Dubai oturum izni 3 yıla kadar geçerli olmaktadır ve bu süre sona erdiğinde şartların uygulanmaya devam edilmesi halinde yenilenebilmektedir.
Başvuru sahibi ülkeye ayak bastıktan sonra ilk 30 gün içerisinde Göçmenlik Bürosu'na oturma kartı almak için başvuru yapmalıdır. Taşınmaz/mülk satın alınarak Dubai Oturum İzni Başvurusu yapmak isterseniz aylık gelirinizin en az 10.000 AED, taşınmaz yatırım tutarının da en az 1.000.000 AED olması talep edilmektedir.
Dubai Vatandaşlığı Alma
Daimi ikametgah olarak en az 5 yıl Dubai'de yaşamış olmalısınız. Ancak bu kuralın bazı istisnaları olabilir. Evliyseniz ve bir Dubai vatandaşıyla en az üç yıl yaşadıysanız veya Dubai oturma izninizi süresi dolmadan uzatmış veya yenilediyseniz, Dubai vatandaşlığına başvurabilirsiniz.
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır. Dubai sahip olduğu statüyü korumak adına herkese kolaylıkla vatandaşlık vermemekte ve bu konuda oldukça titiz davranmaktadır.
30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 10.680 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 12.691 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 19.457 TL / (716 USD)'dir.
İlgili 41 soru bulundu
Dubai Türkiye'den Vize İstiyor mu? Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Ayrıca banka hesabı içerisinde de minimum 4.000 TL bakiye olmalıdır. Daha az miktarda olan bakiyeler başvuruların olumsuz şekilde sonuçlandırılmasına neden olmaktadır. Dubai turistik vize başvurularında SGK'lı çalışanlardan son 3 aya ait olan maaş bordrosu, otel konfirmasyonu ve uçak biletleri istenmektedir.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Tüm çiftlerin check-in sırasında geçerli bir evlilik cüzdanı ibraz etmeleri gerekmektedir. Konukların rezervasyon için kullandıkları kredi kartını otele varışta ibraz etmeleri gerekmektedir.
Dubai şehir merkezinde 1 odalı apartman dairesi kira ücreti metrekare başına 4.000- 9.500 AED arasında, şehir dışında 2.500-5.000 AED arasında değişen tutarlar talep edilmektedir. 3 yatak odalı şehir merkezindeki Dubai kiralık ev fiyatları metrekare başına 7.000-16.500 AED'dir ve şehir dışında 5.000-14.000 AED arasında ...
Dubai'de belirli bir asgari ücret yoktur. Çalışan bireylerin aldığı asgari ücret; deneyime, eğitime, sektöre, beceriye göre değişmektedir. Örneğin, üniversite mezunları 12.000 dirhem asgari ücret alırken, tecrübeli işçiler 5.000 dirhem kazanmaktadır.
Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
Oturma izni harç ücreti: 1040 TL. Oturma izni kart ücreti: 160 TL. Oturma iznini almak için başvuruda bulunan yabancı kişinin yaşına göre farklılık gösterebilmekle birlikte sağlık sigortası ücreti 500 -1750 TL arasındadır. 65 yaş altı kişiler için sağlık sigortası ücreti ödenmesi zorunludur.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, birçok yabancı ülke vatandaşı gibi Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışmak için vizeye ihtiyaç duyar. Dubai'de çalışmak için gerekli olan izin, sizin adınıza işveren tarafından alınır. Dubai'de iş bulmanız durumunda şirket gerekli çalışma izni için size sponsor olacaktır.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
25 yaş altı bekar bayanlar ise Dubai'ye tek başlarına seyahat edecekse Dubai seyahatleri için ek soruşturmaya tabii tutulmaktadır. Aynı zamanda eğer Türk vatandaşıysanız ancak doğum yeriniz Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve Filistin ise ek soruşturmaya tabi tutulursunuz.
Dubai vizesi alınması kolay bir vize olarak bilinse de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İstanbul Başkonsolosluğu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği'ne direk başvuru yapılamaması nedeniyle Dubai vizesi almak için doğru kanallar kullanılarak başvuru yapılması gerekmektedir.
Varışta Vize
Kıbrıs, Mısır, Kazakistan, Meksika, Fas, Polonya, Rusya, Seyşeller, Tunus, Türkiye, Birleşik Krallık diplomatik veya resmi pasaport hamilleri ve Vietnam ve Çin ve Ürdün diplomatik pasaport sahiplerinde vize gerekmez.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
2023 yılı en güncel kısa süreli Birleşik Arap Emirlikleri/ Dubai vize fiyatı 120 USD + KDV'dir. Bu ücret 30 günlük, tek girişli Dubai e-vize için talep edilen ücret bedelidir.
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin en pahalı şehirlerinden biridir. Dubai, diğer BAE şehirleri ile kıyaslandığında yaşam masrafları bakımından daha pahalı bir şehirdir. Numbeo 2022 yaşam masrafları endeksine göre Abu Dhabi 309. sırada, Ajman 329. sırada, Sharjah 361. sıradadadır.
Birleşik Arap Emirlikleri aracılığı ile Dubai'ye turistik amaç ile seyahat eden kişiler ve iş gezisi, konferans, fuar katılımı, diğer ticari ve sosyal faaliyetler gibi nedenler ile Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Dubai Turistik Vize almak zorundadır.
Ülkemizden Dubai'ye haftanın her günü hem aktarmalı hem de direkt olarak uçak seferleri yapılmaktadır. Bunun dışında Doha, Bahreyn, Londra ve Paris aktarmalı olarak da Türkiye'de Dubai'ye uçmak mümkün. Türkiye'den Dubai Uluslararası Havalimanı'na gerçekleştirilen direkt seferler yaklaşık dört buçuk saat sürmektedir.
Bunun için ise Dubai içerisinde bir firmadan çalışma davet mektubu alınmalı ve firma başvuru sahibine tam olarak referans olmalıdır. Çalışma izni başvurusu yaparken en az 6 ay daha geçerli bir pasaport, 1 adet biyometrik fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi gereklidir. Vize almak için konsolosluğa gelme şartı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri