Akıllı Saatler Nasıl Çalışır? Modern saatlerin her modelinde WI-FI, Bluetooth ve GPS teknolojileri bulunur. Harici veya yerleşik sensörler, verilerin saat ekranında görünmesini sağlayan bilgilerin toplanmasına olanak tanır. Akıllı saat, bir mobil uygulama kullanılarak telefonla senkronize edilir.
Genellikle şarj edilebilir bir lityum iyon pil ile çalışırlar. Çevresel cihazlar, NFC, dijital fotoğraf makinesi, termometre, ivmeölçer, pedometre, kalp atış hızı monitörü, altimetre, barometre, pusula, GPS yön bulma cihazı, küçük hoparlör ve microSD kart içerebilir.
Bu durumda akla akıllı saat telefon olmadan çalışır mı sorusu da geliyor olabilir. Elbette akıllı saatlerin çalışmak için herhangi bir telefona ihtiyaçları yok çünkü akıllı saatlerin kendi içlerinde bir işletim sistemi ve pili bulunur.
Bunun için, üzerinde bir saat ve telefon simgesi bulunan eşleştirme ekranı belirene kadar saatin Güç düğmesini basılı tut. Akıllı saati Android cihazınla eşleştir. Telefonunda “Bluetooh cihazları ara”ya dokun, sonuçlarda belirince akıllı saati seç.
Akıllı çocuk saatleri, bir hücresel ağa veya Wi-Fi'ye bağlanarak çalışır. Bu, tıpkı bir yetişkinin akıllı saati gibi aramalar, metinler ve diğer bildirimler alıp almalarına olanak tanır. Bu saatler ayrıca çocukları eğlendirmek ve meşgul etmek için tasarlanmış birçok yerleşik özelliğe sahip olur.
İlgili 15 soru bulundu
Akıllı çocuk saatleri genellikle nano sim kart veya mikro sim kart ile çalışır. Pek çok durumda bu kartları almak ücretsizdir. Ancak siparişini verdiğiniz bu sim kartları kullanmak için bir GSM operatörüne abone olmanız gerekir.
Akıllı Saat Nasıl Açılır? Akıllı saat nasıl açılır sorusunun tek bir yanıtı vardır. Saatin üzerinde yer alan açılış düğmesi ile saat aktif hale getirebilmektedir. Pek çok akıllı saat çeşidi bulunsa da tüm saatlerin açılış şekli aynıdır.
Örneğin bazı akıllı saat modelleri sadece Android ya da sadece iOS işletim sistemi ile uyumlu çalışabilirken; bazı akıllı saat modelleri hem Android, hem de iOS ile birlikte uyumlu çalışabiliyor. Bu doğrultuda dikkat etmeniz gereken ilk şey akıllı saat almadan önce cihazınız ile birbirlerine olan uyumu oluyor.
Akıllı saatlerin kendi internet bağlantıları olmadığı için tamamen bağımsız bir teknolojik cihaz olarak üretilmiyor. Saatlerin çoğu internet bağlantısı olan diğer cihazlarla, daha çok akıllı telefonlarla doğrudan bağlantı kurarak çalışıyor.
Sürekli olarak telefona bağlı bir şekilde çalışmaya devam eden akıllı saatler üzerinden cep telefonunuzu kontrol edebilirsiniz. Telefonunuza gelen aramaları yanıtlayabilir ya da arama yapabilirsiniz.
Çocuğa alınacak akıllı saatin ana özelliği, onu gittiği yerde takip edebilmemiz. Yani güvenliği. Çocuğun acil arama yapabilmesi ve gerektiğinde bizim onu arayabilmemiz de önemli bir özellik. Ancak bunun için sim kart gerekiyor.
Akıllı saatler, telefonu yönetebilme, GPS ile konum izleme, çağrı kabul edebilme ve mesajları okuyabilme gibi pek özelliği içeriyor. Aynı zamanda akıllı saatler kullanıcılarına zaman tasarrufu, pratiklik ve rahatlık sağlıyor.
Kolay kullanımın yanı sıra kameralı akıllı saat modellerinin kullanıcılara sunduğu diğer avantajlar şu şekilde sıralanır: Dahili kamera ile çevrenin fotoğrafını çekme, selfie çekme, video klip oluşturma ve görüntülü sohbet yapabilme olanağı tanır.
Akıllı saatlerin enerjileri ise bataryadan yani elektrikten gelmektedir. Bundan kaynaklı olarak günlük yaşantınızda saatinizi şarj etmeniz gerekmektedir. Akıllı saatlerin fişe bağlı olarak kullanılabilmesinin önüne geçmek için global markalar güncel teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmaya çalışıyor.
Akıllı saat uygulamasını WhatsApp hesabına bağlarken saate sekiz haneli kod çıkıyor ve bu kodun cihaza girilmesi gerekiyor. Kodu girdikten sonra sohbetler cihazlar arasında senkronize ediliyor, WhatsApp'ı akıllı saate kullanıma hazır hale geliyor.
Gün geçtikte daha fazla kişide gördüğümüz akıllı saatleri sağlığımıza daha fazla fayda sağlaması için kullanabiliriz. Çünkü akıllı saatler vücudunuzdaki birçok veriyi ölçebiliyor ve sağlığınız açısından tahmin yapabilmenizi sağlıyor. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenize yardımcı oluyor.
Akıllı saatlerin içerisinde yer alan çağrı yapabilme, GPS, mail ve diğer bildirimleri kontrol edebilme gibi birçok özellik, kullanıcıların gün boyunca akıllı telefonlarını kullanmaya gerek olmadan tüm işlemlerini akıllı saatleri üzerinden gerçekleştirmesine imkan sağlıyor.
Android için;
Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin. Hepsi bu.
1 Galaxy Watch'unuzda arama yapabilmek için Saatinizde uygulamalar ekranında Telefon öğesine dokunun. 2 Klavye seçeneği ile numara yazabilir veya rehberden aramak istediğiniz kişiyi seçerek arama tuşuna basabilirsiniz.
Akıllı saatlerde meydana gelen bozulmaların birçok nedeni olabilir. Örneğin, sık kullanımdan dolayı aşınma ve yıpranma, darbe veya suya maruz kalma gibi dış etkenler, yazılım güncellemeleri, batarya sorunları veya ekran hasarı gibi iç etkenler bu nedenler arasında sayılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri