Basra Körfezi'nin Batı kıyısında yer alan Dubai, bu yönüyle denize sahip olan şehirler içerisinde gelir.
Palm Cumeyra Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai hükûmetinin sahibi olduğu Nahil Emlak tarafından Basra Körfezi denizi içinde oluşturulan, HHCP Architects tarafından tasarlanan ve geliştirilen yapay takımadalardan birisidir.
Yüzölçümü 83.600km2 olup, topraklarının %97'si çöldür. BAE, Arap/Iran Körfezine ve Hint Okyanusuna kıyısı vardır. Yedi emirlik içinde coğrafya olarak en büyük olanı Abu Dhabi'dir. AD, ülke topraklarının yaklaşık %86'sını kaplamaktadır.
Coğrafya. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri' nin Basra Körfezi kıyısında, kabaca 16 m. rakımda ve deniz seviyesinde bulunmaktadır. Dubai Emirliği, güneyinde Abu Dabi Emirliği, kuzeydoğusunda Şarika Emirliği ve güneydoğusunda Umman Sultanlığı ile sınırlara sahiptir.
Plajda eğlenmek için yapılacak onlarca aktivitenin yanı sıra Dubai, deniz suyu kalitesini oldukça ciddiye alıyor ve kristal berraklığındaki deniziyle gurur duyuyor.
İlgili 20 soru bulundu
Dubai'nin plajları çok hareketlidir ve yıl boyunca ziyaretçileri ağırlar. Sahilde yemek yemek, keyifli vakit geçirmek ve dinlenmek için en iyi ücretsiz plajları ele alan kapsamlı rehberimize göz atın. Dubai'nin plajları çok hareketlidir ve yıl boyunca ziyaretçileri ağırlar.
Dubai Belediyesi, güvenliği artırmak için plaj müdavimlerinin yalnızca belirlenmiş bölgelerde gece yüzmelerini ve diğer alanlardan denize girmekten kaçınmalarını tavsiye ediyor.
Dubai'de yaz tatili için yanınıza almanız gerekenler
Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Altın, Pırlanta, Mücevher. Dubai'nin ışıltısı ve görkemi tüm dünyada biliniyor. Bu şatafatın kaynaklarından biri ise altın, bu nedenle aynı zamanda “altın şehir” olarak da anılıyor. Altın ve mücevher konusunda da sıfır vergiye sahip olan Dubai bu konuda da, birçok yerden olduğundan daha ucuz.
Dubai'ye ne zaman gidilir? Yaz aylarında sıcaklık 40 derece dolaylarında seyrederken yılın en sıcak ayı olan ağustosta hava gündüzleri 50 dereceyi, geceleri 30 dereceyi bulabilir. Neticede Dubai'yi ziyaret etmek için ekim-mayıs ayları arası oldukça ideal.
Çöl iklimi görüldüğünden gece gündüz sıcaklığının çok farklı olduğunu vurgulayalım. Kışın Ocak- Şubat aylarında bile denize rahatlıkla girebilirsiniz. Nisan ayından itibaren sıcaklıklar 30 dereceyi geçer.
Az sayıda göl ya da nehrin bulunduğu kurak bölgelerde yaşayanlar, içme suyu tedariği için denizlere yöneliyor. Dubai'nin içme suyunun yüzde 90'dan fazlası denizden elde ediliyor. Büyük tuzlu su arıtma tesisleri ters osmoz işlemini kullanarak devasa miktarlarda içme suyu üretimi yapabiliyor.
Çöl iklimine sahip olan kentin yazın ortalama sıcaklığı 41 derecedir hatta ağustos ayında 50 dereceyi bulur. Kış aylarında ise sıcaklık ortalaması 17 derece civarlarında seyreder fakat çöl ikliminden dolayı gece ve gündüz sıcaklık farkı fazladır.
Dubai tarihinde bir dönüm noktası olan 1833'te Bani Yas kabilesinden Maktoum bin Butti halkını Dubai Creek'in ağzındaki Shindagha Yarımadası'na getirdi. Bin Butti buraya yerleşerek kasabanın Abu Dabi'den bağımsızlığını ilan etti. O andan itibaren, Dubai bir balıkçı köyü olarak kabul edildi.
Dubai - Doha arası mesafe 393 km'dir. Bu güzergahtaki en popüler havayolları şunlardır: Qatar Airways, Fly Dubai, Air Arabia, Kuwait Airways ve Emirates. Dubai ve Doha arasında 328 direkt uçuş vardır.
Palmiye ağacı şeklindeki "Palm Jumeirah" adası, yaklaşık 10 metre derinliğindeki deniz tabanına dolgu kumu dökülerek yapıldı. ABD merkezli mimarlık şirketi HHCP tarafından tasarlanıp geliştirilen ve Dubai hükümetine bağlı Nakheel firmasınca inşa edilen ada, 12 milyar dolardan fazlaya mâl oldu.
Dubai modern yapıların, lüks arabaların bulunduğu bir şehir olmasıyla birlikte, pahalı bir ülkedir ama insanlar bu pahalılıkla doğru oranda maaşlar almaktadır ve Türkiye'ye göre alım gücü daha yüksektir. Aylık maaş tam olarak sizin yaşam masrafınıza yetiyor.
Para Birimi
Dirhem, 1997 yılından beri ABD dolarına sabitlenmiştir, yani döviz kuru hiç değişmez.
En zengin göçmenlerden bazılarına ev sahipliği yapan Emirates Hills, yatırımcıların ve alıcıların en çok yaşamak istediği yerdir. Güzel yeşil golf sahaları arasında yer alan mermer kaplı evler, bu mahallenin öne çıkan sembollerinden. Dolayısıyla lüks istiyorsanız bu bölgeyi mutlaka görmelisiniz.
Öncelikle Dubai ile ilgili yanlış bilinenleri düzeltmekle başlayalım: Şeriatla yönetilen bir şehir olmasına rağmen herhangi bir kıyafet zorunluluğu yok! Abaya yahut kara çarşaf giymek, başınızı örtmek zorunda değilsiniz!
Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor. Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyor olsa da, ruhsatsız içerken yakalananlar gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyor.
- Evlenmeden dışarıda el ele tutuşmak, sarılmak ve öpüşmek yasak. - Alkole sadece ruhsatlı restoran, gece kulubü ve barlarda izin veriliyor. - Uyuşturucu kesinlikle yasak.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alan Dubai'yi ziyaret için en uygun zaman olarak eylül - nisan ayları arasında yer alan sürece dikkat çekilmektedir. Çöl iklimi görülen Dubai'de, yıl boyunca sıcaklıklar yüksek seyretmektedir. Kişiler ziyaret tarihlerine karar verirlerken bu bilgileri göz önüne almalıdır.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) küresel ekonomik pazara daha rahat uyum sağlayabilmek adına hafta sonu tatilini Cumartesi ve Pazar olarak değiştirdi. 1 Ocak 2022'den itibaren hayata geçecek uygulama ile Cuma günleri de yarım gün olacak.
Dubai Kaç Günde Gezilir? Dubai'yi gezmek için 1 haftalık süre ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Bu süre içerisinde birbirinden ilginç doğal ve yapay eserleri gezip dolaşma fırsatı bulabilirsiniz. Ülkede bulunduğunuz süre içerisinde aşağıdaki gezilecek yerleri mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri