Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Üzerinizde bulunan metal aksesuarlar güvenlik kontrollerinde sorun çıkaracağı için yolculuğa çıkmadan önce küpe, kolye, broş vb. gibi üzerinizde bulunan tüm metal aksesuarları güvenlik torbalarına koyarak hazırlanmanız kontrollerden rahatça geçmenize yardımcı olacaktır.
Bu Eşyaları Bagaja Vermeyin!
Nakit para ve parasal değer taşıyan menkuller. Bilgisayar ve kişisel elektronik cihazlar. Pasaport ve diğer kimlik belirleyici evraklar. Pahalı saatler, değerli metaller ve takılar.
Havaalanı Tarayıcıları Esrar,Marijuana Gibi Otları Tespit Edebilir Mi? Ot veya diğer narkotiklerle uçmak yasa dışıdır ve tüm havalimanlarının bu tür kurallara ilişkin katı politikaları vardır. Pek çok insan otu yanlarına alıp valizlerine veya iç çamaşırlarına saklamaya çalışır. Tarayıcılar otu vtespit edebilir.
X-Ray Cihazlarında Görünmeyen Maddeler
Örneğin, plastikler, kauçuklar ve bazı organik maddeler genellikle X-ray görüntülerinde daha az belirgindir. Aynı şekilde, çok ince ya da düşük yoğunluklu maddeler de X-ray cihazlarında görüntülenmesi zor maddeler arasında yer alır.
İlgili 28 soru bulundu
Belirlenen yolculardan pasaport kontrollerinin ardından PCR noktalarımızda sürüntü numuneleri alınarak örnekleme yapılıyor. Buradaki amaç dış ülkelerden gelen yolcuların delta gibi yeni varyantlarla ilgili profilini ortaya çıkarabilmek ve gelen test sonucunun doğruluğunu kontrol edebilmek."
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
İşte cevabı.. Türkiye'den Avrupa'ya uçakla seyahat edenler, havaalanındaki gümrük kontrolünde kötü bir sürpriz yaşıyor. Gümrük memurları, kadın yolcuların kolundaki altın takılara el koyuyor. Yolcu aynı zamanda para cezası ödemek zorunda kalıyor.
Vücudunuzun görülmeyen bir yerinde piercinginiz varsa ya da çıkarılamayan bir metali vücudunuzda barındırıyorsanız, daha detektöre girmeden durumu belirtip, ekstra tarama talebinde bulunun.
Metaller, güvenlik kontrollerinde en çok sorun çıkaran materyaller. Memurların kolye, bilezik, küpe ne varsa çıkarmanızı isteyeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Ciddi zaman kaybını önlemek ve arkanızdaki yolcuları bekletmemek için ya en başından çıkartıp güvenlik torbalarına koyun ya da hiç takmayın.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Efsane: Diş telleri, havaalanındaki metal detektörünü harekete geçirir. Gerçek: Hayır, pek olası değil. Evet, metal braketler metalden yapılırken, son derece hafiftirler ve metal detektörünü atmaları neredeyse imkansızdır.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile vatandaşlık bağı bulunmayan ve yurda giriş tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan yolcuların, beraberlerinde bir takvim yılı içerisinde kendilerine ait olan en fazla 5 kilogram ağırlığındaki standart işlenmemiş altını yurda getirmeleri serbest olacak.
Kesici aletler: Makas, mini çakı, bıçak, tıraş bıçağı, şiş, tığ, iğne enjektörü veya keskin uca sahip tehlikeli olabilecek benzeri hiçbir nesnenin valizinizde olması kabul edilmez.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Eskiden yolcuların yurt dışından işlenmemiş altın getirmesinde herhangi bir sınır bulunmuyordu fakat bu altını Türkiye'ye getirmek çok zordu. Şimdi ise beş kilogramı aşmayan işlenmemiş altın prosedüre takılmadan yurda sokulabilecek.
Cevap: Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000 ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı yurda getirebilirler ve yurtdışına çıkarabilirler.
Kontrol Noktasında Neden Kemer, Ayakkabı ve Ceketler Çıkarılır? Havalimanı güvenlik ve kontrol noktalarındaki kapı dedektörleri oldukça hassastır. Kemer, ayakkabı ve ceket üzerindeki metal aksesuarların diğer metal objelerle karışmaması için onları çıkarmanız talep edilir.
İç ve Dış Hatlar Terminalleri girişlerindeki ilk arama noktalarında getirilen kemer çıkarmama uygulaması ve15 Mart 2012 tarihinde başlatılan 'Open Gate' uygulamasının ardından, şimdi de yolcuların en fazla şikâyetçi olduğu son arama noktalarındaki 'ayakkabı çıkarma' uygulamasına son veriliyor.
176 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan uçağın kaçırılmasının ardından havalimanlarında “sondajlama” usulü yapılan GBT (Genel Bilgi Toplama) uygulaması artık tüm iç hat yolcularına “zorunlu” hale gelecek.
İmplantlar metal dedektöründe öter mi? Bir diş kaybedildiğinde bölgedeki kemik zaman içerisinde yavaş yavaş eriyecektir. İmplant yapımıyla bölge tekrar aktif hale geleceğinden erime büyük ölçüde önlemiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri