Dubai'de sınırsız oturum izni yoktur. Bu nedenle 1-2-3 yıllık periyotlarla oturum izinlerini yenilemeniz gerekir. Sadece golden visa (altın vize) sahipleri 10 yıl süreyle oturum izni alabilir. Golden Visa almak için en az 1 milyon değerinde bir mülk satın almanız gerekir.
Dubai oturum izni 3 yıla kadar geçerli olmaktadır ve bu süre sona erdiğinde şartların uygulanmaya devam edilmesi halinde yenilenebilmektedir.
Dubai'de oturum izni, yabancıların ülkeye seyahat ettiklerinde belirli bir süre içinde ülkede kalabilmelerine olanak sağlayan bir belgedir. Oturum izni, bir iş izni, yatırımcılar için izin veya emlak sahipleri için izin gibi farklı türlerde alınabilir.
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır. Dubai sahip olduğu statüyü korumak adına herkese kolaylıkla vatandaşlık vermemekte ve bu konuda oldukça titiz davranmaktadır.
Dubai'ye çalışmaya gidebilmek için öncelikle çalışma izin belgenizin olması gerekmektedir. Dubai'de çalışmak isteyenler kesinlikle çalışma izinlerini ve çalışma vizelerini almaları gerekmektedir aksi takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılır, ülkeden sınır dışı edilir veya para cezası uygulanır.
İlgili 38 soru bulundu
Dubai'de iş bulmak eskisi kadar kolay olmasa da halen mümkün. Ancak bir dil okulu ile gelip Dubai'de çalışmak için plan yapıyorsanız üzülebilirsiniz. Her yıl yüz binlerce insan Dubai'de iş bulmak ve yaşamak için Dubai'ye geliyor. Aslında Dubai'de yaşayan herkes, birbiri için çalışıyor.
Dubai sınırları içerisinde çalışmak isteyen kişilerin Dubai Çalışma İzni / Çalışma Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırları içerisinde bir işe girilmesi veya iş kurulması halinde sınır dışı edilme veya para cezası yaptırımı gibi ceza yöntemleri uygulanabilmektedir.
Normal koşullarda bir yabancı için vatandaşlık süresi
Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) vatandaş olabilmek için bir kişinin aralıksız olarak bu ülkede en az 30 yıl ikamet etmesi gerekiyor.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
Dubai modern yapıların, lüks arabaların bulunduğu bir şehir olmasıyla birlikte, pahalı bir ülkedir ama insanlar bu pahalılıkla doğru oranda maaşlar almaktadır ve Türkiye'ye göre alım gücü daha yüksektir. Aylık maaş tam olarak sizin yaşam masrafınıza yetiyor.
Bir çalışma vizesi başvurusu resmi yetkililer tarafından güvenlik incelemesine alındığı andan itibaren ortalama 1 (Bir) Hafta içerisinde sonuçlandırılmaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Dubai vizesi alınması kolay bir vize olarak bilinse de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İstanbul Başkonsolosluğu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği'ne direk başvuru yapılamaması nedeniyle Dubai vizesi almak için doğru kanallar kullanılarak başvuru yapılması gerekmektedir.
Dubai oturma izni veya Abu Dhabi oturma izni almak için ya en az 2 milyon dirham ($544,500) değerinde gayrimenkul sahibi olmalısınız ya da en az 1 milyon dirham ($272,250) değerinde birikim yapmış olmanız, veya aylık gelirinizin en az 20,000 dirham ($5445) olması gerekiyor.
30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 11.237 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 13.352 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 20.472 TL / (716 USD)'dir.
Sektörlerin devamında da mimar, aşçılık, inşaat işçisi, otelcilik gibi sektörlerde de ihtiyaç duyuluyor. Hatta turizmin yanında inşaat ve hizmet sektörü de personel talebinin en fazla olduğu iş alanlarındandır. Bir diğer dikkat çeken nokta ise Dubai'nin yabancılar için asgari ücret uygulamasının bulunmamasıdır.
Dubai vize başvurusu Göçmenlik Ofisi üzerinden elektronik posta yolu ile gönderilmektedir. Dubai vizesi başvurusunun reddedilme sebepleri arasında eksik belge sunmak, eksik bilgi vermek, hatalı bilgi vermek, adli sicil kaydının temiz olmaması, bulaşıcı bir hastalığının olması gibi durumlar bulunmaktadır.
BAE - Dubai
Dubai vatandaşlarına “Emirati” şeklinde hitap edilir.
Çalışan, ID kart almak için geçerli pasaportu ve giriş vizesiyle birlikte Birleşik Emirlik Kimlik Hizmet Merkezine gider. Sonrasında çalışan, göçmenlik merkezi aracılığıyla oturma vizesi için başvuruda bulunur. Çalışan, istenilen tüm belgeleri, Dubai Vatandaşlığa Kabul ve İkamet Dairesine (DNRD) getirir.
Dubai'de asgari ücret bulunmuyor. İş verenler, kişinin niteliğine, görev yapacağı pozisyona, şirketin hacmine göre Dubai'de asgari ücret belirlemesi yoluna gidiyor. Türk işçiler için en az 3 bin AED aylık maaş ödendiğini söyleyebiliriz.
Emirati yerel nüfusu tarafından Arapça' nın Körfez lehçesi konuşulmaktadır. İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Göç durumlarına göre, Urduca, Hintçe, Farsça, Bengalce, Malayca, Tuluca, Tamilce, Kannadaca, Sinhalaca, Teluguca, Tagalogca ve Çince dilleri de diğer başka dillerle birlikte konuşulmaktadır.
Pek çok Müslüman ülkede Cuma günü haftalık tatil olarak kabul ediliyor. 1 Ocak'tan itibaren BAE'de tam gün tatil olan Cuma günleri 12.00'ye kadar çalışılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri