Duş jeli temizlenmek için kullanılsa da saçları yıkamak için kullanılırsa, saç kırıkları ve benzer problemler ortaya çıkabilir. Kısacası duş jeli şampuan kadar yumuşak ve kullanıma uygun değildir. Özellikle de saçları yıkarken bu ürünlerin değerlendirilmesi fırsat yerine zarar ortaya çıkarabilir.
Duş jeli ile saç yıkamanın aslında şampuanla yıkamaktan farkı yoktur. İlk olarak, saçlarınızı suyla iyice ıslatın. Ardından, bir miktar duş jeli avuç içlerinize alın ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. Bu işlemi saçlarınızın tamamına yapın ve saçınızı iyice durulayın.
Temel olarak, vücut şampuanı eşittir duş jeli demek mümkündür. Ancak duş jeli sadece vücut temizliği amaçlanarak kullanılırken, vücut şampuanı bazı markalarda doğru şekilde hazırlanarak saç temizliği içinde kullanılabiliyor.
Duş jelinin içeriğinde bulunan ürünler cilde zarar veren ürünler değildir. Bu nedenden dolayı genellikle duş esnasında vücuda uygulanır. Saç ve yüz bölgesi için uygun olmayan bu ürün, kişiler tarafından vücuda sürülür.
Duş jeli (aynı zamanda duş kremi veya vücut yıkama da denir) vücutu temizlemek için kullanılan sıvı bir üründür. Duş jeli, duş veya banyoda cilt temizleme maddesi olarak kullanılan, genellikle eklenmiş bir koku içeren, su ve deterjan tabanının emülsiyonudur.
İlgili 20 soru bulundu
Duş jeli ile saç yıkanır mı dediğimizde ise kesinlikle burada olumlu bir görüş belirtmek zor. Duş jeli temizlenmek için kullanılsa da saçları yıkamak için kullanılırsa, saç kırıkları ve benzer problemler ortaya çıkabilir. Kısacası duş jeli şampuan kadar yumuşak ve kullanıma uygun değildir.
Duş esnasında cildin temiz, nemli ve güzel kokulu kalmasını sağlamak için üretilmiş olan jellere duş jeli adı verilir. Duş jelleri kişilerin vücutlarını taze ve temiz tutmalarını sağlar. Duş jeli kişilerin vücutlarındaki kiri en az sabun kadar iyi temizleyebilir.
Genel olarak sıkça kullanılmakta olan bu ürünün hem temizlik hem de hoş koku nedeni ile sıkça tercih edilmekte olduğu bilinmektedir. Her ne kadar temizleyici olsa da bazen de zararları ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı da eğer kullanım sonrasında sorun meydana çıkmış ise tekrar kullanılması önerilmemektedir.
Yüzün duş öncesinde ya da sonrasında ılık su ile yıkaması öneriliyor. Aklınızda olsun Şayet “Duş sırasında yüzümü yıkamaktan vazgeçmem” diyenlerdenseniz, o halde yüzünüzü yıkarken suyun ısısını düşürmenizde fayda var.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır. Kullanacağınız vücut bakımı ürünlerinizin en önemli detaylarından birisi ise pH dengesidir.
Kimisi karbonatı suyla karıştırıp saçına sürüyor, ama ben direk ıslak saça sürmekten daha memnun kaldım. 2-3 dakika saçta beklettikten sonra suyla çalkalıyorum :) Eğer normalde daha kuru saçınız varsa elma sirkesini sürmeyi de deneyebilirsiniz krem niyetine.
Duş sırasında vücudunuzdan önce saçınıza kullandığınız şampuan veya saç kremi ciltte tahrişe ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Bundan kaçınmak ve cildinizden kalan saç kremi ve şampuanı temizlemek için önce saçınızı şampuanlayın daha sonra ve saç kremi uygulayın.
Saçların Temiz Tutulması ve Sabunla Yıkanması
Saçlarımızın temiz tutulması, sağlıklı bir saç derisi için çok önemlidir. Saçlar, yağ, kir, ter ve diğer kalıntılarla birlikte kirlenirler. Saç yıkama işlemi, bu kirleri temizlemenin en etkili yoludur. Sabunla yıkama, bu amaçla kullanılan bir yöntemdir.
5. Saçımda da NIVEA Vücut Temizleme ürünü kullanabilir miyim? Evet, örneğin NIVEA Men Duş Jeli ürünleri vücudu, yüzü ve saçı temizleyecek şekilde formüle edilmiştir. Saç üzerindeki iyi performansı, erkekler tarafından ürün testlerinde onaylanmıştır.
Saç bakımı için farklı cilt ve saç tiplerine özgü ürünler imal edilir. Şampuanların içerikleri ve yapıları duş jellerinden farklıdır. Duş jelleri vücut temizliği için kullanılır. Duş jelleri kullanım için başka bir malzemeye ihtiyaç duyabilir.
Uzmanlar, ikinin sihirli sayı olduğu konusunda hemfikirler; sabah bir kez ve gece bir kez yıkamalısınız. Gece uyuduğunuzda cildinizde bakteri birikir, bu yüzden sabahları cildinizi yıkamanız gerekir.
Sabah yüz yıkamak, yüzün tazelenmesine ve canlanmasına yardımcı olurken, gece yıkamak ise ciltteki kirin ve makyajın giderilmesine katkı sağlayacaktır. Yüzü günde iki kereden fazla yıkamak, cildin kuruluk yaşamasına ve hassasiyet yaşamasına neden olabilmektedir.
Cildin yalnızca sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yıkanması yeterlidir. Cildin fazla yıkanması durumunda cildin doğal nem dengesi bozulabilir, cilt kuruyabilir ve yıpranabilir. Yüzün sık yıkanması kadar hatalı olan diğer bir nokta ise yüzün az yıkanmasıdır.
Kaç Günde Bir Duş Alınmalı? Mevcut araştırmalar, vücudun sağlığını korumak için gerekli olan yağ ve bakterilerin ortadan kaldırılmasından kaçınarak, haftada bir veya iki kez en çok tavsiye edilen şekilde daha az yıkanmanız gerektiğini göstermektedir.
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı
Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph'ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Kuru cilde sahipseniz, nemlendirici özelliklere sahip bir duş jeli tercih edebilirsiniz. Hassas cilde sahipseniz, parfümsüz veya hipoalerjenik duş jellerini tercih etmek daha iyidir. Hoş kokulu duş jelleri tercih ediyorsanız, doğal veya bitkisel özlerle kokulandırılmış olanları kullanmalısınız.
Duş jeli seçerken çok ağır kokulu ürünler alınmamaya dikkat edilmelidir. Formülü hafif kokulu ve yumuşak olmalıdır. Duş jelinin aroması sevilen kokulardan seçilmelidir. Daha vurucu kokular sevenler okyanus etkili duş jeli, fresh duş jeli gibi seçimler yapabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri