Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Silikon mastik, ideal bir mastik çeşididir. Uzun süre elastikliğini korur ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca, diğer sızdırmazlık malzemelerinin çoğundan daha az çekme eğilimi gösterirler ve hemen hemen her malzemeye yapışabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Silikon PVC, ahşap doğramalarda ve küvetlerde tercih edilirken mastik de küçük çatlak aralarında, su ve toz yalıtımında tercih edilir. Aynı zamanda iki üründe ultraviyole ışınlarına dayanıklıdır.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Dolgu yapıcı malzeme olarak bilinmektedir. Mastik Nerelerde Kullanılır? Mastik evin tüm bölümlerinde ihtiyaç duyulan yerlere uygulanmaktadır. Tuvalet ve banyo başta olmak üzere lavabo kenarları ve fayans üzerinde mastik uygulanmaktadır.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
Asetoksi ve akrilik esaslı mastikler oldukça iyi renk kararlılıklarına sahiptirler. Nötr esaslı silikonlar ise kimyasal sıvılar veya buharları ile temasın olduğu birçok durumda sararmalara karşı daha hassas yapıdadırlar.
sorusuna da burada yanıt vermek gerekir. Silikon suya dayanıklı bir maddedir. Bu sebeple, sık sık PVC, ahşap ürünlerin üzerinde, banyo malzemelerinde özellikle küvetlerde kullanılmaktadır. İnşaat ve dolgu malzemesi olarak suyla temas eden ya da edebilecek alanlarda silikon güvenli bir şekilde kullanılabilir.
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.
Silikon Neden Sararır, Kararır? Silikonların sararmasının ya da küflenmesinin yani kararmasının nedenleri neme ve suya maruz kalmalarıdır. Silikon temizleme kimyasalları, küfleri temizlemek için iyi bir çözümmüş gibi görünse de bu temizlik ürünleri, silikonun sararmasına da neden olabilir.
Duşakabin Montajında Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler
Duşakabin montajında kullanılacak silikonun sudan etkilenmeme özelliği bulunmalı. Duşakabin montajında köşeleri, kusursuz bir şekilde silikonlamalısınız. Duşakabin alt küvet ayaklarını mutlaka sabitlemelisiniz. Duşakabini teraziye almalısınız.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Akrilik mastik ve silikon mastik malzemelerinin kuruma süreleri birbirinden farklıdır. Akrilik mastik 12-24 saat aralığında kururken, silikon mastik 6 saatte kurumaktadır.
Her türlü doğramanın sıva, denizlik ve diğer yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Eternit ve alüminyum çatı ve cephe plakalarının ve her türlü yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılır.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Cam , Metal , Plastikler : Bu tür yüzeyler , herhangi bir solvent , mineral alkolleri veya aseton türü ürünlerle temizlenmelidir. Genel Olarak ; Silikonları herhangi bir galvanizli yüzeyde kullanmayın.
Genellikle Dayson silikon şeffaf klasik silikonlar en çok bilinen modellerdendir. Standart silikon olarak tanımlanan bu çeşit; duşakabin, evye, küvet gibi alanlarda izolasyon için kullanılırlar.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Otomotiv,tekne içinde ve dışında çok geniş bir uygulama yelpazesi bulunan dayson otomastik, sualtı ve su üstünde ırgat,koçboynuzu ,kurtağzı gibi güverte elemanları montajında, Borda çıkışı , yakıt ve su dolum ağızları montajında, tekne içinde mobilya ek yerlerinde, tuvalet,lavobo montajında, sızdırmazlık amacıyla ...
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
En sık kullanılan silikon göğüs protezleri 250 – 375 cc arasında olanlardır. Ameliyatlarda kullanılacak protezin tesbiti için protezler ile denemeler yapmak mümkün olmaktadır. Tüm dünyada en çok tercih edilen silikon göğüs protezleri Mentor, Mc Ghan, Natrella marka silikonlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri