abd'deki bir üniversite dünyada yapılan sınavları zorluklarına göre karşılaştırmış, abd hakimlik sınavını dünyanın en zor, türkiye tıpta uzmanlık sınavını ise dünyanın 2. en zor sınavı olarak belirlemiş.
Mensa. Dünyanın en zor sınavları dendiğinde akla ilk gelenlerden biri Mensa. Katılım için herhangi bir yaş sınırı bulunmayan bu sınavı başarıyla tamamlayanlar dünyanın en eski ve en büyük IQ topluluklarından olan Mensa'nın bir parçası haline gelebiliyorlar.
Sınavı Dünyanın en zor 2.sınavı seçildi. inceledi. yer alırken TUS sınavı ikinci sırada yer aldı.
2.6 milyondan fazla adayın başvuru yaptığı YKS son 4 yılın en zor sınavı olarak değerlendirildi. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) süre yetmedi. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) matematik soruları adayları oldukça zorladı.
TUS da herkesin bildiği gibi Türkiye'nin bilinen en zor sınavlarından biridir. İçerdiği konu başlıklarının çok olması ve konuların da kapsamlı olması TUS'u zor kılan sebeplerden sadece birkaçı, ayrıca sınava giren adayların hepsinin belli bir donanım da olması da yarışı zor kılıyor.
İlgili 30 soru bulundu
TUS kapsamında branşlar arası zorluk dereceleri incelendiğinde, birinci dönemin güçlük düzeyi en yüksek (en zor) testi olarak Temel Tıp Bilimlerinden “anatomi”; Klinik Tıp Bilimlerinden ise “dahiliye” ve “pediatri” karşımıza çıkıyor.
Tıp Dil sınavını Ankara Üniversitesine bağlı TÖMER kurumu gerçekleştirmektedir. Diğer sınavları ise ÖSYM uygulamakta. Sınava YÖK Dil'den girmek istediğinizde Sağlık Bilimleri alanını seçmeniz gerekmektedir. Tüm sınavlar için geçerli olan başarı şartı ise sınavda en az 50 puan almaktır.
2022'de sınava başvuran her 100 adaydan 93'ü sınava girerken, bu yıl katılım 85'e düştü. Üniversitelerdeki kontenjanlarda ise az da olsa artış var. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, üniversitesi sınavında 100 bin 271 adayın sıfır çektiğini açıkladı.
ÖSYM, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) istatistik bilgilerini yayımladı. Buna göre 100 binin üzerinde aday yarım net bile çıkaramadıkları için puanları hesaplanmadı. Yani bu adaylar “sıfır” çekti. Geçen sene de bu sayı 96 bin 518 olmuştu.
YKS puanı ile bir programa yerleştirilen adayın puanı her sene düşmez. Sadece yerleştirilen yılın bir sonraki yılında puanı düşer. Örneğin, 2023 yılında sınava girip tercih yaparak bir bölüme yerleştim, 2024 yılında sınava girdiğimde diploma puanım yarı yarıya düşecek.
Dünyanın en zor sınavlarından biri! Yapıldığı gün hayatının adeta durduğu Çin üniversite sınavı: Gaokao.
TUS bölümleri içerisinde puanı en yüksek olanların sıralaması; Plastik Cerrahi, Cildiye, Göz Hastalıkları, Tıbbi Genetik ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon'dur. Yüksek puana sahip diğer bölümler; KBB 67,94. Nükleer Tıp 67,55.
Sonuçlara göre, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden rekor başarı geldi. 80 tam puan üzerinden 79.69 puan alarak, temel ve klinik puan türlerinde rekor başarı elde eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Kurtuluş Öz, TUS birincisi olurken; ikincilik, üçüncülük, dördüncülük ve sekizincilik de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ...
Finlandiya için vazgeçilmez bir merak dürtüsüdür. 2- İlkokul yıllarında bile akıl almaz derecede zor konular ile çocuklarımız boğuşur. Onlarda ise genel çizgiler ile konular öğretilir. 3- Sınavlar daha 1. sınıfta başlarken bizde, Finlandiya için 16 yaşına kadar sınav uygulaması yoktur.
"Kişi daima en sevdiği ile imtihan edilir." şekliyle bir hadis rivayeti bulamadık. Bu ayetlerde insanın en çok sevdiği şeylerden imtihan edileceği anlaşılmaktadır. Şu halde sevdiklerimizle imtihan oluyoruz ve vefat edinceye kadar da imtihan olacağız; unutmamak gerekir ki, imtihan oluyorsak Allah bizi seviyor demektir.
abd'deki bir üniversite dünyada yapılan sınavları zorluklarına göre karşılaştırmış, abd hakimlik sınavını dünyanın en zor, türkiye tıpta uzmanlık sınavını ise dünyanın 2. en zor sınavı olarak belirlemiş.
“Türkiye birincisi Hacettepe'de. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Türkiye birincisi Mustafa Özcan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih etti.
2023 YKS sınavında; Temel Yeterlilik Testine (TYT) başvuran 3 milyon 527 bin 443 adaydan, 2 milyon 995 bin 638 aday sınava katıldı, 531 bin 805 aday sınava girmedi. Alan Yeterlilik Testine (AYT) başvuran 2 milyon 573 bin 169 adaydan 1 milyon 980 bin 534 aday sınava katıldı, 592 bin 635 aday sınava girmedi.
YKS puan dağılımında bir öğrenci sınav sonunda maksimum 560 puan alabilir. Bu puanın %40 ı TYT , %60 'ını AYT oluşturur. Belli bir miktar puanda OBP ile (okul başarı puanından) gelmektedir.
Bu durumda TYT'de sıfır çekenlerin sayısı 96 bin 518 oldu. Bu yıl, kaldırılan baraj puanı nedeni ile ÖSYM'nin verdiği 100 puanı aşan ve 1 net çıkaran adaylar da üniversite tercihi yapabilecek.
Aslında sıfır çekmek demek hiçbir soruya doğru cevap vermemek değildir. Puanın hesaplanması için yeterli nete sahip olmamak, yani farklı testlerde 0,5 netten daha az yapmak demektir. Daha açık ifade ile Matematik veya Türkçe testinde 1 doğru 2 yanlış veya 2 doğru 6 yanlış 0,5 nete karşılık gelir.
Tıpta Uzmanlık eğitim süresi eğitim programına göre üç ile beş yıl arasında değişmektedir. Tıpta uzmanlık eğitimi tıp dışı meslek mensupları için de mümkündür.
Bilindiği üzere tıp fakültesini kazanmış bir öğrenci, tıp eğitiminden sonra TUS sınavına girmeden maalesef uzman bir doktor olamıyor.
Bu sınava kimler başvurabiliyor? Tıp, veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar başvurabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri