Ancak uzmanlar sıcak suyun, yüz için zararlı olduğunu vurguluyor. Doğru bildiğimiz yanlış Duş alırken yüz yıkamak, cildin zarar görmesine neden oluyor. Buhar ve sıcak su gözenekleri açıyor. Vücudunuzu yıkadığınız sıcaklıktaki su ile yüzünüzü yıkarsanız, cildinizdeki yağ tabakası zarar görür.
Birçok insan yüzünü duşta yıkar. Fakat uzmanlara göre bu doğru bir davranış değil. Dermatologlar, cildi kuruttuğu için yüzün duşta yıkanmasını doğru bulmuyor. Duştan gelen çok fazla su yüzdeki hassas cilde zarar verebilecek önemli nem kaybına neden olabilir.
Bu yüzden yüzünüzü duşta yıkamak istiyorsanız; doğru ve nazik bir temizleyici ya da cildinize uygun bir sabun kullanmanız önemli. Dove Beauty Cream Bar Original Sabun; içerdiği nemlendirici krem ile cildinizi temizlerken ihtiyacı olan bakımı sağlayarak pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlar.
Yüzünü nasıl temizlemelisin? Yüzünü sadece suyla temizlemek yeterli olmaz. Cildindeki kirleri ve gözeneklerinde biriken yağları arındıracak bir yüz temizleme ürünü kullanmanı öneririz.
Yüzü, buz gibi suyla yıkamanın gözenekleri küçülttüğü sanılır ama bu doğru değildir. Sıcak su da, cildin nemini emerek daha çok kurumasına neden olur. İdeal olan, ılık su kullanmaktır. Ancak cildinizde kızarıklar varsa, kılcal damarlarınıza baskı yapması için soğuk suyla (buz gibi değil ama) yıkayabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Uzmanlar, ikinin sihirli sayı olduğu konusunda hemfikirler; sabah bir kez ve gece bir kez yıkamalısınız. Gece uyuduğunuzda cildinizde bakteri birikir, bu yüzden sabahları cildinizi yıkamanız gerekir.
Suyun, kiri ve yağı tek başına çıkaramayacağı konusunda uzmanlar hemfikir. Yıkamazsak ne olur? New Yorklu dermotolog Meghan Feely, yüz yıkamanın tamamen bırakılması durumunda aknelerin baş göstereceği konusunda uyarıyor. Özellikle denize girilen, spor yapılan bir günün ardından yüzü yıkamak şart haline geliyor.
Cildi Güzelleştirir
Böbreklerin daha verimli çalışması toksinlerin atılmasını sağlayarak genel sağlığa olduğu kadar cilt güzelliğine da pozitif bir yansıma sunuyor. Gün içerisinde yeterli oranda su içen kişilerin vücutlarından daha fazla toksin atılıyor ve bu durum cilt tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor.
Yüzünüz için ideal olan yıkama sabah ve akşam günde iki kezdir.
Bu nedenle cilt bakımına banyodan hemen sonra başlanması tavsiye edilir. Banyodan sonra bakım yapılmaması durumunda cildiniz yüksek miktarda nem kaybına uğrayabilir. Dolayısıyla cilt bakımı banyo öncesinde değil de banyo sonrasında yapıldığı takdirde daha iyi etki edecektir.
Duştan sonra nemlendirin!
Bu anlamda, yüz kremleri ve vücut losyonları harika bir seçenek. Tabii doğru uyguladığınız sürece... İşte size işinizi kolaylaştıracak bir öneri; vücut losyonunuzu da şampuanların yanında bulundurun. Böylece banyonuz bittikten sonra, cildiniz henüz ıslakken nemlendiriciyi uygulayın.
13.Yüz maskesi duştan önce mi yapılır, sonra mı yapılır? Genel olarak yüz maskesini duştan sonra yapmak daha etkilidir. Duştan sonra açılmış olan gözeneklerinize, maskenizin içeriği daha rahat nüfuz edecektir.
Cildin genel bariyerine zarar veriyor.
Sıklıkla banyo yapmak ve gereğinden fazla kese yapmak cildi tahriş eder ve kuruluğa sebep olur. Duş süresinin uzamasıyla birlikte daha çok sıcak suya maruz kalmak ise derinin altındaki nem oranını azaltarak cildi daha da kurutur.
Sıklıkla duş almak, duşta uzun süre vakit geçirmek, fazla kese yapmak cilt kuruluğunu arttıran etkenlerin başında geliyor. Duşta sıcak su kullanılması ise derinin altında ki nem içeriğini azaltarak cildin kurumasına neden oluyor.
Şampuanlar saç deriniz için geliştirilmiş olup yüz derinizin kullanımına uygun değildir.
Yüzünüzü Yıkayın
Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın ilk kuralı yüz temizliğidir. Her gece yatmadan önce ve sabah kalktığınızda yüzünüzü cilt tipinize uygun bir ürün ile iyice yıkayın ve yumuşak bir havlu ile cildinizi kurulayın. Kullandığınız suyun sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz.
Gün boyunca yüzünüze hücum eden ter ve doğal vücut yağları, toz ve diğer kirleticiler cildimizin en dış tabakasında birikir. Bu tabakayı gece yatmadan önce temizleyerek cildimizin nefes almasını sağlamış oluruz.
Yatmadan yüz yıkamak, sabah kalkınca yüz yıkamaktan daha önemli. Çünkü günlük yaşamımızda her yerde radyasyon söz konusu. Yatmadan önce yüz yıkamakla yüzümüzde kalan radyasyon tanecikleri temzilenir. Bu uygulama, hem cildimizi korur, hem de uygkumuzun daha rahat birşekilde geçmesini sağlar.
Sağlıklı bir yetişkinin kilo başına her gün yaklaşık 35 ml su içmesi gerekir. En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir.
Sıcak yaz günlerinde cildimize şüphesiz en iyi gelen şey soğuk su olmaktadır. Soğuk su ile yüzü yıkamanın rahatlattığını biliyoruz. Soğuk su ile yüz yıkamanın ciltteki ölü derileri temizlediğini ve sivilceleri azalttığını biliyor muydunuz?
Yapılan araştırmalar yetişkin bir kadının günlük 2.7 litre, erkeğin ise 3.7 litre sıvı alması gerektiğinin altını çizer nitelikte. Fakat bu noktada karpuz, salatalık gibi su miktarı fazla olan yiyeceklerin de vücut için sıvı kaynağı olabileceğini unutmamalısınız.
Cilt tipiniz ne olursa olsun, sabahları güne egzersizle başlıyorsanız hemen ardından yüzünüzü yıkamalısınız. Önceki gece bunu yapmış olsanız da teriniz cildinizdeki kir ve bakteri ile birleşerek gözeneklerinizi tıkar ve cildinize zarar verir. Yüz temizleyici konusunda Dove'dan destek alın.
Hangi cilt tipi ya da ne tür bir ihtiyacınız olursa olsun, seçilen uygun ürünlerle, sabah ve akşam olmak üzere yüzünüzü yıkamanızı tavsiye ediyoruz. Sabah yüz yıkamak, yüzün tazelenmesine ve canlanmasına yardımcı olurken, gece yıkamak ise ciltteki kirin ve makyajın giderilmesine katkı sağlayacaktır.
Cildin yalnızca sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yıkanması yeterlidir. Cildin fazla yıkanması durumunda cildin doğal nem dengesi bozulabilir, cilt kuruyabilir ve yıpranabilir. Yüzün sık yıkanması kadar hatalı olan diğer bir nokta ise yüzün az yıkanmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri