Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir.
30 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 4.203 TL / (147 USD)'dir. 30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 11.237 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 13.352 TL / (467 USD)'dir.
Dubai vizesi alınması kolay bir vize olarak bilinse de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İstanbul Başkonsolosluğu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği'ne direk başvuru yapılamaması nedeniyle Dubai vizesi almak için doğru kanallar kullanılarak başvuru yapılması gerekmektedir.
Birleşik Arap Emirlikleri'ne Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir.
Varışta BAE vizesi
Aşağıdaki ülke ya da bölgenin pasaportuna sahipseniz, BAE'yi ziyaret etmek için önceden vize almanız gerekmez. Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaktan indikten sonra pasaport kontrolüne giderek ücretsiz bir şekilde 30 günlük turist vizesi alabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Kıbrıs, Mısır, Kazakistan, Meksika, Fas, Polonya, Rusya, Seyşeller, Tunus, Türkiye, Birleşik Krallık diplomatik veya resmi pasaport hamilleri ve Vietnam ve Çin ve Ürdün diplomatik pasaport sahiplerinde vize gerekmez.
Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Turistik amaçlı seyahatlerde başvuranın seyahat amacına ve bütçesine göre alınabilecek farklı vize tipleri bulunmaktadır. Dubai turistik vizeler 30 gün tek girişli, 30 gün çok girişli, 60 gün tek girişli, 60 gün çok girişli, Cruise vize (gemi seyahati) olarak alınabilmektedir.
Bordo pasaportlu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Dubai Turistik Vize başvurularını online olarak Dubai Göçmenlik Ofisi aracılığı ile yapmaktadırlar. Vize başvurusu online ortamda yapıldığı için ve şahsen başvuruda bulunulmadığı için parmak izi uygulamasına gerek yoktur.
96 saatlik vize başvurusuna 24-48 saat içerisinde sonuç alınır. Onay tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerliliği bulunmaktadır.
25 yaş altı bekâr bayanlar, aileleri yanında olmaksızın yalnız başına veya arkadaşlarıyla birlikte seyahat edecekleri zaman ek bir güvenlik incelemesine tabi tutulabilir ve vize başvuruları onaylanma riski taşıyabilir.
Umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Dubai'ye giriş yapabilmek için vize zorunluluğuna tâbidirler. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 90 günü aşmayacak seyahatleri için Dubai'ye vizesiz giriş yapabilirler.
Dubai vizesi online olarak alınan ve pasaporta basılmayan bir vizedir. Başvurular bireysel olarak yapılamamaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yetkilendirilen aracı kurumlar vasıtasıyla Dubai vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Ayrıca banka hesabı içerisinde de minimum 4.000 TL bakiye olmalıdır. Daha az miktarda olan bakiyeler başvuruların olumsuz şekilde sonuçlandırılmasına neden olmaktadır. Dubai turistik vize başvurularında SGK'lı çalışanlardan son 3 aya ait olan maaş bordrosu, otel konfirmasyonu ve uçak biletleri istenmektedir.
Dubai 48 saatlik transit vize başvuruları diğer vize türlerinde olduğu gibi Dubai online vize başvurusu yaparak edinebileceğiniz bir vize türüdür. Transit vize başvurunuzu gerekli evrakları dijital ortama aktararak gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul-Dubai arası uçuş mesafesi toplam 3001 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 40 dakika sürüyor.
Ülkemizden Dubai'ye haftanın her günü hem aktarmalı hem de direkt olarak uçak seferleri yapılmaktadır. Bunun dışında Doha, Bahreyn, Londra ve Paris aktarmalı olarak da Türkiye'de Dubai'ye uçmak mümkün. Türkiye'den Dubai Uluslararası Havalimanı'na gerçekleştirilen direkt seferler yaklaşık dört buçuk saat sürmektedir.
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin yedi emirliği içinde en popüler olanıdır. Ülkedeki diğer emirliklerden, emirlik gelirinin büyük bir kısmının turizm gelirlerinden oluşması ile farklılık gösterir.
Değerli ziyaretçilerimiz, ” Dubai vizesi almak kolay mı? ” konusu üzerine hazırladığımız sayfamıza hoşgeldiniz. Dubai vizesi Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri devleti arasında yapılan vize kolaylığı anlaşması nedeniyle Türk vatandaşlarının en kolay aldığı vizeler arasında Dubai vizesi yer almaktadır.
Dubai vize başvurusu Göçmenlik Ofisi üzerinden elektronik posta yolu ile gönderilmektedir. Dubai vizesi başvurusunun reddedilme sebepleri arasında eksik belge sunmak, eksik bilgi vermek, hatalı bilgi vermek, adli sicil kaydının temiz olmaması, bulaşıcı bir hastalığının olması gibi durumlar bulunmaktadır.
60 günlük tek girişli Dubai vizesi: Dubai'de en fazla 60 gün kalma hakkı tanınan kişiler, ülkeye tek giriş yapabilmektedirler.
En ucuz İstanbul - Dubai uçak bileti 3.595,99 TL'dir.
Dubai sınırları içerisine seyahat edecek T.C. Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin vize sahibi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan Dubai seyahatleri için vize sahibi olma zorunluluğundan muaf tutulmaktadır.
Türkiye'den Maldivler'e 30 güne kadar yapılacak olan seyahatlerde Maldivler vize ücretleri uygulanmıyor. Ancak 30 günden daha uzun süre Maldivler'de konaklamak isterseniz Maldiv Cumhuriyeti Konsolosluğu ile irtibata geçerek ücret karşılığında 60 günlük vize alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri