Diyet yapanlar gönül rahatlığı ile kuru fasulye tüketebilmektedir. Acıkmayı önlemesi ve tok tutmasından dolayı diyet listelerinde yer almaktadır. Kuru fasulyenin yanında pilav olması kalori miktarını yükselttiğinden, pilavsız bir şekilde tüketilmek daha faydalıdır.
ET YERİNE KURU FASULYE
Özellikle kuru fasUlye, bazı kronik hastalıklarda uygulanan düşük kolesterol ve az yağlı diyetler ile vejetaryen beslenmesi açısından oldukça önemli bir yerdedir. Et ve yumurtanın diyette yer almaması gereken durumlarda bu besinler yerine kullanılabilirler.
Bu nedenle diyet yapan kişiler tarafından haftada en az 2 ya da 3 kere tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 100 gr ağırlığındaki kuru fasulye yemeği ortalama olarak 350 kalori olarak hesaplanmaktadır. Kuru fasulye miktarı ise bir öğünde 8 – 9 yemek kaşığı yani yaklaşık 100 gr kadar olması yeterli görülmektedir.
American Journal Of Clinical Nutrition'da yayımlanan bir çalışmaya göre günde 1 porsiyon bezelye, fasulye, nohut veya mercimek gibi kuru baklagil tüketimi kilo kaybına yardımcı olabilir.
Bu anlamda pek çok uzman kuru fasulyenin kilo aldırmadığı ve diyet yapan kişilerin yiyebileceğini bildirmektedir. Diyet yapmaya karar veren kişiler listelerinde mutlaka kuru baklagillere yer vermesi gerekir.
İlgili 24 soru bulundu
2 kepçe etli kuru fasulye kaç kalori? 1 Porsiyon (Orta) Etli Kuru Fasulye 171,77 kaloridir. Etli Kuru Fasulye içeriğinde 15,91 Karbonhidrat(g), 10,88 Protein(g), 6,93 yağ(g), 5,80 lif(g), 109,43 Sodyum(mg), 562,90 potasyum(mg), 48,99 Kalsiyum(mg), 57,92 A Vitamini(ui), 4,37 C Vitamini(mg), 2,70 ve Demir barındırır.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Özellikle de kalp ve damar sağlığına iyi gelen taze fasulye gün içerisinde tüketildiği zaman uzun süre tokluk hissettirerek yağ yakmayı kolaylaştırır.
Kuru fasulye faydaları arasında yer alan en önemli maddeler: Yüksek protein değerleri ile et yemeği yerine kuru fasulye tüketilebilir. Metabolizmayı hızlandırarak kabızlığı önler, zayıflamaya yardımcı olur.
Kuru fasulye diyet menülerinde porsiyon olarak 5 ya da 6 yemek kaşığı olarak önerilmektedir. Bu miktarda yenilen kuru fasulye uzun süre kişiyi tok tutabilir. Ayrıca 5-6 kaşıklık bir porsiyon kuru fasulye kilo aldırmaz.
Sağlıklı vejetaryen diyetinde et yerine örnek protein olarak yumurta, süt, yoğurt, peynir, kefir; bakliyatlardan özellikle yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye ve soya fasulyesi, sebzelerden mantar, karnabahar ve ıspanak gibi yüksek protein içerikli besinler öne çıkıyor.
1 çorba kaşığı kuru fasulye 24 kalori. Dolu bir çorba kaşığı kuru fasulye 34 kalori. Orta porsiyon kuru fasulye 146 kalori.
Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm besinlerde uyguladığınız sistemi, sarı leblebi için de uygulayarak ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
Çünkü suyun kalorisi yoktur. Bunu şu şekilde de açıklayabiliriz: Canlılar yalnızca karbonhidratları, proteinleri ve yağı parçalayarak enerji sağlar, fakat suyun içerisinde bunların hiçbirisi yoktur. Bu sebeple kilo almaya etkisi de yoktur.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Diyet yapanlar gönül rahatlığı ile kuru fasulye tüketebilmektedir. Acıkmayı önlemesi ve tok tutmasından dolayı diyet listelerinde yer almaktadır. Kuru fasulyenin yanında pilav olması kalori miktarını yükselttiğinden, pilavsız bir şekilde tüketilmek daha faydalıdır.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri