Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
3- Sabunlu Su İle Duvar Temizliği
İlk olarak bir kova ılık su, bir miktar sıvı sabun (bulaşık veya el sabunu olabilir), yumuşak bir sünger, duvar silme mopu ya da mikrofiber bez hazırlayın. Kovanın içerisine ılık suyu dökün ve birkaç damla sıvı sabun ekleyin.
Sabunlu su asırlardır duvar temizliği konusunda evde temizlik yapanlara yol göstermiştir. Sabunda bulunan temizleyici maddeler sayesinde duvarda ne kir kalacak ne de leke. Yarım kova suyun içine sıvı sabunu ya da rendelenmiş kalıp sabunu ekleyin.
Kalorifer kaynaklı is lekeleri, çocuklarınızın duvarları boyaması, mutfakta duvarlara sıçrayan yağ lekeleri, sigara dumanı kaynaklı lekeler ve kirleri artık dert etmenize gerek yok. Duvarınızdaki lekelere Asperox Sarı Güç uygulayıp bir bekledikten sonra ıslak bir bezle silerek tertemiz duvarlara kavuşabilirsiniz.
Beyaz sirke, duvardaki is lekesini çıkarmak için etkili bir doğal temizleyicidir. Eşit oranlarda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesine doldurun ve iyice karıştırın. Lekenin üzerine bu karışımı püskürtün ve bir sünger veya temiz bir bezle hafifçe silin. Sirke, duvar yüzeyindeki lekeyi çözer ve temizler.
İlgili 32 soru bulundu
Karbonat, nişasta, limon suyu, sirke gibi duvar lekelerini temizlerken yaygın olarak kullanılan, kimyasal olmayan bazı doğal ürünler vardır. Eğer bunlardan birini kullanmayı düşünüyorsanız dikkat etmemiz gereken ilk nokta, bu maddelerin sileceğimiz duvara göre çeşitlilik gösterecek olmasıdır.
Duvardaki boya lekelerini çıkarmak için sirke de oldukça etkilidir. Beyaz sirkeyi sprey şişesine doldurarak lekenin üzerine püskürtün. Birkaç dakika bekleyin. Daha sonra bezle hafifçe silin ve lekenin tamamen kaybolup kaybolmadığını kontrol edin.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Otomobillerin plakalarında ve tampon bölgelerinde, dış dikiz aynalarının arka kısımlarında, farlarında, jant bölgelerinde, otomobil içi koyu renkli koltuk yüzeylerinde, otomobil kapı içlerinde ve iç göğüs kısımlarında, motorunda bulunan kirleri çıkardığı raporlanmıştır.
Duvarda bulunan lekeli alanların temizliği için bir kovaya su ve sarı güç konulup bu karışımla duvarları temizlemek mümkündür. Çok kirli duvarlara direk sarı güç sıkarak nemli bir bezle silinebilir.
Duvar kağıdı temizlerken renk vermeyen sünger ya da bez kullanmalısınız. Yağ gibi inatçı lekeler için mısır unu ya da nişastayı su ile karıştırıp macun yaparak lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin. Ardından nazik hareketlerle silerek temizleyin.
Beyaz duvarlar için çamaşır suyu
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor. Son aşamada ise duvarı kurulamalısın.
Bir kovaya su doldurun ve temizlik malzemesi olarak yüzey temizleyici, bulaşık sabunu veya sirke tercih edin. Mikrofiber bezinizi hazırladığınız karışımda yıkayıp sıktıktan sonra duvarlarınızı yukarıdan aşağıya silin. duvara doğru uçuşarak yapışır.
Duvar kaplamanız dokulu boyalardan oluşuyorsa, verimli temizlik için sabunlu su da kullanabilirsiniz, ancak amonyak ile değil, boraks ile daha iyi. Piyasada sodyum borat içeren uygun temizleyiciler bulabilirsiniz. Cifle duvar silme yöntemi de inatçı kirlerde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Özellikle yağlı ve su bazlı boyalarla renklendirilen duvarlarda kirlerin temizlenmesi daha kolaydır. Bu tip duvarları silmeden önce hafifçe su ile yıkamak, yıkama imkânı yoksa bolca ıslatmak faydalı olacaktır. Ardından herhangi bir kovanın içerisine su bazlı bir deterjan dökerek saplı bezlerle temizlenebilir.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
ASPEROX Mavi Güç Temizleme Kullanım Alanları ve Etkileri
Ultra kireç pas sökücü özelliği ile lavabo, duş kabinleri, cam, seramik, plastik yüzeylerde, duş başlığı, mutfak ve banyo bataryaları gibi metal yüzeylerde bulunan kireç ile pas lekelerine karşı etkilidir.
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
19 Şub İlker Ayrık “Mavi Güç”lü oldu
Türkiye'nin en çok tercih edilen sprey temizlik markası Asperox, “Sarı Güç”ten sonra şimdi de kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirdiği ürünü “Mavi Güç”ü yeni reklam filmiyle...
Yüzeylerin pırıl pırıl olmasını sağlayan Asperox sarı güç yüzey temizleyici olarak da piyasada bulunur. Hala yerdeki mikroorganizmaların ve hastalık yapan bakterilerin büyük bir çoğunluğunu öldürerek sağlıklı ve temiz bir zemine kavuşturur.
Göz kararı ve ihtiyacınız kadar karbonatı ılık su ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı duvarınızın ufak ve görünmeyen bir kısmında test edin eğer boyaya zarar vermediyse rahatlıkla temizlemeye devam edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karbonatlı karışımı duvara ovalayarak, fazla bastırmadan uygulayın.
Duvar boya kusması ve çözümü
Eğer ki, duvar boyayı kusuyor ve boya tutmayan duvar sorunu yaşanıyorsa, bu durum duvarın temel yapısı ve nemlilik oranından kaynaklanıyor olabiliyor. Bunun çözümü de tamamen saten alçı çalışması yaptırmak olacaktır.
Taze ve henüz kurumamış su bazlı boyanın lekesiyle karşılaştığınızda, fazla boyayı hızlıca emmek gerekir. Ardından ılık su ve sabun kullanarak nazikçe silip lekeyi çıkarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri