmeye alışıksanız ocak ayında Dubai'de de rahatlıkla yüzebilirsiniz.
30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 11.237 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 13.352 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 20.472 TL / (716 USD)'dir.
Dubai'de Türk ehliyeti geçerli mi? Turist vizesi ile gidiyorsan Türk ehliyetini Dubai'de kullanabilirsin. Çalışma vizesi ya da oturma izni ile Dubai yolları üzerinde araba süreceksen o zaman kendine bir Dubai ehliyeti alman gerekiyor.
Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Dubai'de Dubai Merkez, Dubai Marina, Bur Dubai veya Cumeyra (Jumeirah) Sahil bölgeleri konaklamak için tercih edilen bölgelerdir. Dubai Merkez, Dubai Marina ve Cumeyra (Jumeirah) Sahil alışveriş alanları, modern kafe ve restoranlarıyla önce çıkarken; Bur Dubai ise şehrin eski yapılarına yakın olmak için idealdir.
İstanbul-Dubai arası uçuş mesafesi toplam 3001 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 40 dakika sürüyor.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde Whatsapp ve FaceTime üzerinden konuşmak yasak. Geldiğiniz ülkede çalışan bu uygulamalar Dubai'de çalışmayacak ve dolayısıyla bu uygulamalar üzerinden sesli veya görüntülü konuşma yapamayacaksınız. Alternatif olarak Dubai olduğunuz süre boyunca Zoom ya da BOTIM kullanabilirsiniz.
Dubai'de 220v 50Hz elektrik kullanılır ve İngiltere tarzı G Tipi prizler bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri