Üç veya dört kişilik standart bir ailede ortalama haftada bir kez kullanılan düdüklü tencerelerin lastikleri, minimum 2 yıl sonra çeşitli değişimlere uğrar.
Düdüklü tencere kapağı lastiği zaman içerisinde kullanımdan ötürü deforme olabilir. Bu nedenle yeniden lastik alıp kullanmanız gerekir. Yeni bir düdüklü tencere lastiği satın almazsanız eğer yemekleriniz lezzetini kaybedebilir.
6 - Düdüklü tencerenizin bakanlıkça saptanan kullanım ömrü 5 yıldır.
Düdüklü tencere lastiği 245 mm iç çapına sahip 5L ila 9L düdüklü tencereler için uygundur: yılda bir kez değiştirilir, düdüklü tencereniz için optimum performans sağlar.
Tüm 26 cm yeni model düdüklü tencerelere uyumludur. 400 kullanımda bir değiştirilmesi gerekmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Fissler düdüklü tencere modellerinde garanti süresi genellikle 2 yıldır. Ayrıca başarılı marka düdüklü tencerelerin kullanım ömrü olan 10 yıl boyunca yedek parça temin garantisi sağlar.
Aynı zamanda “Düdüklü tencere lastiği nasıl temizlenir?” sorusu için de tencerenin kullanım kılavuzuna bakılması önerilir. Kapak kısmının bulaşık makinede yıkanabiliyor olması temizlik için yeterlidir.
Tefal Düdüklü Tencere Lastiği Sıkça Sorulan Sorular
%16 indirimle Tefal Clipso 4102 4-6 LT Düdüklü Tencere Kapak Conta Lastiği 182TL'ye, %16 indirimle Tefal Clipso 4104 4-6 LT Düdüklü Tencere Kapak Conta Lastiği 182TL'ye, %5 indirimle Tefal Clipso Lastik 4,5 - 6 Lt 792350/793145 569TL'ye sahip olabilirsiniz.
Ancak korkmayın, Fissler marka düdüklü tencerenizi ve kapağını bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Ancak, kapağı makineye koymadan önce kapak lastiğini, basınç ventilini, kulp kısmını (çıkıyorsa) ve emniyet supapını çıkarmayı unutmayın. Bu parçalar elde yıkanmalıdır ve bulaşık makinesine girmemelidir.
Korkmaz Düdüklü Tencere Lastiği Ne İşe Yarar? Korkmaz düdüklü tencere lastiği, düdüklü tencerenin kapağını sıkıca kapatır ve basınç oluşumunu sağlar. Bu sayede tencere içerisindeki basınç artar ve yiyecekler daha hızlı pişer.
Düdüklü tencere neden su damlatır? Düdüklünüzün pişme esnasında yanlardan su damlatması, içerisinde gereğinden fazla su koyduğunuzun bir işaretidir. Bir sonraki kullanımda maksimum su miktarını geçmemeye özen göstermeli ve onu asla ağzına kadar doldurmamalısınız.
Her kullanımdan sonra sıcak sabunlu su ile yıkayınız, durulayınız ve iyice kurulayınız. İnatçı lekeler için limon suyu veya sirke solüsyonu veya paslanmaz çelik temizleyici uygulanabilir. İnatçı lekeler (dış) için kostik olmayan sabun dolgulu bir ped kullanabilirsiniz.
Lastiksiz düdüklü tencere, en eski tencere modellerindendir. Bu sebeple popülerliği giderek azalır. Birçok modelde basınç denge sistemi bulunur. Bu sayede pişirme sesi ve kokusu sizi rahatsız edecek boyutlara varmaz.
Düdüklü tencereyi her zaman kısık ateşte pişirmeye alın. Ateşe koyduğunuz anda, kapağını kapatın ve düdük aparatını dik konumda bırakın. Şimdi birkaç dakika bekleyin ve düdüklüden ses çıkışını duyun. İşte bu anda düdüğü kapatın ve pişmesi için süre başlatın.
Düdükten ses çıkmaya başladığında bir dakika kadar hava çıkmasını bekletin ve düdüğü indirin.
Doğru işleyebilmesi için, tencerenin kapağının tam kapanmış olması ve içerisine hava akışı olmaması gerekir. Bunu sağlayan özel bir kapak, özel ağız kısmı tasarımı ve en önemlisi hava geçirgenliğini ortadan kaldıran bir lastik düdüklü tencerelerde yer almalıdır.
- Özellikle geleneksel düdüklüleri kullanırken basıncın ve pişirme süresinin dikkatle takip edilmesi gerekiyor. - Çabuk soğuması için tencereyi suyun altına tutmak, pişirme süresini aşmak tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.
Tencere kapağını sıcak suya daldırarak veya üzerine sıcak su dökerek genleşmesini sağlayabilir ve böylece kapağın kolaylıkla açılması sağlanabilir. Bu yöntem, düdüklü tencere hava vermiyor veya düdüklü tencere kapağı açılmıyor gibi durumlarda oldukça işe yarar.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır. Herhangi bir nedenle pişirme ventili tıkanırsa tencere içindeki basınç 1,4 bar'a ulaştığında emniyet ventili devreye girerek fazla basıncı boşaltır.
Düdüklü tencerenin kapağını hemen açmaya kalkarsanız, hava boşalmadığı için patlamaya yol açabilir. Bu yüzden en az 1 dakika beklemenizi öneriyoruz. Tencerenin içine az su koymak, sadece yemeğin yanmasına değil düdüklü tencerenin patlamasına da neden olabilir. Bu yüzden su dengesinin iyi ayarlanması gerekir.
Sabunlu su, arap sabunu ya da araç yüzeyi temizleyiciler kullanılarak lastiklerin temizliği ve parlatılması gerçekleştirilir. Yumuşak uçlu fırça ile sabunlu su karışımı ile lastik yüzeyini fırçalayarak etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Yeterli oranda su koyduğunuz düdüklü tenceredeki etiniz yaklaşık 40 dakika içinde pişmiş olacaktır. Etin üzerine pişmeden önce tuz atarsanız etiniz nispeten daha sert olur. Bu nedenle et piştikten sonra eti tuzlamanızı tavsiye ediyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri