Dubai'de yaz tatili için yanınıza almanız gerekenler Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Geniş bir pantolonla girebilirsiniz ancak tayt olmaz. Uygun kıyafetiniz yoksa, mesela şortla geldiyseniz hiç sorun değil.
Yasaklı eşyalardan kaçın. Dubai'de belli giysileri giyersen başın belaya girer; bu yüzden bunlardan tamamen uzak dur. Kısa kot şortlar, çok kısa mini etekler, straplez üstlükler, kısa üstlükler ve transparan elbiseler giyim kurallarına aykırı olabilir. İç çamaşırını kapat ve kamuya açık alanda gösterme.
Abaya yahut kara çarşaf giymek, başınızı örtmek zorunda değilsiniz! Sahillerinde bikini giyebilir, sıcacık güneşin altında çiçekli elbisenizle dilediğiniz gibi dolaşabilirsiniz!
Şort, mini etek, crop top...her şeyi giymeniz mümkün. Dikkat etmek isteyebileceğiniz yerler de şu şekilde; - Old Dubai bölgesinde, özellikle souk larda Ortadoğulu esnaf sayısı çok fazla.
İlgili 40 soru bulundu
Dubai'de Dolar Geçer Mi. Birleşik Arap Emirlikleri para birimlerini dolara sabitlemişlerdir.
Türkiye'deki bankalardan aldığınız kredi kartları, Dubai'de de geçerlidir. Kredi kartlarında kullanılan Visa ve Mastercard gibi sistemler, tam olarak bu işe yarar. Dubai'de de kredi kartınız ile alışveriş yapabilirsiniz.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde Whatsapp ve FaceTime üzerinden konuşmak yasak. Geldiğiniz ülkede çalışan bu uygulamalar Dubai'de çalışmayacak ve dolayısıyla bu uygulamalar üzerinden sesli veya görüntülü konuşma yapamayacaksınız. Alternatif olarak Dubai olduğunuz süre boyunca Zoom ya da BOTIM kullanabilirsiniz.
Dubai'de ne giyebilirim? Dubai farklı kültürlerin ve dini inançların bir arada yaşadığı bir yerdir. 200'den fazla farklı uyruktan insana ev sahipliği yapan kozmopolit bir şehir olduğu için, tüm kıyafetler genel olarak kabul görür.
25 yaş altı bekar bayanlar ise Dubai'ye tek başlarına seyahat edecekse Dubai seyahatleri için ek soruşturmaya tabii tutulmaktadır. Aynı zamanda eğer Türk vatandaşıysanız ancak doğum yeriniz Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve Filistin ise ek soruşturmaya tabi tutulursunuz.
Dubai'de çöl safarisine giderken mutlaka ince kumaştan pantolon ve uzun kollu üst giymeye çalışın. Yanınıza alacağınız şal sayesinde ağzınızı ve burnunuzu kumdan koruyabilirsiniz. Çöl safarisinde spor ayakkabınızın içi kum dolacağı için terlik veya sandaletle gitmeniz daha pratik olacak.
Dünyanın en büyük alışveriş merkezleri, dünyanın en büyük gökdelenleri, büyük eğlence parkları, insan eliyle yapılmış adalar gibi birçok projeyle Dubai, adından söz ettiren bir şehirdir. Ayrıca Dubai'de dünyaca ünlü birçok festival, kültürel ve sportif aktiviteler de düzenlenir.
Gece hayatı barlar ve gece kulüplerden çok otellerde yoğunlaşmıştır. Üç yıldızlıdan beş yıldızlılara birçok otelin bünyesinde gece kulübü, lounge veya bar bulunmaktadır. Bu yüzden de gece hayatı otellerle özdeşleşmiştir. Ayrıca Dubai'de 21 yaşın altındakilere içki satışı yasaktır.
Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor. Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyor olsa da, ruhsatsız içerken yakalananlar gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyor.
Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en yüksek nüfusuna ve Abu Dabi'den sonra ikinci en geniş yüz ölçümüne (4.114 km²) sahip emirliğidir. Dubai ve Abu Dabi ülkenin yasama organı Federal Ulusal Konseyi içinde ulusal önem taşıyan kritik konularda veto etme hakkına sahip bulunan iki emirliğidir.
Dubai'nin ünlü yemekleri listesinde Dubai pizzası manousheh, al harees ve mandi ön plana çıkmaktadır. Yemeklerin yanında sıkça tüketilen hurma, popüler içecekler olan kahve ve çaya ilave edilen kakule, safran veya nane bölgenin dikkat çekici gastronomik farklılıkları arasında yer almaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi (AED)
Birleşik Arap Emirlikleri dirhemi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin para birimidir. Para birimi kodu AED olup simgesi د.إ şeklindedir.
2. Dubai'de yoksulluk diye bir şey yok. Göçmenleri de göz önünde bulundurunca, Dubai'de yoksul insan sayısının düşünüldüğünden çok daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Bir işçinin maaşı 200-350 dolar arasında değişiyor.
Dubai her ne kadar alışveriş konusunda ucuz olsa da şehir hem çok turistin ilgisini çektiğinden hem de lüks yaşamın sembolü olduğundan oldukça pahalı. Şehirde konaklama, yemek ve herhangi bir aktiviteyi başka ülkelerle kıyasladığınızda pahalılığı daha net görebilirsiniz.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alan Dubai'yi ziyaret için en uygun zaman olarak eylül - nisan ayları arasında yer alan sürece dikkat çekilmektedir. Çöl iklimi görülen Dubai'de, yıl boyunca sıcaklıklar yüksek seyretmektedir. Kişiler ziyaret tarihlerine karar verirlerken bu bilgileri göz önüne almalıdır.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de bir şişesi 102 TL'den (68 dolar) satışa sunulan su, çevrecilerin büyük tepkisini topladı.
Dubai'de 220v 50Hz elektrik kullanılır ve İngiltere tarzı G Tipi prizler bulunur.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Yine de rezervasyon yaptırdığınız otelden evlilik cüzdanı istenirse şaşırmayın çünkü yasalara göre evli olmayan kadın ve erkek aynı otel odasında kalamaz.
BAE'ye giriş pasaport kontrol birimleri onayına tabidir. Dubai'ye giriş için veriliş tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerli olan 96 saatlik ve 48 saatlik vizeler dışında, tüm vizeler veriliş tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri