Dünyanın en büyük havalimanı Suudi Arabistan'da bulunan Kral Fahd Uluslararası Havalimanı 78.000 hektarlık yüzölçümü ile İstanbul'da yapılan üçüncü havalimanının on katından daha büyük.
7 milyar Yolcu trafiği
Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Havalimanı 66.1 milyon yolcu ve yüzde 127'lik yolcu artışıyla dünyanın en büyük beşinci havalimanı olurken, uluslararası yolcu sayısı bakımından ise birinci sırada yer alıyor.
Dubai Uluslararası Havalimanı şu anda 2.900 hektarlık bir alana sahip ve 2022'de 66.1 milyon yolcunun durak noktası oldu.
Uçak ve yolcu kapasitesi açısından en büyük havalimanı Atatürk havalimanıdır. Onu sırasıyla Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Dalaman takip eder.
Dünyanın en büyük havalimanı Suudi Arabistan'da bulunan Kral Fahd Uluslararası Havalimanı 78.000 hektarlık yüzölçümü ile İstanbul'da yapılan üçüncü havalimanının on katından daha büyük.
İlgili 24 soru bulundu
Dünyanın en büyük terminaline sahip olan ve 1 milyon 400 bin metrekare tek çatı altındaki ana terminal binasında hizmet veren İstanbul Havalimanı, halihazırda yıllık 90 milyon yolcu ağırlama kapasitesiyle öne çıkıyor.
İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Havalimanı'nın yüzde 16,5 artış ile Avrupa'da yolcu trafiği artışında birinci, 7 milyon 446 bin 1 yolcu ile en yoğun havalimanları sıralamasında ikinci olduğunu duyurdu.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ağırladığı 24.9 milyon yolcu ile 6'ncı sırada yer alırken, Frankfurt Havalimanı ise 24.8 milyon yolcu ile yedinci sırada yer aldı.
Skytrax adlı İngiltere merkezli uçuş araştırmaları şirketi, dünyanın en iyi havalimanlarını açıkladı. Son iki yılda da birinci seçilen Singapur Changi Havalimanı, bu yıl da dünyanın en iyi havalimanı seçildi.
Dubai şehrinde 3 havaalanı bulunmaktadır: Dubai, Dubai Al Maktoum International ve Jebel Ali SPB.
Bugün, Dubai Uluslararası (DXB) ve Al Maktoum International (DWC) dışında 91 farklı destinasyona uçuşlar gerçekleştiren Flydubai, uçak filosunda yer alan 41 modern uçağıyla yolcularına hem uygun fiyatlı uçuşlar sunuyor hem de konforlu ve güvenli seyahatler yaşatıyor.
Havalimanı inşaatında dünyada ilk sırada yer alan TAV İnşaat, sektörün saygın yayınlarından MEED tarafından Dubai'de düzenlenen MEED Quality Awards for Projects yarışmasında ödüllendirildi.
Dubai Intl.
Şehir merkezinden sadece 4 km uzaklıkta bulunan bu havalimanından şehir merkezinde veya çevrede gideceğiniz yere ulaşmak için taksi, otobüs, metro, otel servisleri ve araç kiralama gibi seçenekleriniz bulunuyor.
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin yedi emirliği içinde en popüler olanıdır. Ülkedeki diğer emirliklerden, emirlik gelirinin büyük bir kısmının turizm gelirlerinden oluşması ile farklılık gösterir.
80 milyon metrekare alan üzerine kurulacak olan yeni havalimanı, dünyanın en geniş havalimanı olacaktır.
Yrausquin Havalimanı Hollanda'nın Karayipler adası Saba'da bulunan bir havalimanıdır. 400 metrelik pist uzunluğu ile dünyanın en küçük ticari havalimanı olarak kabul edilmektedir.
Ancak düzenli seferler 19 Nisan 2019'da başladı. Şu anda 3 pistte 90 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı, tamamlandığında 76,5 km2 alana, yıllık 200 milyon yolcu kapasiteye çıkarılabilen 2 terminali ile birbirinden bağımsız altı pisti olacak şekilde hizmet verebilecektir.
Havalimanı sayısında liderlik, ABD'nin elinde. Toplamda 13.513 havalimanıyla ABD, diğer ülkelere nispeten açık ara önde bulunuyor. Onu 4.093 havalimanı ile Brezilya ve 1.714 havalimanı ile Meksika takip ediyor.
İstanbul Havalimanı 9 sıra yükselerek dünyanın en yoğun 5. havalimanı oldu. Skytrax 2023 Dünya Havalimanı Ödülleri'nde Doha'nın Hamad Uluslararası Havalimanı ikinci sıraya yerleşirken, Tokyo'nun Haneda Havalimanı da üçüncü sıraya düştü.
Frankfurt Havalimanı, 2 milyon tonun üzerinde kargo hacmi ile tüm Avrupa havalimanları arasında en büyük, dünyanın 13'üncü en büyük kargo havalimanıdır.
Airports Council International World, dünyanın en yoğun havalimanlarını açıkladı. 2022 yılında Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı'ndan 93,7 milyon yolcu geçti ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 24 artış gösterdi.
Yaklaşık 1.4milyonm² Terminal binası, 18bin araçlık otoparkı ve aktif 5 pisti ile İstanbul Havalimanı ilk fazı itibari ile 90milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Tüm operasyon altyapısı ise Faz 1 itibari ile 120milyon yolcuya hitap edebilecek şekilde planlanmış ve operasyona alınmıştır.
İstanbul, 3 havaalanına ev sahipliği yapar. (Bunlar arasında Istanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı yer alır.)
İngiltere'deki Londra Heathrow Havalimanı 8'inci sırada, Los Angeles Uluslararası Havalimanı 9'uncu sırada yer aldı. Listenin 10'uncu sırasında ise Fransa'nın başkentindeki Paris Charles de Gaulle Havalimanı bulundu. Yılın 7 aylık döneminde İstanbul Havalimanı'ndan 215 bin uçuş gerçekleştirildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri