Kolombiya Coscuez: Guinness Zümrütü (500 Milyon Dolar) Dünyanın en değerli taşları arasında 1. sırada yer alan Guinness Zümrütü, 1759 karatlık ölçüsü ile göz doldurur.
Tanzanit
Listemize 1967 yılında keşfedilen tanzanit ile başlıyoruz. Adından da tahmin edebileceğiniz gibi tanzanit, yalnızca Tanzanya'nın kuzeyinde, Kilimanjaro Dağı'nın eteklerinde bulunuyor.
Dünya üzerindeki en değerli taş olarak kabul edilen, şüphesiz elmastır.
Bu açıdan elmastan sonraki en sert değerli taş yakuttur.
İlgili 17 soru bulundu
Yakut taşının gram fiyatı ortalama olarak 900 TL civarındadır.
Temiz bir yakut'un karatı 6000 dolar civarındadır.
Yakut taşı çok kıymetli bir taş olabilir ancak ülkemizde de belli bölgelerde çıkartıldığını görüyoruz. Muğla-Yatağan'da yakut taşına rastlanmaktadır.
Mücevher sektöründe kullanılan taşlar arasında, pırlantadan sonra en değerli taş zümrüttür denilebilir. En üst kalitedeki zümrütler, orta kalite bir elmastan dahi daha yüksek değerde olabilmektedir.
En Değerli Taş: Elmas.
Gerçekte herhangi bir pratik kullanım alanı olmayan kaliforniyum 252, 1950 yılında keşfedilmiş bir maddedir. Kuyrukluyıldız tozu: "Stardust" uydusunun uzayda "Wild II" adlı kuyrukluyıldızdan topladığı tozun gramı 28 milyar euro'ya geliyor.
Safir taşlar dünyanın en değerli taşları arasında kabul edilir. Bunun sebebi ise elmastan daha nadir bulunmalıdır.
Peridot,Kaplangözü,Malakit,Yeşim,Sitrin,Yakut,Aventurin,Rodonit ve Karnelyan bolluk ve bereket getiren doğal taşlardır.
Gramı 30.000 Dolar'dır. Elmas, bilinen en sert maddelerden değerli bir taştır. Sert olması, bir elmasın sadece bir elmasla kesebileceği örneğiyle anlaşılabilir.
2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa göre izinsiz define arama suçunun cezası belirtilmiştir. İzinsiz araştırma, kazı ve sondaj yapanlar, Kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.
Dünyadaki zümrüt yatakları incelendiği zaman; zümrütlerin oluştuğu jeolojik ortamlar ve koşullar ülkemizde de bulunmaktadır. Ayrıca, eski Osmanlı arşivlerinde de zümrüt madenlerinin varlığından söz edilmekte ve bu durum ülkemizde zümrüt oluşum potansiyeli ihtimalini arttırmaktadır.
810,00 TL Fiyatlarımıza KDV dahildir.
"Görünümü neredeyse pırlanta ile aynı olan mozanit taş, son zamanlarda tercih edilen takılar arasında yer alıyor. Mozanit taş, pırlantanın aksine laboratuvar ortamında yapılıyor. Safir, yakut, zümrüt gibi parlak ve ılıştılı olan mozanit taş, pırlantadan sonra en dayanıklı ikinci taş sınıfında kabul ediliyor.
Diaspor kristali de, dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlardan. 9 farklı renk geçişiyle göz kamaştırıyor. Son yıllarda mücevher sektöründe pırlantaya alternatif olarak gösteriliyor. Diaspor kristali, dünyada sadece Muğla'nın Milas ilçesindeki madenden çıkarılıyor.
Ülkemizde Opal taşının bulunduğu şehirler Erzurum Kütahya Bilecik Eskişehir Afyon'dur. Özellikle Kütahya Simav'da Opal taşı yataklarının Osmanlı zamanında bile işletildiği bilinmektedir.
Ülkemiz her ne kadar fay hatlarıyla dolu olsa da, ne elmasların yeryüzüne çıkacağı kadar toprak hareketliliği ne de elmasları püskürtecek volkanik bir hareketlilik saptanmamıştır. Yani kısaca ülkemizde henüz elmas çıkartıldığına dair bir bulgu yoktur.
Korindon sınıfında yer alan yakut, elmastan sonra en sert ve değerli taştır.
Elmas en sert olarak bilinir ve diğer taşları çizebilir. Talk en yumuşak olanıdır. Aradaki referans mineraller arasında alçıtaşı, kalsit, florit, apatit, ortoklaz feldispat, kuvars ve topaz bulunur.
Yer altındaki suların hareketi sonucu kayalar arasındaki boşluklarda oluşan Opal, yarı değerli taşlar kategorisinde yer almasına rağmen altından bile değerli. 2012 yılında keşfedilen dört renkli ağaç opali, 20 ile 60 milyon yıl arasında bir oluşum sürecinden geçmiş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri