Tencere tamamen kapalı olduğu için, buhar dışarı çıkamaz.
Buhar çıkış borusundan buharın çıkışı sesi duyulunca ocağın altını kısıp yaklaşık 10 dakika bekleyebilirsin. Yemeğin piştikten sonra ise ocağı kapat ve 10 – 20 dakika daha bekle. Bu 10 – 20 dakikalık bekleyişte tencerenin, buhar çıkış kanalından havası alınıyor.
Otomatik düdüklü tencerelerde, düdük kendiliğinden inmektedir. Fakat daha önce bahsettiğimiz gibi düdüğü elinizle ayarlıyorsanız, çaldıktan 1 dakika sonra indirin. Düdüklü tencereden ses çıkmaya başladığında hava çıkmaya devam eder. Bu nedenle 60 saniye beklemek, daha güvenli sonuç almanızı sağlar.
Düdüklü Tencerenin Patlayacağı Nasıl Anlaşılır? Aşırı sıcaklık: Tencere normalden daha sıcaksa ve dış yüzeyi anormal bir ısıya ulaştıysa, içindeki basınç yükselmiş olabilir. Anormal buhar çıkışı: Düdüklü tencerenin düdüğünden veya başka yerlerinden fazla buhar çıkması, iç basıncın çok yükseldiğini gösterir.
İlgili tripodu düdüklü tencerenin altına yerleştirin ve buharda pişirme sepetini üstüne koyun. Kapağı kapatın. Kapak, tutamağa bir tıklama ile duyulabilen güvenli bir şekilde yerine kilitlendikten sonra, basınç birikir ve pişirme süresi başlar.
İlgili 38 soru bulundu
Tencere tamamen kapalı olduğu için, buhar dışarı çıkamaz.
- aşağı-yukarı indirilebilen anahtar yukarı bakacak şekilde ateşe koyun, içindeki su kaynama sıcaklığına (100 santigrad derece) yaklaştıkça, yavaştan fısssss diye buhar çıkmaya başlayacaktır. içindeki suyun iyice fokur fokur kaynadığından emin olana kadar bekleyin (30 saniye falan) o buhar çıkışı iyice kuvvetlensin.
Düdüğün Tıkanması: Düdüklü tencerelerdeki düdük, fazla basıncı tahliye etmek için önemli bir rol oynar. Eğer bu düdük gıda parçacıkları veya kir tarafından tıkanırsa, basınç düşürülemez ve tencere patlayabilir.
Doğru kullanım tekniğini bilmek de eşit derecede önemlidir. Buhar çıkmadan veya tamamen sönmeden düdüklü tencereyi açmaya zorlamak patlamaya neden olabilir. Düdüklü tenceredeki su yok olursa, gaz ve buhar hızla genleşmeye başlar ve düdüklü tencereyi aşırı ısıtır. Bu bir patlamaya neden olabilir.
En İyi Düdüklü Tencereler 💯 Tekli ve düdüklü tencere seti yorumları dikkate alınarak, en iyi düdüklü tencere markaları sıralamasında Fissler, Karaca, Tefal ve Emsan geliyor. 2024'te satın alınabilecek düdüklü tencere tavsiyesi Fissler Bluepoint, Emsan Montana ve Kara Marsilya olarak sıralanabilir.
Düdüklü tencere çok fazla doldurulursa ve maksimum çizgi aşılırsa içerisindeki basınç patlamaya neden olur. 2. İçindeki gıda: Düdüklü tencere içindeki gıda suyunu fazla çekerse patlar. Bu sebeple pişirilecek yemeğin içine eklenen suyun ayarı iyi ayarlanmalıdır.
Buhar çıkışı borusunun buhar çıkış sesinin duyulmasının ardından ocağın altının kısılması gerekmektedir. Ardından 10 dakika beklenmeli ve pişme süresi bittiğinde ocağın altı kapatılmalıdır. Yine 10 dakika daha beklenmesi gerekmektedir.
Düdüklü Tencereye Sıcak Su Konulur mu? “Düdüklüye sıcak su konur mu?” sorusunun cevabı da evet olmaktadır.
Düdüklü tencereniz 1. kademede 0,5 bar, 2.'de 0,6 bar, 3.'te 0,7 bar basınçla pişirme yapar, oluşan fazla basınç pişirme ventilinden dışarı atılır. Herhangi bir nedenle pişirme ventili tıkanırsa tencere içindeki basınç 1,4 bar'a ulaştığında emniyet ventili devreye girerek fazla basıncı boşaltır.
Cihazın açma tuşuna basılarak cihaz çalıştırılır ve ilacın solunum yollarına gitmesi sağlanır. Bu sırada hasta mutlaka oturur pozisyonda olmalıdır. Yaklaşık 10 dakika sonunda işlemin bitmesine yakın cihazdan cızırtı sesi duyulmaya başlanır. Bu ses duyulduktan 1 dakika sonra nebülizatör kapatılır.
Suyun kaynama derecesine ulaştığında buharlaşma başlar ve oluşan buhar kendine yer açabilmek için tencere içerisindeki havayı dışa doğru iter. Sonrasında uyarı niteliğinde düdük ötmeye başlar.
Yemek kaynama noktasına ulaştığında düdük ötmeye başlar. Ötme sesinin ardından düdüğü indirin ve ocağı söndürün. Tencerenin içindeki buharın tamamen çıktığına emin olduktan sonra kapağı açabilir yemeğinizi afiyetle tüketebilirsiniz.
Pişme süresi sonunda ocağı kapatarak 10 dakika daha beklenmeli ve bu süreçte düdüklü tencerenin buhar çıkış kanalından havası alınmalıdır. Düdüklü tencerenin buhar çıkış borusu aracılığıyla havasının alınmasının ardından kapağını artık açabilirsiniz.
Basınç alma süresini azaltmak için tencere su dolu kaba oturtulabilir ya da akan suyun altına tutulabilir. · İçine konulan gıdalar ve su miktarı tencere yüksekliğinin üçte ikisini geçmemelidir. · Tencereyi yerleştireceğiniz ocağın tencerenin tabanından dışarı taşmamasına dikkat edilmelidir.
Islanmış nohut düdüklüde 25, tencerede 35 dakikada pişer. Nohut suda ıslatılmamışsa mutlaka daha fazla su çekeceğinden 2-3 parmak daha fazla su koyulmalıdır. Pişirme süresi de düdüklü de 35 tencerede 50 dakika olarak uzar.
4 - Bakalit tutacaklar, çarpma, düşme, fazla ısınma sonucu kırılabilir, çatlayabilir. Bu parçaları ücret karşılığında yetkili servislerden temin edebilirsiniz. 5 - Ürünü boş olarak ocakta tutmayınız. 6 - Düdüklü tencerenizin bakanlıkça saptanan kullanım ömrü 5 yıldır.
Düdüklü tencerelerin yüksek sıcaklıkta olmasından dolayı özellikle sebzelerin besin değerini etkilediğini belirten Dr. Dizdar, "Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor" diye konuştu.
Düdüklü tencere lastiğinin hava kaçırması, birkaç temel nedenden kaynaklanabilir: Elastikiyet Kaybı: Tüm lastikler gibi düdüklü tencere lastikleri de zamanla elastikiyetini kaybedebilir. Elastikiyetin kaybolması, lastiğin tencereye sıkıca oturmamasına ve buharın sızmasına yol açar.
Basınç tahliye valfi sorunu: Düdüklü tencerelerde bulunan basınç tahliye valfi, tenceredeki aşırı basıncı dengelemek için tasarlanmıştır. Tahliye valfindeki bir sorun, hava kaçağına neden olabilir.
Tencere kapağını sıcak suya daldırarak veya üzerine sıcak su dökerek genleşmesini sağlayabilir ve böylece kapağın kolaylıkla açılması sağlanabilir. Bu yöntem, düdüklü tencere hava vermiyor veya düdüklü tencere kapağı açılmıyor gibi durumlarda oldukça işe yarar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri