Bu göstergede dünya sıralamasında ilk 100 içinde iki üniversitesi (ODTÜ-95. ve Hacettepe-97.) bulunan Türkiye, Batı Asya'da en üst sırada yer aldı.
1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye'den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000'e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500'e girmeyi başardı. Londra merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), 'Dünya Üniversite Sıralaması 2023'ü yayınladı.
Scopus verilerine göre, bilimsel doküman üretiminde 2002 yılında dünya genelinde 22'nci sırada bulunan Türkiye, 2022'de 17'nci sıraya yükseldi. Geçen yıla kıyasla Türkiye'den ilk 500 ve ilk 1000'e giren üniversite sayısı artarken, bilimsel üretimdeki sıralama da son 20 yılda 22'nci sıradan 17'nci sıraya yükseldi.
Boğaziçi Üniversitesi, US News & World Report sitesinin hazırladığı "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" sıralamasında bu yıl 186. sıraya yükselerek Türkiye'nin ''En İyi Küresel Üniversitesi'' oldu. US News & World Report sitesinin hazırladığı "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" sıralaması 2020 verileri açıklandı.
Dr. Naci İnci'nin koltuğa oturduğu Boğaziçi Üniversitesi'nin durumu da dikkat çekiyor. Üniversite sınavında her zaman Türkiye'nin en başarılı öğrencilerinin tercih ettiği Boğaziçi Üniversitesi sıralamada ancak 801-1000 arasında kendine yer bulabildi.
İlgili 40 soru bulundu
112 üniversitenin dahil olduğu meta sıralamamızda Georgia State University, tüm Atlanta üniversiteleri arasında 3. ve tüm Amerika Birleşik Devletleri üniversiteleri arasında 207. sırada yer alıyor. Georgia State University ile ilgili tüm sıralamaları görün.
1- California Institute of Technology. 2- Harvard University. 3- Stanford University.
Oxford, Times Higher Education Ranking üniversite sıralamalarında üst üste sekizinci kez birinciliğe yerleşti. İngiltere ve ABD üniversitelerini içeren ilk 10'a liderlik ettiği sekizinci yılda Oxford tam olarak aynı pozisyonda kalan tek üniversitedir.
Öte yandan, Üniversitemiz, Haziran 2023 içerisinde açıklanan QS 2024 Dünya Üniversiteleri sıralamasında dünya üniversiteleri arasında 336'ncı, Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında ise birinci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atmıştı.
URAP'ın yayımladığı rapora göre, Türkiye'den 9 üniversite, 2022 yılında açıklanan dünya sıralamalarında ilk 500'de yer alma başarısını gösterdi. Buna göre, ODTÜ (RUR: 336), Hacettepe Üniversitesi (Leiden: 433), İstanbul Üniversitesi (ARWU: 450), İTÜ (RUR: 384), İ.
Ankara. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, dünyada önde gelen 2 bin 963 üniversitenin değerlendirildiği ve 1503 üniversitenin sıralandığı QS 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda Türkiye'den 25 üniversite yer aldı. Bu yılki sıralamada ilk 500'e giren Türk üniversitelerinin sayısı 1'den 3'e çıktı.
Hacettepe Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında 554. sırada yer alırken Türkiye sıralamasında ise son 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da 1. sırada yer aldı. "Dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi" sıralamasına Türkiye'den 119 üniversite girdi.
Yerine İstanbul'da Maarif Vekâletine bağlı yeni bir üniversite kurulması öngörüldü. İstanbul Üniversitesi, 1 Ağustos 1933'te yeni bir kadro ve yapıyla açıldı. 18 Kasım 1933'te Türkiye'nin "ilk ve tek" üniversitesi olarak eğitime başladı.
1880 yılından beri eğitim veren lisede bir yıllık eğitim 113 bin dolar (yaklaşık 400 bin lira). İsviçre'nin Rolle kasabasındaki bulunan Institut Le Rosey adındaki okul yıllık 113 bin dolarlık eğitim ücretiyle dünyanın en pahalı okulları sıralamasında zirveye oturuyor.
Dünyanın en iyi eğitim sistemleri
Aşağıdaki listeye göre ABD dünyanın en iyi eğitim sistemine sahiptir. QS Dünya sıralamasına göre, Birleşik Krallık ikinci sırada yer alırken, onu Avustralya ve Kanada takip ediyor.
Üniversitemiz QS 2024 Avrupa Üniversite Sıralaması'nda Türkiye'de 43. Sırada.
Bunlar Beşeri Bilimler; Sosyal Bilimler; Matematik, Fizik ve Fen Bilimleri; ve Tıp bölümleridir. Oxford Üniversitesi devletten kamu ödeneği aldığı için "devlet üniversitesi" sayıldığı gibi, tamamen özerk olduğu ve kamu ödeneğini reddederek kendini geçindirebileceği için bir "özel üniversite" de sayılır.
Oxford Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi almak için köklü ve başarılı bir üniversiteden mezun olmak, mükemmel bir not ortalamasına sahip olmak, IELTS ya da TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlardan üst seviyede puan almak, çarpıcı bir özgeçmişe sahip olmak ve güçlü referanslar gerekiyor.
YÖK'ün yayınladığı öğrenci sayısı en çok olan üniversiteler e göre Türkiye'nin en kalabalık üniversiteleri belirlendi. Son yayınlanan verilere göre Türkiye'nin en kalabalık üniversitesi 3,5 milyon öğrenci sayısı ile Anadolu Üniversitesi olarak belirlendi.
YIL ÜNİVERSİTESİ 20 Temmuz 1982'de kurulan Van 100. Yıl Üniversitesi, dört farklı kampüsüyle eğitim hayatına devam ediyor. 85 milyon m2 alanı ile yıllardır Türkiye'nin en büyük kampüsü olma özelliğini taşıyor.
URAP'ın sıralamasına göre Türkiye'nin en iyi 10 üniversiteleri arasında; Koç Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, Ankara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri