Uzmanlar su içmenin kurallarını şöyle sıralıyor: "Banyodan sonra su, içilirse organlar yaşlanır. Acı yedikten sonra içilirse reflü, gastrit ve bağırsak rahatsızlığına yol açar. Meyvenin üzerine içilirse mide asidi oluşur. Spor sonrası su içmek karaciğer ve dalağı büyütür.
Gelelim sorunuza; Hayır, yok öyle bir şey.
Banyo esnasında; organlar gevşer ve kan akışı rahatlar.Bunun üzerine su içilmesi, organlarda şok etkisi yapar ve gerilmelerine sebep olur. Bu sebeple banyodan hemen sonra kesinlikle su tüketilmemelidir.
Banyoya girmeden önce mutla bir bardak ılık su için. Ilık su içtiğinizde ve sıcak bir duşa girdiğinizde kan damarlarınız rahatlayacak ve kan basıncınız düşecektir. Bu sayede stresten arınabilir ve banyo keyfini ikiye katlayabilirsiniz.
Banyodan Sonra Doğal Nemlendirici
Banyo sırasında cildiniz suya doyar ve sonrasında hava ile temas ettiği zaman nem kaybı yaşanır. Bu nedenle cildinizin neme ihtiyacı vardır. Banyodan çıktıktan sonra cildinizi yumuşak bir havlu ile kurulayarak cilt tipinize uygun olan doğal nemlendirici bir krem hazırlayabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
İdeal duş süresi 7-10 dakikadır. Her duşta vücudunuzu duş jeliyle yıkamanız düşündüğünüzün aksine hiçte size iyi gelen bir uygulama değildir. Sık kullanılan duş jelleri cildinizin üzerindeki yağ dokularının ölüp cildinizin kurumasına neden olur.
10. Banyoda konuşmamalı, aşikâre Kur'an ve ilahi gibi şevler söylememelidir. 11. Akşama yakın, akşam ile yatsı arasındaki vakitlerde banyoya girilmemelidir.
Sağlıklı bir yetişkinin kilo başına her gün yaklaşık 35 ml su içmesi gerekir. En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir.
Uyumadan önce fazla su içerseniz bu durum, uyku sırasında azalan idrar çıkışının artmasına neden olabilir. Yani idrar ihtiyacı nedeniyle uykunuz bölünebilir, uyku kaliteniz düşebilir6, 7. Bu nedenle gece uyumadan önce fazla su içmemeye dikkat etmelisiniz. Yarım ya da bir bardak su, gece uyumadan önce yeterli olabilir.
Yemek yedikten sonra, 2 saat boyunca çok fazla su içmekten kaçınmak en iyisidir, çünkü su sindirim asitlerini sulandırır ve midede bir yiyecek ve su havuzu oluşturur. Suyun kan yoğunlaşmasını engellemesi ve sindirime yardımcı olması için, esas olarak yemeklerden önce içilmesi gerekir.
Tıraş olana, banyodan çıkana “saatler olsun” denir.
Bunun yanı sıra “Su ayakta mı, oturarak mı içilir?” sorusunun cevabının da suyun vücuttaki emilimini etkileyen bir husus olduğu düşünülmektedir. Fakat ayakta su içildiğinde, suyun direkt olarak onikiparmak bağırsağına geçtiğini ya da ayakta su içmenin zararlarını kanıtlayan bir bilimsel sonuç bulunmamaktadır9.
Sabah aç karnına 2-3 bardak su tüketimi metabolizmanın hızlandırılması, sindirimin kolaylaşması, mide asidinin dengelenmesi ve zindelik elde edilmesi bakımından ideal olarak kabul edilmektedir. Gece boyunca su tüketiminin olmaması sabahları yaklaşık 500 ml su tüketimi önerilmesinin ardındaki temel nedenlerdendir.
Günde 2-3 litreden fazla su içmeyin
Gereğinden fazla su tüketmek de az tüketmek kadar tehlikelidir. Normal koşullarda fazla su içilmesi böbreklerin aşırı çalışmasına, vücuttaki sodyum, potasyum ve birçok mineral dengesinin bozulmasına neden olur.
su içmek : korkunca nefessiz kalındığı için, nefes alabilmeyi sağlar.
Adeta zararlı bir mikroorganizma yuvası olan suların içilmesi ya da bu sularla yıkanan sebze ve meyvelerin çiğ ya da kabuğunun soyulmadan tüketilmesiyle mikroplar insan vücuduna geçiyor. Sonunda tifo, kolera, dizanteri ve benzeri hastalıkların yanı sıra kirli su zehirlenmelerine de neden oluyor.
Sabahları aç karnına su içmek aynı zamanda bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak fazla kilolardan kurtulmanıza da yardımcı oluyor. Ayrıca daha az açlık hissetmenizi sağlamasının yanı sıra bağırsaklarda yer alan toksinlerin vücudunuzdan atılmasına da yardım ediyor.
Sabah aç karına tüketilen su kan hücrelerini arttırır, cildin parlamasını sağlar. Bağırsakların aktif olarak çalışmasına katkı sağlayarak kilo vermede yardımcı olur. Daha az açlık hissetmenin yanında vücuttaki toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırarak besinlerin yakılmasına büyük katkı sağlar.
Ancak fazla su içmek zararlı mı diyorsanız evet, az su içmek kadar çok su içmek de zararlı olabilir. Çok su içmenin zararları arasında su zehirlenmesi ve hiponatremi rahatsızlığı yer alır,1. Bunların ikisi de çok su içmenin yan etkileri olarak gelişir ve sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir.
Bu noktada bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri çay, kahve ve bitki çaylarının sıvı ihtiyacını karşılamadığı ve su yerine geçmediğidir. Aksine bu içecekler idrar söktürücü etkiye sahip oldukları için vücuttan daha fazla sıvı atılmasına neden olurlar.
Su için ölümcül doz, kilogram başına 90 gram civarındadır. Yani 88 kilogramlık bir insan için 8 litre su içmek %50 ihtimalle ölümcül olacaktır. Bu miktar arttıkça, ölüm ihtimali de artmaktadır.
Hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Beynin susama sinyallerini başka bir içecekle tatmin etmeden önce su içilmesi gerekir. Çay, kahve, bitki çayları gibi içecekler vücuttan su attığı için suyun yerine tüketilmemelidir.
Ana Fatma Kerbela Hadisesi ile ilgili haberi bu çarşamba almıştır. Haber ona ulaştığında çamaşır yıkamak için kazanda su kaynatmaktaymış; haber sonrası kazanı ters çevirmiş. Bu yüzden Kara Çarşamba'da çamaşır yıkanmaz, banyo yapılmaz ve yeni bir işe başlanmaz.
İki günde bir ve hatta mümkünse üç günde bir duş almanız önerilmekte. Eğer günlük duş almadığınızda kendinizi çok rahatsız hissediyorsanız, vücudunuzun bazı bölgelerini sabunlu bezlerle veya temizleyici havlular ile temizleyebilirsiniz.
Her gün terden sırılsıklam olmuyor iseniz haftada 2 veya 3 kez banyo yapmanız önerilir. Eğer ter kokusundan rahatsız oluyor iseniz ter kokan yerleriniz sabunla temizlemeniz öneriliyor. Her gün duş almak yerine iç çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri