Çiftlerin en çok merak ettikleri konulardan biri düğün hazırlıklarına ne zaman başlamalıyız? Bu sorunun cevabını şöyle açıklayabiliriz. Düğün hazırlıkları çiftler evlenme kararı aldıktan sonra düğün hazırlıklarına başlanılır. Söz ve nişan bittikten sonra düğüne 2 ay öncesinden hazırlıklara başlanmalıdır.
İdeal olarak, düğün salonunu 6-12 ay önceden ayırtmak en iyisidir. Ancak, popüler tarihler ve mekanlar için bu süre daha uzun olabilir ve 12-14 ay önceden rezervasyon yapmanız gerekebilir. Daha az popüler dönemlerde ve mekanlarda ise, 3-6 ay öncesinden rezervasyon yapmanız yeterli olabilir.
Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz. Eğer nikahın düğününde kıyılsın istiyorsan, daha öncesinde başvuru yapman çok doğru değil. Çünkü başvuruda kullanacağın belgelerin geçerlilik süresi 6 ay.
1 ay içinde düğün yapılabilir ancak biraz hızlı hareket etmek gerekir. Normal bir düğün hazırlıkları bir sene sürebilir dışarıdan bakınca basit gibi gözüken düğün hazırlıkları derine bakınca içinde bir çok ritüel ve uygulama bulunur bazı uygulamaları atlatmak isteseniz bile zor bir durumdur.
İlgili 40 soru bulundu
Alınacak sağlık raporu 6 (altı) ay geçerli olduğundan, İstenilen nikah tarihini de kapsayacak şekilde, nikah öncesi son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.
Resmî kurumlardan randevu alınarak, belgelerin nikah gününe kadar halledilmesi gerekir. Alınan belgeler bir müddetten sonra geçerli değildir. Bu nedenle dikkat edilmesi ve Nikah için gerekli belgeler kaç gün geçerli hakkında 6 ay olduğu bilinmelidir.
DÜĞÜNDEN 2 AY ÖNCE
Nikah için tarih alınmalı.
Bu süreç ev almak ve kiralamak olmak üzere iki aşamalı oluyor. Normalde evi kiralasan da satın alsan da düğün tarihinden en az iki ay önce birlikte oturacağınız evi seçmek her ikiniz içinde en iyisi olacaktır. Çünkü evin içine tadilat yaptırman gerekebilir ki ustaların nasıl çalıştığını bilirsin.
Geleneksel adıyla gerdek gecesi evlenen çiftlerin ilk kez cinsel birliktelik yaşayacakları zaman dilimine deniliyor. Genellikle düğün ya da nikahtan hemen sonraki gün yaşandığı için “ilk gece” olarak da adlandırılıyor. Yani aslında gerdek, çiftlerin cinsel açıdan birbirini tanımaya başladıkları zamandır diyebiliriz.
Nikâh için herhangi bir vakit sınırlaması yoktur.
Epilasyon işlemleriniz düğünden 3 gün öncesine kadar tamamlanmalıdır. Epilasyon uygulamalarından sonra ciltte oluşan kızarıklık, tahriş gibi sorunların geçmesi için dikkatli olmak gereklidir. Düğün öncesi el ve ayak bakımı yapılması önemlidir. El ve ayak bakımına düğünden birkaç ay önce başlanmalıdır.
Dün ağdası ve epilasyon gibi işlemlerin düğünden 3-4 gün önce yapılmasını öneririz. Böylece bu süre içinde cilt yatışıyor ve kızarıklık gibi cilt problemleri gideriliyor. Ancak aşırı hassas bir cilde sahip kişilerin düğün ağdasını düğünden bir hafta önce yaptırması tavsiye ederiz.
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: Nikah ve Düğün merasimlerinde; Yiyecek/içecek ikramı yapılabilecektir. Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00'e kadar yapılabilecektir.
-Düğün kartı ve basımının masrafları erkek tarafına aittir. -Düğün salonu ve müzik eğlence masraflarını damat tarafı karşılar. -Gelinlik ve gelinlik aksesuarlarını (ayakkabı, küpe, kolye, korse, çorap, sutyen, jartiyer,) ve masraflarını damat tarafı karşılar.
Damat töresi bittikten sonra düğün bitirilmiş olur. Düğünden bir hafta sonra gelin ve damat, gelinin baba evine el öpmeye giderler.
Düğün Bittikten Sonra Gelin Damat Ne Yapar? Düğün sonrası gelin-damat, birlikte yaşayacakları evlerine gider. Genellikle evlenen çiftler düğünün ertesi günü balayına gideceği için düğün gecesi balayı için son hazırlıklarını tamamlarlar.
Genelde en popüler ve talep gören gün cumartesidir. Bu gün doluysa sırasıyla pazar-cuma-perşembe-çarşamba gibi günlerden birini tercih edebilirsiniz.
Net nikah işlemleri ücretini başvuru yapacağın belediyenin web sitesinden ya da telefonla öğrenebilirsin. Örneğin; İstanbul'da 2023 nikah işlem ücreti; Hafta içi: Nikah salonu ücreti ortalama 600-800 TL. Hafta sonu: Cumartesi ve pazar ile tatil günleri gerçekleşen nikahlar için ise 800-1.000 TL civarında.
Nikah için yetkili mercilere müracaat edildikten en fazla 24 saat sonra gün almak mümkündür. Her şey tamamlandıktan sonra 2-4 gün içinde nikah kıyılabilir. Ek olarak, "yıldırım nikahı" diye bir durum söz konusu değildir. Belgelerin toplanma süresi düşünüldüğünde, aynı gün içinde evlenmek imkansızdır.
Genellikle üç gün veya bir hafta süren düğünler eskiden Salı günü başlayıp Perşembe günü bitmekte iken, günümüzde Cuma günü başlayıp Pazar günü sona ermektedir. Düğün tarihine kız ve oğlan aileleri ortaklaşa karar verirler. Düğünden önce de kız düğün alış-verişine götürülür.
** Nikah tarih ve saati, başvuru sonrasında Nikah Memuru tarafından çiftlerin istediği tarih de göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. ** İzin belgesi almak isteyen kişiler; yukarıdaki evrakları tamamladığında resmi ikamet adresinin bağlı bulunduğu belediyenin evlendirme memurluğuna başvuru yapmalıdırlar.
Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa "bu kadını/erkeği kabul ettin mi" diye sorar. Şahitlerin huzurunda bu nikahı gerçekleştirir. Nikahtan sonra nikah duasını okuyarak töreni sonlandırır.
Bu işlem Noterler tarafından da yapılmaktadır. 9. Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. 10. Nikah süresi belirlenirken en fazla 4 ay sonrasına, en erken ise 1 hafta içerisinde gerçekleştirilmek üzere nikah günü verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri