Fiziksel çekicilik bütün kültürlerde ortak olan evrensel bir bakışı içerdiği gibi kültürel ve sosyal farklılıklar ve öznel tercihleri de içerir. Pek çok kez, insanlar bilinç dışı bir şekilde zeka ve dürüstlük gibi olumlu özellikleri fiziksel olarak çekici insanlara atfederler.
Dürüstlük, insanlarda en çok aranan özelliklerin başında gelir. Kendi zararına bile olsa doğruyu söylemek ve ne olursa olsun yalan söylemekten kaçınmak, dürüst insanların ortak özellikleri arasında yer alır.
Boy,kilo,göz rengi,saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir. Fiziksel özelliklerimizi ailemizden alırız.
Yaşlılık; çocukluk, gençlik, orta yaşlılık gibi hayatın bir devresidir. İnsanın doğumdan itibaren geçirdiği bu devrelerde fonksiyonları, metabolizması, psikolojisi ve sosyal ilişkileri de değişmektedir. Bu nedenle yaşlılık bir hastalık değil, kendine özgü özellikleri olan fizyolojik bir süreçtir.
İlgili 27 soru bulundu
Her bir canlının dıştan gördüğümüz özelliklerine fiziksel özellik denir. Saçımız, göz rengimiz, boyumuz fiziksel özelliklerimiz arasında yer alır.
Maddelerin atom veya molekül yapılarıyla ilgili özelliklere kimyasal özellikler denir. Yanma, çürüme, paslanma, bileşik yapma gibi özellikler kimyasal özelliklerdir.
Fiziksel özellikler: İnsanların dış görünüşü ile ilgili olan kısımları fiziksel özellikleridir. Bu konuda her insanın farklı fiziksel özellikleri vardır. Bu fiziksel özelliklerimiz sayesinde birbirimizden ayrılırız. Bu özelliklerimiz bizi birbirimizden farklı yapar ve birçok değişik insan ortaya çıkar.
Herkesin ayak numarası kendi fiziksel özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir.
Her insanın kalp atışı farklıdır, tıpkı göz bebeği veya. parmak izi gibi kişiye özel izler taşır; üstelik uzak. mesafeden tespit edilebilir. Bunlara biyometrik veriler.
Korkuyu her ne kadar zihinsel olarak yaşıyor olsak da fiziksel olarak reaksiyonunu da görebiliriz. Korkunun vücuda etkileri korkuyu hissettiğimiz anda amigdalada başlar ve sinir sistemimizi uyarır. Bu uyarım sayesinde kortizol ve adrenalin gibi stres hormonları salgılanmaya başlarız.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri ile ilgi alanları vardır. Bu farklılıklar kişiyi özel kılar. İnsanların saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikleri fiziksel özellikleridir.
Bu sayısal değerlere fiziksel nicelikler adı verilir. Kütle, uzunluk, zaman, hız, ivme, kuvvet, sıcaklık, enerji, elektrik alan şiddeti, manyetik akı vb. gibi çok sayıda fiziksel nicelik vardır. Fiziksel nicelikler “temel fiziksel nicelikler” ve “türetilmiş fiziksel nicelikler” olmak üzere iki grupta incelenebilir.
Dürüstlük T.D.K sözlüğünde “doğruluk” olarak, diğer sözlüklerde ise “özü sözü bir olma”, “olanı olduğu gibi yansıtma", “gerçeği saklamama”, “bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka türlü görünmeye veya göstermeye çalışmama” olarak tanımlanır. Eski Türkçedeki karşılığı samimiyettir.
Doğru sözlüdürler: Dürüst insanlar, sözlerinde doğru olduğundan emin oldukları şeyleri söylerler ve yalan söylemekten kaçınırlar. Güvenilirdirler: İnsanların dürüstlüğüne güvenmek için, güvenilir olmaları gerekir. Dürüst insanlar, yaptıkları sözleri tutarlar ve söz verdikleri şeyleri yaparlar.
Sesletim, konuşma ve şarkı söyleme fiziksel süreçlerdir. Bu süreçte vücudunuz, ses telleriniz, gırtlak yapınız, ağzınız, diliniz ve dudaklarınız sesinizi istediğiniz gibi kullanmanız için yararlandığınız organlardır.
Parmak izi ise biyometrik veri sınıfına girdiği için özel nitelikli kişisel veri niteliğini haizdir.
Uzmanlar, basketbol oynamanın faydalarından bahsederken, bunlardan en önemlilerinin daha güçlü kaslar, artan fiziksel dayanıklılık ve esneklik olduğu konusunda hemfikirler.
Fiziksel Özellikler:
Boy, kilo, göz rengi, saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir. Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir.
Maddenin yapısı değişmeden sadece dış görünüşünde meydana gelen değişmelerdir. Fiziksel değişmeler sonucunda yeni maddeler oluşmaz. Sadece maddenin renk, şekil, büyüklük gibi özellikleri değişir.
✔ Bazı özellikler sadece kalıtım etkisi ile ortaya çıkar. (saç rengi, göz rengi, kan grubu, enzim…) ✔ Bazı karakterler hem çevrenin hem kalıtımın etkisi ile ortaya çıkar.
Basitçe söylemek gerekirse, kimyasal özellikler yalnızca maddeye bakılarak veya dokunarak tespit edilemez; maddenin iç yapısı, kimyasal özelliklerinin araştırılmasından büyük ölçüde etkilenmelidir. Bir madde kimyasal reaksiyona girdiğinde, özellikler sert bir şekilde değişerek kimyasal değişime neden olur.
“Örneğin erime, donma, buharlaşma, kaynama, yoğuşma ve çözünme gibi olaylar fizikseldir” (Kıngır, 2016, 90).
Renk, koku, tat, sertlik, pürüzsüzlük, erime noktası, kaynama noktası, özkütle gibi özellikler fiziksel özelliklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri