Dubai'ye ne zaman gidilir? Yaz aylarında sıcaklık 40 derece dolaylarında seyrederken yılın en sıcak ayı olan ağustosta hava gündüzleri 50 dereceyi, geceleri 30 dereceyi bulabilir. Neticede Dubai'yi ziyaret etmek için ekim-mayıs ayları arası oldukça ideal.
Yağışların yıl boyunca çok nadir görüldüğü şehir her zaman güneşlidir. Hatta ortalama olarak Dubai'ye yılda beş gün yağmur yağar. Bu nedenlerle Dubai'ye gitmek için en uygun zaman Kasım ve Mayıs ayları arasıdır. Eğer yaz aylarında Dubai'yi ziyaret etmek isterseniz aşırı sıcaklar konusunda dikkatli olmalısınız.
Kışın Ocak- Şubat aylarında bile denize rahatlıkla girebilirsiniz. Nisan ayından itibaren sıcaklıklar 30 dereceyi geçer. Yazın 45 dereceleri bulan sıcaklıklar olur. Sonbahar ortalaması ise 35 derecedir.
Yıl boyunca gün ışığının ve sıcaklığın eksik olmadığı Dubai'de tüm oteller, restoranlar ve alışveriş merkezleri klimalı olduğundan mevsim fark etmeksizin ziyaret edilebilir. Ancak sıcaklığın nispeten daha dayanılabilir olduğu Kasım ve Nisan arasındaki kış mevsimi, ziyaret için en ideal mevsimdir.
Dubai Kaç Günde Gezilir? Dubai'yi gezmek için 1 haftalık süre ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Bu süre içerisinde birbirinden ilginç doğal ve yapay eserleri gezip dolaşma fırsatı bulabilirsiniz. Ülkede bulunduğunuz süre içerisinde aşağıdaki gezilecek yerleri mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.
İlgili 38 soru bulundu
Para Birimi
Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
İstanbul-Dubai arası uçuş mesafesi toplam 3001 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 40 dakika sürüyor.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Dubai'nin plajları çok hareketlidir ve yıl boyunca ziyaretçileri ağırlar. Sahilde yemek yemek, keyifli vakit geçirmek ve dinlenmek için en iyi ücretsiz plajları ele alan kapsamlı rehberimize göz atın.
Ağustos ayı ortalama 35,7°C sıcaklıkla Dubai'de yılın en sıcak ayıdır.
Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Göç durumlarına göre, Urduca, Hintçe, Farsça, Bengalce, Malayca, Tuluca, Tamilce, Kannadaca, Sinhalaca, Teluguca, Tagalogca ve Çince dilleri de diğer başka dillerle birlikte konuşulmaktadır.
Sıcak havalarda hafif ve nefes alabilen kumaşlar ilk tercihiniz olmalı. Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Altın, Pırlanta, Mücevher. Dubai'nin ışıltısı ve görkemi tüm dünyada biliniyor. Bu şatafatın kaynaklarından biri ise altın, bu nedenle aynı zamanda “altın şehir” olarak da anılıyor. Altın ve mücevher konusunda da sıfır vergiye sahip olan Dubai bu konuda da, birçok yerden olduğundan daha ucuz.
Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Dubai'nin en yoğun seyahat sezonu, havanın en iyi olduğu ve şehrin etkinliklerle dolu olduğu Ekim-Mart ayları arasındadır.
30 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 4.203 TL / (147 USD)'dir. 30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 11.237 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 13.352 TL / (467 USD)'dir.
Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor. Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyor olsa da, ruhsatsız içerken yakalananlar gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyor.
Dubai'nin deniz kenarı güzelliği eşsizdir ve Jumeirah plajı, Kite plajı, La Mer ve JBR plajı gibi şehirdeki çeşitli halk plajlarında ücretsiz olarak tadını çıkarabilirsiniz.
Turistik amaçlı seyahatlerde başvuranın seyahat amacına ve bütçesine göre alınabilecek farklı vize tipleri bulunmaktadır. Dubai turistik vizeler 30 gün tek girişli, 30 gün çok girişli, 60 gün tek girişli, 60 gün çok girişli, Cruise vize (gemi seyahati) olarak alınabilmektedir.
Dubai vizesi alınması kolay bir vize olarak bilinse de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İstanbul Başkonsolosluğu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği'ne direk başvuru yapılamaması nedeniyle Dubai vizesi almak için doğru kanallar kullanılarak başvuru yapılması gerekmektedir.
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi kişilerin, seyahatlerinden öncesinde Dubai vizesi almaları gerekmektedir. Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Dubai vizesi almalarına gerek yoktur.
Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri