Duraklara 15 metre kuralı bulunuyor. Durakların 15 metre öncesine ya da sonrasına park etmek yasak.
Otobüs durağında duraklama cezasına 2023 yılı için bakıldığında miktarın 196 TL olduğu görülmektedir. Bu konuda oldukça dikkatli davranılması ve park yerlerinin doğru seçilmesi gerekmektedir.
1) İşaretlerle belirlenmiş yerlerde duraklama yasaktır. 2) Kurallara uygun olarak park etmiş veya duraklamış araçların yol tarafında duraklamak yasaktır. 3) İşaret levhalarına yerleşim yeri içinde 15 m. yerleşim yeri dışında 100 m. mesafe içinde duraklama yasaktır.
Alo 174 İhbar ve Şikayet.
Nerelere park edilmemelidir? Park yasaklı alanlar, kaldırım, araba yolu, giriş kapısı önü, özel mülkiyet alanları, ücretli otoparklar gibi alanlara park edilemez. Uygun olmayan yerlere park edilen e-mopedler ceza alabilir ve ya çekilebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Duraklama ve Park Etmek Yasaktır Levhası P-2, Oto Park Levhası, P-2DPY-SNPY-40-15M.
Günümüzde en yazık ki park edilirken, otobüs durakları düşünülmediği için, otobüse binecek olan vatandaşlar da zor durumda kalabiliyor. Bu durum da ister istemez trafiği engelliyor. Duraklara 15 metre kuralı bulunuyor. Durakların 15 metre öncesine ya da sonrasına park etmek yasak.
Zabıta Amirliklerine ihbarda bulunmak için Alo Zabıta Hattını (153) arayabilirsiniz.
Kişisel park bariyeri kişilerin özel alanlarına, otoparklarına veya sahip oldukları alana istenmeyen kişilerin ve araçların girişini engelleme amacı ile kullanılan bir park bariyeri çeşididir. Park bariyerleri, ortak olarak aynı işi görseler de farklı özelliklere sahip olan farklı park bariyeri modelleri de vardır.
Durma halleri dışında yolcu indirip bindirmek, yük yüklemek veya boşaltmak veya beklemek amacı ile araçların kısa süreler içinde durdurulması "Duraklama" dır. Duraklama, bekleme amacıyla yapılıyorsa, bunun süresi en çok 5 dakikadır. Bu sürenin geçirilmesi park etme sayılır.
DURMA : Her türlü trafik zorunlulukları (kırmızı ışık, yetkilinin dur işareti, yol kapanması gibi) nedeniyle aracın durdurulmasıdır. DURAKLAMA : Trafik zorunlulukları dışında araçların, insan indirme ve bindirmek, eşya yüklemek, boşaltmak veya beklemek amacıyla kısa bir süre için durdurulmasıdır.
Kanuni olarak ele alırsak konuyu; Trafik Kanununda kaldırıma park diye bir ceza yok, park yapılmaz diye geçen yerlere park etmişse ceza kesilebilir, yani Trafik Polisine şikayet ederseniz sonuç alamazsınız. Ancak 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre kaldırıma park etmek YASAKTIR !
Hatalı park cezası tutarı son yıllarda hep artış göstermektedir. Son olarak 2023 yılında hatalı park cezası 436 TL olarak belirlenmiştir. Hatalı park yerine göre 10-15-20 ceza puanı verilmektedir.
Madde 59 – Yerleşim birimleri dışındaki kara yolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek yasaktır.
Trafik cezasının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde cezanın kesildiği yerde bulunan Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etmelisiniz. Bu itiraz, bir dilekçe ile yapılmalıdır.
Bunun haricinde park yeri bulamadığınız için kısa süreliğine de olsa aracınızı kaldırıma bırakmayı aklınızdan geçirirsiniz. Ancak bu durum kanunen yasaklanmıştır.Kaldırıma park cezası da hatalı park cezası düzenlemelerine göre belirlenir. Yani 2023 senesinde de ilgili kanun maddesine göre bu cezanın tutarı 437 TL'dir.
ALO 159 KARAYOLLARI HATTI / T.C. Dışişleri Bakanlığı
Park yasağını ihlal eden araçların otoparka çekilmesi uygulamasına son verildi. Park yasağını uymayan araçlara trafik cezası kesilecek ancak trafik düzenini ve güvenliğini etkilemiyorsa, araç çekiciye yüklenip otoparka götürülmeyecek.
Kendi ehliyet sınıfının dışında araç kullanmanın cezası ise 4.064 TL'dir.
Belediye zabıta yönetmeliğindeki değişiklikler 18 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yönetmelik ile belediye zabıtasına, kaldırımlara, otobüs duruklarına park eden araçlara ceza yazma ve araçların buralardan kaldırılmaması halinde en yakın otoparka çektirilme yetkisi verildi.
bu özelliği kullanmak için reklamsız üyeliğe sahip olmanız gerekmektedir. mobil uygulamamızı indirerek reklamsız aboneliğinizi başlatabilirsiniz.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
3. İşaret çubuğu ile DUR işareti: Trafik görevlisi vücudunu durdurulacak trafiğe dik konumda tutar. Çubuk sağ elinde ve dirsek kırık bir şekildedir. Çubuğu yere dikey konumda 45 derecelik yay çizerek sağından soluna doğru hareket ettirir.
Duraklamak ve Park Etmek Yasaktır
Dış çember yaklaşık 3-4 parmak kalınlığında kırmızı renkte ve dışı mavi konturlu. Bu kırmızı çemberin içini tam dolduracak şekilde ortasında bir çarpı işareti var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri