NESLİ tükenen hayvanlar arasında Asya fili, yabani sığır, yabaneşeği, aslan, çita, kunduz bulunuyor. Nesli tükenmek üzere olanlar arasında ise Anadolu parsı, Dorcas ceylanı, kaplan, Akdeniz foku, alageyik, yabankoyunu, ceylan, karaca, çizgili sırtlan ve kirpi fare...
Dünya çapında bugüne dek minimum 500 tane canlı çeşidinin nesli tükenmiştir. Nesli tükenen hayvanların içerisinde en çok bilinen hayvan ise dinozordur.
Neslinin bittiği veya bitmek üzere olduğu bir tehlike ile karşı karşıya olan hayvanlar: Vaşak, Leopar, Cava gergedanı, Çita, Sumatro orangutanı, Macellen pengueni, Deniz iguenası, Bozkır tuygunu, Mekong Yayın Balığı, Siyah ayaklı dağ gelinciği, Pigme borneo fili, Dağ gorili, Sumatra kaplanı, Cross River Gorili, Meksika ...
Ortalama olarak dünya üzerinde tahminlere göre 500'den daha az vaşak yaşamaktadır. Eğer avlanmaya devam edilirse bu vaşakların sayısı da kısa süre içerisinde azalacak ve vaşakların nesli tükenecektir.
İlgili 33 soru bulundu
DÜNYA HABERLERİ
Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından yayımlanan çalışmada, yaklaşık 100 sene önce 100 bin dolaylarında çitanın doğada yaşadığı, günümüzde ise bu sayının 7 binin altına kadar indiği belirtildi.
Dünyada yalnızca 1 tane kaldı
Türkiye'de Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşadığı bilinen Asya aslanının Anadolu'da nesli tükenmiştir. Son olarak 13. yüzyılda Anadolu'da yaşadığı tahmin edilmektedir.
6- Quahog İstiridyeleri: 500+ Yıl
Bu tuzlu su türü, bu listedeki diğer çift kabuklulardan, tatlı su inci midyelerinden bile daha uzun yaşayabilir. Birleşik Krallık'taki Galler Ulusal Müzesi'ne göre 2006 yılında İzlanda kıyılarında bulunan bir okyanus quahog istiridyesi 507 yaşındaydı.
MÖ 8000 yıl evvel mamutlar Avrupa'da ve Asya'da ortadan kaybolmuşlardır. Aynı dönemde Homo sapiens de (modern insanlar) güneyden beri bu bölgelere doğru yayılmışlardır. Sadece doğu Sibirya'nın Wrangel Adası'nda ufak mamut popülasyonları MÖ 1700'e kadar hayatta kalabilmişlerdir.
Nesli tükenen türler, nesli tamamen yok olmuş canlı türleridir.
Akdeniz foku, deniz kaplumbağası, flamingo, boz ayı, ülkemizde nesli tükenmiş canlılardandır.
Fotoğraf altı yazısı, Şili çiğdemi olarak da bilinen Tecophilaea cyanocrocus'un nesli tükendiği sanılırkeni doğada yeniden keşfedildi. Yüzlerce diğer bitki türü için ise aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Bilim insanları, son 250 yılda doğadaki 600'e yakın bitki türünün neslinin tükendiğini ortaya koydu.
Hayvan nesillerinin tükenmesinin genel olarak üç temel sebebi vardır: Habitat kaybı, çevre kirliliği ve iklim değişikliği. Bu sebeplerin çoğunun kaynağı maalesef insanlardır. Habitat, hayvanın ve diğer canlıların yaşadığı özel bölgeye verilen addır.
9. Aslan. Aslanlar , insanları besin kaynağı olarak gördükleri için karşılaşma esnasında hiç çekinmeden saldırabilirler.Her yıl 250 kadar insan aslanlar tarafından avlanmaktadır.
Aslanlar gruplar halinde yaşar. Tipik bir toplulukta 20 dişi, yavrular ve bir iki erkek bulunur. Erkeklerden biri ailenin reisidir ve bu ona gruptaki dişilerle çiftleşme tekeli verir. Erkek aslan günde kırk defaya kadar sevişebilir.
National Geographic'in konuyla ilgili yazısında siyah yeleli Etiyopya aslanlarının çok nadir bulunduğu ve 2016 yılında yapılan araştırmada dünyada sadece 50 tane kaldığı belirtiliyor. 2015 yılında yayımlanan Kenya'dan bir haber kanalının haberine göre de Etiyopyalı siyah aslanlar yaşam alanlarını kaybetmeleri sebebiyle ...
Dünya genelinde aslan nüfusunda ciddi bir azalma olduğuna dikkati çeken Durmuş, "Son 20 yılda aslan nüfusunda yüzde 43 oranında azalma var, şu an dünyada çok ciddi bir düşüşle toplam aslan sayısının 20 bin ila 39 bin arasında olduğu tahmin ediliyor.
Yine Myrtle Beach Safari isimli vahşi yaşam koruma merkezinde yaşayan Herkül isimli liger, 450 kilo ağırlığı ile dünyadaki en büyük liger olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir. 3 metre boyunda olan bu liger erkek aslan ile anne kaplanın çiftleşmesinden dünyaya gelmiştir.
Eski Dünya Kunduzu
Eskiden Avrupa'nın tamamından Orta Asya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada bulunurken Türkiye'de herhangi bir önlem alınmamasından dolayı soyunun tükendiği düşünülmektedir.
Ortalama olarak 70-80 santimetre boyunda olabilen bu hayvanların erkekleri 18 kilogram kadar, dişileri ise 11 kilogram kadardır. Tespit edilen en ağır langur, 26.5 kilogram ile bir Nepal langurudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri