Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 11.237 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 13.352 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 20.472 TL / (716 USD)'dir.
Dubai vizesi alınması kolay bir vize olarak bilinse de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İstanbul Başkonsolosluğu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği'ne direk başvuru yapılamaması nedeniyle Dubai vizesi almak için doğru kanallar kullanılarak başvuru yapılması gerekmektedir.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
İlgili 30 soru bulundu
Turistik amaçlı seyahatlerde başvuranın seyahat amacına ve bütçesine göre alınabilecek farklı vize tipleri bulunmaktadır. Dubai turistik vizeler 30 gün tek girişli, 30 gün çok girişli, 60 gün tek girişli, 60 gün çok girişli, Cruise vize (gemi seyahati) olarak alınabilmektedir.
30 günlük ziyarete uygunluk. Aşağıdaki ülke ya da bölgenin pasaportuna sahipseniz, BAE'yi ziyaret etmek için önceden vize almanız gerekmez. Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaktan indikten sonra pasaport kontrolüne giderek ücretsiz bir şekilde 30 günlük turist vizesi alabilirsiniz.
Aksi takdirde evrak kabul edilmemektedir. Ayrıca banka hesabı içerisinde de minimum 4.000 TL bakiye olmalıdır. Daha az miktarda olan bakiyeler başvuruların olumsuz şekilde sonuçlandırılmasına neden olmaktadır.
25 yaş altı bekâr bayanlar, aileleri yanında olmaksızın yalnız başına veya arkadaşlarıyla birlikte seyahat edecekleri zaman ek bir güvenlik incelemesine tabi tutulabilir ve vize başvuruları onaylanma riski taşıyabilir.
96 saatlik vize başvurusuna 24-48 saat içerisinde sonuç alınır. Onay tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerliliği bulunmaktadır.
Dubai modern yapıların, lüks arabaların bulunduğu bir şehir olmasıyla birlikte, pahalı bir ülkedir ama insanlar bu pahalılıkla doğru oranda maaşlar almaktadır ve Türkiye'ye göre alım gücü daha yüksektir. Aylık maaş tam olarak sizin yaşam masrafınıza yetiyor.
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin yedi emirliği içinde en popüler olanıdır. Ülkedeki diğer emirliklerden, emirlik gelirinin büyük bir kısmının turizm gelirlerinden oluşması ile farklılık gösterir.
Dubai sınırları içerisinde çalışmak isteyen kişilerin Dubai Çalışma İzni / Çalışma Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırları içerisinde bir işe girilmesi veya iş kurulması halinde sınır dışı edilme veya para cezası yaptırımı gibi ceza yöntemleri uygulanabilmektedir.
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi kişilerin, seyahatlerinden öncesinde Dubai vizesi almaları gerekmektedir. Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Dubai vizesi almalarına gerek yoktur.
Yıl boyunca gün ışığının ve sıcaklığın eksik olmadığı Dubai'de tüm oteller, restoranlar ve alışveriş merkezleri klimalı olduğundan mevsim fark etmeksizin ziyaret edilebilir. Ancak sıcaklığın nispeten daha dayanılabilir olduğu Kasım ve Nisan arasındaki kış mevsimi, ziyaret için en ideal mevsimdir.
Para Birimi
Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
Öncelikle Dubai ile ilgili yanlış bilinenleri düzeltmekle başlayalım: Şeriatla yönetilen bir şehir olmasına rağmen herhangi bir kıyafet zorunluluğu yok! Abaya yahut kara çarşaf giymek, başınızı örtmek zorunda değilsiniz!
Dubai'de yaz tatili için yanınıza almanız gerekenler
Sıcak havalarda hafif ve nefes alabilen kumaşlar ilk tercihiniz olmalı. Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, birçok yabancı ülke vatandaşı gibi Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışmak için vizeye ihtiyaç duyar. Dubai'de çalışmak için gerekli olan izin, sizin adınıza işveren tarafından alınır. Dubai'de iş bulmanız durumunda şirket gerekli çalışma izni için size sponsor olacaktır.
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır. Dubai sahip olduğu statüyü korumak adına herkese kolaylıkla vatandaşlık vermemekte ve bu konuda oldukça titiz davranmaktadır.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Dirhem (AED), Dubai'nin ve BAE'nin diğer altı emirliğinin resmi para birimidir. 2023 yılında 50. yılını dolduran para birimi, 3,67 AED olarak Amerikan dolarına sabitlenmiştir.
Umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Dubai'ye giriş yapabilmek için vize zorunluluğuna tâbidirler. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 90 günü aşmayacak seyahatleri için Dubai'ye vizesiz giriş yapabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri