Amazonda yaşayan ve nörotoksin içeren zehire sahip olan dev böceklerdir. Isırığı çok şiddetlidir, mermi yemişsiniz gibi canınızı acıtabilir.
Dünyanın en tehlikeli böceği olarak kayıtlara eklenen Bulldog Ant Karıncaları 1988'den beri Bulldog karıncaları yüzünden yaklaşık üç insan ölümü yaşanmıştır. Karınca türünün en büyükleri olarak bilinen Mermi Karınca'ları adını merminin insana verdiği acıdan almaktadır.
Ateş karıncası, pireler ve bal arıları da oldukça zehirli böcek türleri arasında yer almaktadır. Son zamanlarda kene böcekleri ısırması sonucu çok fazla ölümcül sonuçlar ortaya çıksa da en zehirli ve en tehlikeli böcek türü sivrisinek olarak bilinmektedir.
Öpücük böcekleri, Orta ve Güney Amerika'da yani Latin Amerika ülkelerinde yoğun olarak yaşayan bir böcek türü olmaktadır. Bu böcekler insanları ısırdıkları yerde dışkılarını bırakmaktadırlar.
Ağırlığının 1141 katını çekebiliyor! Bu rakam, 70 kilo gelen bir kişinin 80 ton çekmesi anlamına geliyor. Dünyanın en güçlü böceğinin, dışkıyla beslenmesi nedeniyle halk arasında "b.. böceği" ya da "gübre böceği" olarak adlandırılan "Onthophagus taurus"un erkek cinsi olduğu bildirildi.
İlgili 32 soru bulundu
Dünyada sadece Hatay'ın Amanos Dağları'nda yaşadığı bilinen 'böceklerin kralı' olarak adlandırılan geyik.
Böceklerin tüketildiği ülkelerin başında Tayland, Avustralya, Güney Afrika, Çin, Hindistan, Endonezya, Peru, Filipinler, Gana, Japonya ve Meksika gibi ülkeler geliyor.
Doğada bulunan en tehlikeli böcekler arasında sivrisinekler yer alıyor. Bot fly ve lone star böcekleri de en tehlikeli böcek sınıfında yer alıyor.
Nefesinizi tutarak ölmeniz mümkün değildir; çok uzun süre tutarsanız bayılırsınız, bayılınca da zaten normal solumaya devam edersiniz. Normal bir insan, her yıl yaklaşık 430 böcek yutar (yanlışlıkla tabii). Her 9.300 yılda bir, bir insan düşen bir göktaşı altında kalarak can veriyor.
İsmi her ne kadar zararsız görünse de “Öpücük böceği”, ısırığı tehlikeli, hatta öldürücü olabilen bir böcek türüdür.
İri türleri zehirlidir, birçoğu dişleri küçük olduğundan deriyi delemez, Antarktika dışında her yerde yaşarlar. Arılarda olduğu gibi şahdamar, göz gibi organlar sakınılmalıdır, ısırılan yere buz konulmalıdır. Boyları 1 mm ile 30 cm arasında değişir.
Zehirli böcek türlerinin ısırma ve sokma durumunda deri üzerinde kızarıklık, şişme, morarma meydana gelebilir ve kan dolaşımında hızlanma söz konusu olabilir. Bu durumda bireylerde nefes darlığı şikâyeti sıklıkla görülür.
kanla beslenen bu parazit maalesef birçok insanın (yılda 10 binden fazla) ölümüne sebep olmuştur.
Bir evde 26.000'den fazla kahverengi kokarca böceği bulunmuştur. Yetişkinler birkaç aydan bir yıla kadar yaşayabilirler.
Teke böceklerinin insanlar üzerinde bilinen; sokma, zehirleme zararı bulunmuyor. Yalnız çok güçlü çeneleri olan böceklerin, kendilerini risk altında hissettiklerinde nadiren insanları ısırabilecekleri konusunda uyarılar bulunuyor. Drakula böceklerinin henüz insana verdiği bir zarardan söz edilemiyor.
Halk arasında kulağakaçan böceği kulaktan girer beyine kadar ulaşır diye bir inanış vardır. Bu inanış tamamen yanlıştır. Kulağakaçan böceği insanların kulağından girerek hiçbir organa girmez ve ya ulaşmaz.
Gözlerimiz 4.900 litre gözyaşı ve sıvısı üretiyorlar. (1-2 dakika ağlandığında her biri 15 miligram olan yaklaşık 50 gözyaşı çıkarılıyor ve yaklaşık 66.000 gözyaşı bir litre yapıyor). 547.500 kez ve atmosfere metan gaz bırakıyoruz. 8.000 kg ambalaj olmak üzere 43.800 kg çöp üretiyoruz.
Uykuda böcek yeme olarak adlandırılan durum, genellikle kişinin uyandığında ağzında veya yastığında böcek kalıntıları bulmasına dayanmaktadır. Ancak, bu tür durumlar nadir olarak ortaya çıkar ve genellikle rüya sırasında yaşanan algısal yanılsamalardan kaynaklanabilir.
Bir insanla kıyaslandığında kene, bir saatte 2 bin kilometre koşabiliyor. Daha önce en hızlı kara canlısı olarak belirlenen Avustralya'da yaşayan kaplan böceği, saniyede kendi boyunun 171 katı hıza çıkıyordu.
Görüntüsü ve kendi sosyal yaşam biçimi ürkütücü olsa da insanlara karşı tamamen zararsız canlılardandır, özellikle bahçe bitkilerinin de doğal koruyucuları sayılır kendileri, eğer civarınızda gördüyseniz zarar vermemenizi ve hiç endişelenmemenizi rahatlıkla söyleyebilirim.
Böcekler olmasaydı elma, kavun, badem, brokoli, yaban mersini veya kiraz olmazdı. Hatta dondurma bile yiyemezdik çünkü ineklere verilen yonca bile böcekler tarafından tozlaştırılıyor. Yani böcekler olmasaydı hayatımızın birçok temel unsurundan yoksun olurduk.
Gerek larva, gerekse ergin dönemde insanlara karşı hiçbir zararı yoktur. Erkek bireydeki başın ön tarafında gergedan boynuzu gibi çıkıntı vardır. Bu çıkıntı dişilerde bulunmaz."
Günümüzde yaşayan en büyük böcek, Avustralya'daki bir çeşit güve. Günümüzde yaşayan en büyük böcek, Avustralya'daki bir çeşit güve. Bilimsel adı Coscinocera hercules olan Herkül güvesinin kanatları arasındaki mesafe 27 santimetre kadar olabiliyor.
Japonya'da birçok böcek türü tüketiliyor. Yapılan araştırmalar sonucunda Japonya'da yaklaşık 500, Meksika'da 549 böcek türü yendiği tespit edilmiş. Afrika'da 250, Çin'de 180 böcek türü tüketiliyor.
Pek çok kişi hamam böceklerini tiksindirici bulabilir, ancak tıbbi faydaları olduğuna ilişkin iddialar nedeniyle böcekler, Çin'deki ilaç endüstrisinde önemli bir paydaya sahip. Çin'de, başka Asya ülkelerinde de olduğu gibi, kızarmış hamamböcekleri gıda olarak tüketiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri