Bu doğrultuda en küçük doğal sayının, '0' sayılar olduğunu söylemek mümkün. Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır. Söz konusu en büyük doğal sayı olduğu zaman ise, bu konuda en büyük doğal sayı yoktur.
Kaynaklar. Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur. Günümüzde sayıların bir sonu olduğunu belirtmek mümkün değildir.
En küçük doğal sayı sıfırdır.
En küçük rakam düşünülürse '0' dır.
Dünyanın en büyük sayısı olarak bilinen sayısı Googolplexianth olarak karşımıza çıkmaktadır. Googol'da sayının 10 üzeri 100 olup Googolplex'te ise bu sayı 10 üzeri Googol olarak varlık göstermektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Sonsuz, eski Yunanca Lemniscate kelimesinden gelmektedir, (sembol: ∞) çoğunlukla matematik ve fizikte herhangi bir sonu olmayan şeyleri ve sayıları tarif etmekte kullanılan soyut bir kavramdır.
Sayma sayıları 1'den başlayarak sonsuza kadar giden sayılar kümesi olarak ifade edilebilmektedir.
EN BÜYÜK TEK VE ÇİFT SAYILAR
Üç basamaklı en büyük tek sayı 999'dur. İki basamaklı en büyük tek sayı 99'dur. Bir basamaklı en büyük tek sayı 9'dur.
Sıfır Bir Çift Sayıdır!
En küçük rakam 0 'dır.
Tam sayılar, doğal sayılar (0, 1, 2, 3, …) ile bunların negatif değerlerinden (…, -3, -2, -1) oluşan sayı kümesi. Kesirsiz ve ondalıksız sayıların tamamı tam sayılardır. "-0" sayısı "+0" sayısına eşit olduğundan ayrı bir tam sayı değildir.
1 (bir), bir sayı ve rakam. Doğal sayı sisteminde 2'den önce yer alır ve 0'dan sonra gelir. İlk sayma sayısıdır.
1/3'ün tam nerede olduğunu hiç merak ettiniz mi? 1/3'ün nerede olduğunu bulmaya çalışacağız. Şurası kesin ki, 1/3, sıfırla bir arası bir sayıdır , yani [0, 1] aralığındadır.
Googol, matematikteki büyük sayılardan biridir ve 10100'e eşittir. Başka bir deyişle 1 googol, 1 rakamına yüz sıfır ekleyerek yazılır. Bu terim Amerikalı matematikçi Edward Kasner'ın yeğeni Milton Sirotta (1929–1980) tarafından 1938 yılında kullanılmaya başlanmıştır.
Matematikte en büyük sayıyı ifade etmek için sonsuz terimi kullanılır ve bu sayı ∞ sembolüyle gösterilir. Matematikte en büyük sayıyı ifade etmek için sonsuz terimi kullanılır ve bu sayı ∞ sembolüyle gösterilir.
Googolplex'de 1'in yanında 10 üzeri 100 adet sıfır var.
780 senesinde Harezm'de doğduğu kabul edilir. Harezmi, ilk defa birinci ve ikinci dereceden denklemleri analitik metotlarla, bir bilinmeyenli denklemleri de cebirsel ve geometrik metotlarla çözmenin kurallarını ve usullerini tespit etti. Matematikte ilk defa sıfır rakamını kullandı.
Bölümü tam sayı olan (kalansız bölünen) bölme işlemleri için şu kurallar geçerlidir: çift / tek = çift (Örnek: 30/5=6) tek / tek = tek (Örnek: 27/3=9)
0 sayısı pozitif ve negatif olmayan bir sayıdır. "0" Roma rakamlarında gösterilemeyen tek rakamdır. Birçok skalada sıfır başlangıç ya da nötr bölgeyi temsil eder. Sayı doğrusunda sıfırın sağı artı, solu eksi değerleri barındırır.
En büyük çift sayımızı bulmamız imkansız haldedir , çünkü sayılar 1'den başlayıp sonsuza kadar gitmektedir örneğin ; 1,2,3,4,5,6,7,8,9... 2,4,6,8,10,12,14,16,18..
Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır. Söz konusu en büyük doğal sayı olduğu zaman ise, bu konuda en büyük doğal sayı yoktur. Çünkü sayılar sınırsızdır ve sonsuza kadar gider. Bu doğrultuda en küçük doğal sayı 0 iken, en büyük doğal sayı bulunmaz.
Yani, 3 basamaklı en küçük sayının çift sayı olduğunu söylemek mümkündür. Rakamların farklı olması istenirse bu sayı 102, 3 basamaklı en büyük çift sayı ise 998 olarak açıklanmaktadır.
İki ile kalansız bölünebilen sayılara çift sayılar denir. Diğer bir ifade ile birler basamağı 0,2,4,6,8 olan sayılar çift sayılardır.
Reel sayılar, hem rasyonel hem de irrasyonel sayıları içeren sayılardır. Tamsayılar (-2, 0, 1), kesirler(1/2, 2.5) gibi rasyonel sayılar ve √3, π(22/7) gibi irrasyonel sayıların tümü reel sayılardır. Reel Sayılar Nedir? Reel sayılar, sayı sisteminde basitçe rasyonel ve irrasyonel sayıların birleşimidir.
Tek sayılar, 2 ile kalansız bölünemeyen bir diğer deyişle 2 rakamının tam katı olmayan sayılardır. Tek sayılar sonsuza kadar giderler. Tek sayılara örnek olarak şu sayıları verebiliriz: 1 – 3 – 5 – 7 – 9 – 11 – 13 – 15 – 17 – 19 …
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri