Durian meyvesinin tadını tarif etmek biraz zordur. Tatlı soğan pudingine benzeyen bir tadı vardır. Bazılarına göre meyvenin tadı kremaya benziyor. Güneydoğu Asyalılara göre durian meyvesi tadı cennet gibidir; ancak cehennem gibi kokar.
Durian'ın yasak olmasının sebebi, özellikle olgun olanlarının kötü bir koku yaymasıdır. Olgunlaşması ile çürümesi arasında çok fazla zaman bulunmaz. Bundan dolayı da olgun Durian meyveleri, çevrelerine mide bulandırıcı bir koku yayar.
Endonezya'da nadir yetişen durian meyvesinin bir türü, tanesi 1000 dolardan (yaklaşık 5280 liradan) satışa çıkarıldı. Kötü kokusuyla bilinen meyvenin fiyatı ülkedeki asgari ücretin 3 katından fazla.
Durian (Durio zibethinus), Malezya, Tayland ve Endonezya kökenli bir bitkidir.
Duryana "cennet ve cehennem meyvesi" denmesinin sebebi olarak, dikenlerle dolu kabuğunun olması ve kötü kokusu nedeniyle cehennemi, lezzeti ve faydalarıyla da cenneti anımsatması gösteriliyor. Kabuğun içinde 6 bölmeli, sulu, etli bir yapı var. Bu etli kısım, yeşil, gri - sarı, krem - sarı renklerde olabiliyor.
İlgili 43 soru bulundu
güney amerika'nın nispeten serin bölgelerinde yetişen bu meyvenin tadı çilek, papaya, ananas karışımı olarak tarif ediliyor. gerçek bir tutti frutti olan çerimoya kesildiğinde bembeyaz ve siyah kocaman çekirdekleri var. çekirdekler de kabuğu da zehirli. yenmesi halinde felce sebep olabiliyor.
Ejder meyvesi, Meksika ve Orta Amerika'ya özgü tropikal bir meyvedir. Tadı kivi ve armut karışımı gibidir. Pitaya, pitahaya ve çilekli armut gibi birçok isimle anılır.
Düryan, Güneydoğu Asya ülkelerinde 'meyvelerin kralı' olarak adlandırılırken, bazı bölgelerde 'cennet ve cehennem meyvesi' olarak da biliniyor. Düryana 'cennet ve cehennem meyvesi' denmesinin sebebi; dikenlerle dolu kabuğunun olması ve kötü kokusu nedeniyle cehennemi, lezzeti ve faydalarıyla da cenneti anımsatması.
Durian. Güney Asya'da bolca yetiştirilip yenilen hatta bir diğer adı "meyvelerin kralı" olan durian, kocaman bir meyve. Dışında iğneye benzeyen çıkıntıları var, içinde ise bademsi bir yenilebilir kısım.
Durian, Orijini Brunei, Malezya ve Endonezya olan tropikal bir meyvedir. Güneydoğu Asya'da çok yaygındır ve büyüklüğü, benzersiz kokusu! , biraz da ürkütücü görünümünden dolayı Meyvelerin Kralı olarak isimlendirilir.
İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor. Yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor. Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan ejder meyvesi, yüksek tansiyon riskini önlüyor.
Durian, Orijini Brunei, Malezya ve Endonezya olan tropikal meyvedir.
Yunan mitolojisinde eski insanların bütün meyvelere aynı ismi takmaları sonucu elma olarak adlandırılmış olduğu varsayılmaktadır. Yasak elma o zamanlardan kalma bir mitolojik isimdir. Bu sebeple yine Yunan mitolojisinde portakal ve mandalina olarak da geçmektedir.
Yasak meyve, insanların ilk yaratıldığında yasaklanmasına rağmen yedikleri meyvedir. Daha çok elma olarak bilinir; ancak İslam'da meyve olarak geçmemektedir. Daha çok, yapılan işin kötülüğüne (Tanrı'nın emrine isyan) dikkat çeken bir yaklaşım vardır.
Yola düşen meyveleri yemek caiz midir? Herkesin geçtiği sokağa düşmüş meyveler ise, ceviz gibi çürümeyenleri, sahibinin izin verdiği biliniyorsa, yemek caiz olur. İzin verdiği bilinmiyorsa yemek caiz olmaz. Kiraz gibi çürüyecek meyve ise, sahibinin yasak ettiği bilinmedikçe alıp yenilebilir.
Gülgiller ailesinden olan elmanın 7000'den fazla çeşidi bulunmaktadır. Yeşil, kırmızı ve sarı meyve olarak farklı renklere sahiptir. Elma hem vitamin hem de lif bakımından zengin bir meyvedir.
Hem erkek hem dişi organı tek bir çiçekte bulunduruyorlar. Elma, armut gibi yumuşak çekirdekli meyveler böyledir. Bir de tek eşeyli veya bir cinsli çiçekler var. Bunlar eşey organlarından sadece birini barındırıyorlar.
2-Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve ovaryumun) birlikte meydana getirdikleri meyve. (Örn: Elma,armut, ayva, çilek, dut, incir vb.).
TOPLU TAŞIMADA 'DURİAN' YASAĞI
Singapur'a özgü durian adlı meyve toplu taşımada yasak. Bu meyvenin için oldukça tatlı ve lezzetli ama dışı çok kötü koktuğundan dolayı kapalı alanlarda bulundurulmasına yasak getirilmiş durumda.
Adı “ûd”dur bu kokunun. Hindistan başta olmak üzere Uzakdoğu Asya'da son derece yaygın bir ağacın yağından elde edilir. Evet, yanlış okumadınız, bir ağacın reçinesinden bahsediyoruz. Ûd ağacı, yapraklarını dökmediği gibi uzun ömürlü bir bitkidir.
Vücut kokusu Nedir? Teriniz cildinizin yüzeyindeki bakterilerle karşılaştığında bakterilerin bu bölgedeki faaliyetleri sonucunda vücut kokusu ortaya çıkar. Terleme, vücudunuzun sıcaklığı düzenlemenin bir yoludur. Ter kendisi neredeyse kokusuz olsa da, bakteriler onu üreme alanı olarak kullanır ve hızla çoğalır.
L. Papaya'nın ana vatanının Güney Meksika ve Orta Amerika olduğu sanılmaktadır. Ona "kavun ağacı" meyvesine de, kavun ağacı yemişi denmektedir. Çünkü papayanın bir çeşidinin meyvesinin görünümü kavuna benzese de, tadı balkabağına yakındır.
Bazı ülkelerde ise bu meyve çilek armudu olarak adlandırılır. Ejder meyvesi Güney Amerika'da en fazla yetişen meyveler arasında yer alır. Oldukça ekşi ve ferahlatıcı bir tadı vardır.
Çarkıfelek meyvesinin jöleli kısmında bulunan çekirdekler ağızda çıtır bir tat bırakır. Tadı ise çok şekerli değil; biraz ekşidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri