Rahat bir duş almak için, duş kabini ölçüsünün kullanıcının boyuna ve genişliğine uygun olması gerekir. Genellikle, duş kabini ölçüleri 80cm x 80cm, 90cm x 90cm veya 100cm x 100cm gibi standart boyutlarda gelir. Ancak, boyu 1,80m veya daha yüksek olan kişiler için daha büyük bir duş kabini gerekebilir.
En ideal duşakabin ölçüsü banyonuza en uygun olan ölçüde olanıdır. Ancak genel itibarıyla kullanılan en ideal ölçüler ise; 80 X 80 oval küvetli duş teknesi ile 120 X 80 diktörtgen boydan uzun enden dar olan duş teknesi modelidir. Standart olarak üretilmiş duşakabin ölçüleri ise şu şekildedir: 70 X 70.
Genişlik ve ölçüsü istenilen ölçü ve modelde banyonuza uygun olan hangisi ise ona göre belirlenmektedir. Zemin ve duş teknesi üzeri standart yükseklik 180 cm, Mini küvet üzeri standart yükseklik 165 cm, yüksek küvet üzeri standart yükseklik 150 cm olmaktadır.
Kare veya oval ölçü alımı için duvarın köşesinden L şeklinde iki ucu da aynı ölçüde ölçerek net ölçü alabiliriz. Ön kısmı ölçmeye gerek yoktur. Sadece klozet veya banyo dolabı kullanım alanına denk gelip gelmediğine dikkat etmek gerekmektedir.
Bir apartman dairesindeki bir banyonun ölçüsü optimumda 15 metrekaredir. Yeni imar yönetmeliğine göre banyo (yıkanma yeri) ve tuvaletin bir arada olduğu alan, 4.20 metrekareden küçük olamaz. Bu ölçülere, alanın temel eşyaları rahatlıkla girmelidir.
İlgili 24 soru bulundu
Duşakabini banyonuza konumlandırırken klozet ve banyo dolabı gibi diğer eşyalarınızı da rahatça kullanabileceğiniz şekilde ölçü seçmeniz en doğrusu olacaktır. Genellikle tercih edilen Ölçü 90x90 duşakabin ölçüsüdür. Bu ölçü banyonuzu daraltmaz ve içerisinde rahat hareket etmeniz için ideal bir ölçüdür.
Sıklıkla tercih edilen ve standart ölçü olarak kabul edilen 90x90 duşakabinler, en ve boy açısından eşit ölçülerdedir.
Duşakabin zeminlerinde şampuan ve su gibi kaygan özellikli maddelerin kayma riski oluşturması ve yaşanmış kazalar nedeni ile kaydırmaz özellikli zemin kaplama malzemelerinin daha yaygın olarak kullanılmasına neden oluyor. Kaydırmaz duşakabin zemini özellikle teknesiz duşakabinler için en ideal tercih olacaktır.
Genel olarak kullanılan duşakabin ölçüsü de 90×90 şeklindedir. Bu ölçü banyonuzun daralmamasını ve duş kabini içerisinde rahat hareket etmenizi sağlamaktadır. Banyonuz darsa o zaman 70×70 duşakabin ölçülerini tercih etmeniz de mümkündür. Ancak bu ölçü pek de rahat edebileceğiniz bir alan sunmaz.
Duşakabinler; kişilerin kullanımı, istek ve ihtiyaçlarına bağlı olarak özel boyutlarda üretilebildiği gibi standart ölçülerde de üretilir. Genel olarak duşakabin ölçüleri; 70*70, 80*80, 90*90, 100*100, 120*120, 80*100, 90*120 olarak değişmektedir.
Klozet ve Duş alanı
Tip 1 Banyo genişliği 3,30 cm x 150 cm yani yaklaşık olarak 5,00 m2 bir alana sahiptir. Ve kullanışlı/standart ölçüdür diyebilirim.
Duşakabin silikonu, duş teknesi, küvet, lavabo ve duşakabin camları arasındaki boşluklara uygulanır ve suyun sızmasını engeller. Duşakabin Montajı: Duşakabinlerin cam, seramik veya akrilik yüzeyleri arasındaki boşlukları doldurmak için duşakabin silikonu kullanılır.
Duşakabin altına mermer konulmalımıdır? Duşa kabin yerleştirilecek olan duş alanında kabinin altına mermer konulması gereklimidir ve ne ölçülerde olması gerekmektedir. Su ile silikonun temas etmemesi için duşakabin altına mermer konulması gerekmektedir.
Her zaman akılda bulundurulmamasına rağmen, teknesiz duş kabinleri, yaşlılar veya engelliler gibi hareketi kısıtlı olanlar için özellikle iyidir. Bir duş teknesine gerek kalmaz , bu da duşa daha kolay erişim sağlar.
Bir duşakabinin kalitesini anlamak için ilk başta bakılması gereken iki nokta bulunmaktadır. Bunların birincisi duşakabin profilleri ve kalınlığı olmakla birlikte ikincisi ise panellerde kullanılan ürünün (camveya pleksiglass) kalınlığıdır.
Şeffaf camlı olan duşakabinlerde su zerreciklerinin oluşturduğu leke görünü kalacağından desenli veya tamamı buzlu cam tercih etmeniz Duşakabin temizliği açısından size oldukça kalaylık sağlayacaktır.
Ortopedik rahatsızlığı olup ayağını kaldırmakta güçlük çekenler için, zemine sıfır teknesiz duşakabin çok kullanışlı olmaktadır. Banyo yaparken kıl tüy gider yerini çok fazla tıkıyor ve sürekli gider yerine müdahale edilmesi gerekiyor durumdaysa teknesiz duşakabin daha kullanışlı olur.
Dilerseniz bu konuda işi uzmanlarına bırakabilir ve Koçtaş'tan montaj hizmeti alabilirsiniz. Her banyoya ve zevke uygun duşakabin modelleri de Koçtaş'ta!
Duşakabin Cam Kalitesi ile Uzun Ömürlü Bir Kullanım Elde Edin! Duşakabin cam kalitesi için önemli unsurlar arasında yer alan cam kalınlığı, kesinlikle 5 MM altında olmamalıdır. Bu kıstas harici, camların kesinlikle şişe camdan üretildiğine emin olmalı ve garanti sürecinin varlığına bakmalısınız.
Teknesiz duşakabinler, su sızdırma riskini minimize etmek için tasarlanmış olsa da, bazı durumlarda su sızdırabilir. Su sızdırması genellikle aşağıdaki nedenlere bağlı olabilir: Sızdırmazlık Contaları: Duşakabinin etrafında bulunan sızdırmazlık contaları zamanla aşınabilir veya hasar görebilir.
Banyonuzun hijyen standartları oldukça önemli. Bu nedenle, banyonuzu kurarken tercih edilen malzemenin kolay temizlenebilir yapıya sahip olmasının önemi büyük. Bunun için duşakabin modelini seçerken kir tutmayan, sudan etkilenmeyen malzemeden imal edilen ürünleri temin etmek gerekir.
Duşakabin Alırken Nelere Dikkat Etmeli Günümüz mimarisinde pileksi duşakabinden ziyade, 4, 5, 6, 8, ya da 10mm temperli camlar kullanılmaktadır. Duş camlarında temperli ya da lamine camlar kullanılmakla beraber. Duş camı olası cam kırılma risklerine karşı, cam filmi ile kaplanarak. Dağılması önlenebilir.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Mika duşakabin nedir sorusu merak konusu edilebiliyor. Şoklama yöntemi kullanılarak üretiliyor. Mika duşakabinler, camdan farklı olarak kırılmalara karşı daha dayanıklı oluyor. Cam gibi kesici bir özelliği olmadığından daha fazla tercih edilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri