Tavsiye ettiğimiz erime derecesi 70 C derecedir. Parafinle Mum Nasıl Yapılır? Parafinle mum yapımı benmari usulü eritilerek eriyik haldeyken kokusu ve boyası eklenerek dökülür.
Fizik Tedavide Kullanılmaz. Parafini Benmari Usulü (Suyun Buharında) Eritiniz. 75 Derecede Erir, Sıvı Haline Geldikten Sonra Boyası Eklenir ve Kaplara Dökülür.
2. Mumun sıcaklığını bir termometreyle kontrol et. Parafin mumu 50 ile 60 °C arasında eritilmelidir. Soya mumu 76,6 ila 82,2 °C sıcaklıkta eritilmelidir.
Jel mum yapımında en iyi performansı alabilmek için mutlak suretle kaliteli bir hammadde kullanılmalı ve jel gerekli olan eritme ısısına kadar ısıtılmalıdır. En ideal eritme ve döküm ısısı 120 derece ila 140 derece arasındadır.
Eğer mümkünse mumun tam 24 saat boyunca soğuması en iyisidir. Parafin mumlar genelde 24 saatte soğur. Soya mumları genelde 4-5 saatte soğur. Balmumu genelde 6 saatte soğur ama eğer imkânın varsa gece boyunca soğuması en iyisidir.
İlgili 23 soru bulundu
İdeal esans ekleme için ısının 75°C - 85°C arasında olması tavsiye edilir. Soya vaksının fazla ısıtılması vaks ve mum kalitesinde sorunlar çıkmasına yol açabilir.
Kurumsal faturaya uygun! Cevap: Merhaba; 25-30 Adet Çıkar Efendım Sağlıklı Günler Dileriz.
Hazır Parafin 1 Kg - 82.50 TL + KDV.
Bu kabarcıklar, mumun çökmesine sebep olan en büyük etkenlerden biri. Soya mum yaparken çökme probleminin önüne geçmek için mumu üç aşamada dökebilirsin. Ayrıca daha yoğun bir koku tercih ediyorsan bu katların arasında birkaç damla daha aromaterapi yağı damlatabilirsin.
1 kiloluk soya parafiniyle yaklaşık 8 adet orta boy mum hazırlayabilirsiniz. Eğer mumunuzu kavanoz gibi kapaklı bir kabın içinde hazırlarsanız, kullanmadığınız zamanlarda üzerini kapatabilir ve kirlenmesini önleyebilirsiniz. 1-Öncelikle soya parafinleri benmari yöntemiyle eritmek için kaplarınızı hazırlayın.
Parafin bir kapta 55-60 °C' de ısıtılarak eritilir. çıkartılır ya da tedavi edilecek bölgeye dökülür. ve bekletilir. Uygulama süresi 20-30 dakikadır.
Dekoratif mumlarda, genellikle balmumu ve parafin dışındaki mumlar kullanılır. Parafin: Hammaddesi petrol olan renksiz ve kokusuz bir maddedir. Günümüzde başta mum yapımında kullanılmaktadır. Jel Parafin: Normal parafin gibi hammaddesi petrol olan ve şeffaf görünüme sahip parafin çeşididir.
Parafinik uygulamaların uygulanması 20-30 dakika sürmektedir. Prosedürler her gün yapılır, bir tedavi 10 ila 20 tedaviden oluşur. İşlemden sonra hasta 30-40 dakika dinlendirilir.
Mumları renklendirmek için pigmentler veya doğal boyalar kullanabilirsiniz. Pigmentler yoğun renkler elde etmek için kullanılır. Eritilmiş balmumu ile karıştırılarak renklendirme yapılır. Doğal boyalar, bitkilerden veya minerallerden elde edilen organik bileşiklerdir.
Parafin katı bir madde. Bu nedenle evde mum yapımına bunu eritmekle başlayacağız. Parafin eritmenin sırrı, onu benmari usulü eritmektir. Katı haldeki parafini ısıya dayanıklı cam bir kâseye koyup, yüksek ateşteki su dolu tencerenin üzerine yerleştir.
Fitilin uzunluğu, mumun yanma hızını doğrudan etkiler. Hâliyle hızlı yanan mumun ömrü de bir o kadar kısa olur. Mumun daha uzun süre dayanması için her kullanımda fitili kısaltmaya dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca fitili kesmek, siyah duman oluşmasını ve mumluluğunuzun aşırı ısınmasını da engeller.
Uzun süre kullanılmayan mumların üzerine toz yerleşmesi de siyah leke ve duman oluşmasını tetikler, bu yüzden nemli ve pamuksu yapıdaki bezlerle mum temizliğinin yapılmasında fayda olabilir.
Eğer hazır fitil aldıysanız, altındaki metal kısmını bir parça balmumu ile kabın dibine sabitleyebilirsiniz. Fitil yerine kalınca bir parça pamuk iplik de kullanabilirsiniz.
Soya parafininden yapılan mumlar uzun ömürlüdür.
Mum yapımı için ana malzeme olan ham parafini aktarlardan temin edebileceğiniz gibi bazı hobi malzemesi satan dükkanlardan da bulabilirsiniz.
Sağlık açısından pek uygun olmadığı için günümüzde mum yapımında parafin tercih edilmiyor. Bunun yerine diğer iki seçeneği değerlendirebilirsin; soya veya bal mumu. Soya mumu parafine göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü mumlar yaratmanı sağlar. Bal mumu ise en sağlıklısıdır ve 2 kat uzun süreli kullanım imkanı sunar.
Vazelin sıvı bir hidrokarbon karışımı madde olarak bilinmektedir. Bir diğer adı ise parafin yağı olarak geçmektedir.
Fitillerin tutacakları ortada sabit kalmalarını sağlar. Eğer yapışkanlı tutacakları yoksa bir mum eritip kabın dibine damlatarak tutacağı ortaya sabitleyin. Jel mum sıcakken cam kaplara, ılık hale geldiğinde ise mika kutulara dökebilirsiniz.
Mum Fitili ; Mum imalatında kullanılan fitiller %100 Ham Pamuktan üretilirler. Bunun sebebi daha düzgün ve sağlıklı bir yanış sergilemeleri içindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri