Düğün Çiçeği (Ranunculus Buttercup Flower) Rengi altın sarısıdır. Beş taç yaprağa sahiptir. Bütün parçaları zehirli olan düğün çiçeğini çiftlik hayvanlar tarafından yenildiğinde zehirlenmelere yol açar. Çiçeğe elle temas edildiğinde ise deri iltihaplanmaları yaşanır.
Düğün Çiçeği (Buttercup)
Çünkü parlak sarı çiçekler, küçük isiliklere sebep olan toksinler yayarlar. Bu bitki, ağır gastrointestinal (sindirim sistemi ile ilgili) toksisite üreterek, onu tüketen kemirgen hayvanları zehirleyebilir.
Monstera olarak da bilinen deve tabanı, gösterişli büyük yapraklarıyla ortama güzel bir dokunuş yapsa da deve tabanı evcil hayvanlar için tehlikelidir.
Bitkinin herhangi bir zararı bulunmamakla beraber daha çok faydası vardır. Birçok bitkinin geceleri karbondioksit ve zararlı gaz salımı nedeniyle ev içerisinde beslenmemesi söylenir ancak kılıç bitkisi öyle değildir. Diğer bitkilerden farklı olarak bulunduğu ortamı temizlemesiyle bilinir.
İlgili 33 soru bulundu
PAŞA KILICI ÇİÇEĞİ
Halk arasında “Paşa kılıcı” olarak bilinen Sansevieria, ev dekorasyonunda kullanılan bir iç mekan bitkisidir. Bu bitki, toksik olabilecek saponin adı verilen bir madde taşır. Saponinler mide bulantısına, kusmaya ve ishale neden olabileceğinden evcil hayvanlar bu bitkilerden uzak tutulmalıdır.
Benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir. Dahası, evdeki kötü kokuları giderir. Yatak odanızda ya da fazla havalandıramadığınız iş yerinizde gönül rahatlığıyla ve çok sayıda yetiştirebilirsiniz.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Toksinleri absorbe eden ve havayı temizleyen Kılıç bitkisi, ortama oksijen yayar. Asya'da bu bitkiyi evde yetiştirmenin bereket, güzellik ve sağlık sağlayacağına inanılır.
Son dönemlerde ise mum çiçeğini eve almakta uzaklaşıldı. Bunun bir nedeni uğursuz olmasına inanılmasıdır. Fakat belirtmeliyiz ki bu batıl bir inançtır. Tıpkı diğer çiçekler gibi etrafına neşe, güzellik ve fayda sağlamaya yarar.
Gelincik çiçeği aynı zamanda sakinleştirici etkiye sahiptir. Özellikle sinir, yorgunluk, uykusuzluk ve stres gibi sorunlara karşı etkilidir. Gelincik çiçeği faydaları ile öne çıkan bir çiçek türüdür. Saç sağlığı konusunda da etkili olan bu çiçek magnezyum ve çinko bakımından oldukça zengindir.
Başta her türlü romatizma, kas romatizması, nikris, nevralji, kaburga kemiği iltihaplanması, deride kabarcıklar, Herpes ve Zona hastalığına karşı kullanılır. Çayı: Çok zehirli olması nedeni ile çayı içilmez. Bu gibi durumlarda Düğünçiçeği tentürü kullanılır.
Lavinia çiçeği misk çiçeği ya da ölüm çiçeği olarak da bilinmektedir. Son derece dikkat çekici güzelliğe ve özelliklere sahip olan bu bitki çiçek açan bir türdür. Evlerde ve bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bitkinin çiçek açtığı evrede önce tomurcuklar belirir.
Oldukça zarif bir görüntüsü olan bazı zambak türleri de zehirli çiçekler arasında yer alıyor. Zambaklar yendiğinde insanlarda karın ağrısı, bulanık görme, ciltte tahriş, baş ağrısı ve kusma gibi semptomlar gösteriyor.
Para ağacı bitkisi (Pachira aquatica), hem eve bereket getirdiğine inanıldığı için hem de bakım kolaylığı açısından, en sevilen ev bitkilerinden biri. Para ağacı bitkisi yutulursa kediler için zehirli değildir, ancak tamamen güvenli de sayılmaz, mide rahatsızlığına neden olabilir.
Kurdele Bitkisi(Spider Plant), Menekşe, Zebra sukulent (Haworthia), Mum çiçeği türleri (Hoya), aşk merdiveni toksik olmayan bitkiler arasında. Aynı zamanda Maranta ve diğer dua çiçeği türleri, Hypoestes (Polka dot) bitkisine rahatlıkla bakabilirisiniz. Hava bitkileri de toksik olmayan bitkiler arasındadırlar.
Zakkumu tüketen kişinin kalbi hızlanarak onu ölüme kadar götürebiliyor. Özellikle Asya ve Avusturalya'da bulunan bu zehirli bitkinin üç miligramı bile son derece öldürücü. Öyle ki bitkinin zehri diğer bitkilerden 75 kat daha güçlü.
İç mekan süs bitkisi olarak kullandığımız en zehirli türlerden birisidir. Saponin, alkoloit, glikozit, zararli enzimler ve okzalik asit tasimaktadir. Asıl zehirlemeyi yapan bitkideki kalsiyum oksalatlardır. Yaprağın elle koparılması ve ovulması halinde hemen deriye geçerler.
Zehirli yaprakların kenarları pürüzsüz de olabilir tırtıklı da olabilir. Üst yüzeyleri parlak veya mat olabilir. Mevsimler boyunca değişiklik gösterebilirler; örneğin ilkbaharda yeşil, yaz aylarında sarı-yeşil ve sonbaharda kırmızı olabilir. Beyaz meyve kümeleri yaz başında gelişir ve daha sonra griye dönüşür.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Hava temizleme özelliği ile bilinen paşa kılıcı bitkisi yapraklarında zehirli kimyasallar ihtiva ettiği için küçük çocuklar ya da hayvanlar tarafından yenmesi durumunda zehirli etki yaratabilir.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri