Seramik yüzeyler ve fayanslar için karbonat Karbonat ise bu tür yüzeylerde en etkili silahtır. Duvardaki fayansların ya da yerdeki karoların üzerine serpiştirdiğiniz karbonatı biraz su ile karıştırdıktan sonra fırça yardımıyla ovarak su lekelerinden kurtulabilirsiniz.
Duvarların temizliğinde dikkat edilecek ilk nokta duvarınızın boyasının su bazlı olup olmadığıdır. Su bazlı boyayla badana edilmiş bir duvara sahipseniz sadece nemli bir bezle silmeniz yeterlidir. Ancak duvarınızdaki boya su bazlı değil ise bir miktar deterjan kullanmanız gerekebilir.
Kireç ve su lekeleri, asitli temizleyicilerin yardımıyla temizlenebilir. Lekelerin olduğu bölgeye asidik temizleyici uygulayın. Asidik temizleyici, bulaşık deterjanından daha fazla etki gösterir, ancak bu sürece dikkat etmelisiniz.
Aracınızın boyasında ve/veya camında oluşan su/kireç lekelerini temizlemenin en ucuz yöntemi beyaz sirke kullanmaktır.
Bir kabın içinde bir ölçü su ile bir ölçü karbonatı karıştırın. Kıvamlı bir karışım elde etmeniz gerekiyor. Elde ettiğiniz karışımı lekenin üzerine sürüp bir süre bekleyin. Ardından yüzeyi temiz bir bezle silin.
İlgili 26 soru bulundu
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Su Lekelerini Çıkarma
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin.
Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz. Yine ılık suyla karıştırın ve ardından duvarları sünger veya bezle silin. İşiniz bittiğinde temiz su ile silerek durulayın.
Sirke, sert su lekeleriyle mücadele etmekte inanılmaz bir yeteneğe sahip; güvenli ve tamamen doğal bir ev temizleyicisi. Bir sprey şişesine biraz sirke dökerek su lekesi olan yüzeylere püskürttükten sonra yaklaşık 15 dakika bekleyerek birçok zemindeki lekelerden kurtulabilirsiniz.
Limon suyu: Limon suyu da kurumuş kireç lekelerini çıkarmak için etkili bir yöntemdir. Bir limonun suyunu sıkın ve lekenin üzerine dökün. Yaklaşık 10-15 dakika lekeyi bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Beyaz sirke ve karbonat karışımı etkili bir temizleyici olabilir. Karışımı cama sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile ovarak durulayın. Sirke ile temizlediğiniz duşakabininiz parlak ve tertemiz görünecektir.
- Bulaşık makinesi için kullandığınız parlatıcıları yağmur lekelerini geçirmek için kullanabilirsiniz. - Camları gazete kağıdı yardımı ile silerseniz yağmur lekesinden eser kalmadığını göreceksiniz. - Temiz bir beze amonyak katarak yağmur lekelerinde kesin çözüme ulaşabilirsiniz.
SİRKE VE KARBONAT MUCİZESİ
Duş teknesine, küvete ve duşa kabine bu karışımdan bolca sıkın. Ardından bölgeyi iyice fırçalayın ve en az 1 saat boyunca bekletin. Beklettikten sonra tekrar fırçalayın ve sıcak su ile lekelerin olduğu bölgeyi durulayın. Bir süre sonra sarı lekelerin artık tamamen çıktığını göreceksiniz.
Eski ve kurumuş lekenin çıkarılmasını kolaylaştırmak için giysiyi deterjan ve su karışımına batırın. Böylece lekenin üst katmanı çıkarılabilir. Ardından Persil deterjanınızı doğrudan lekeye uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Deterjan tamamen çıkana kadar durulayın.
Tuz ve limon suyu karışımı duvardaki boya lekelerini çıkarmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemdir. Tuzu limon suyuyla karıştırın ve lekenin üzerine sürün. Bir süre bekledikten sonra lekeyi bezle silerek temizleyin. Buhar temizleyiciler evdeki birçok yüzeyi temizlemek için kullanılan etkili araçlardır.
Duvarlar için: Asperox Sarı Güç'ü duvar yüzeyine* püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. Spor Ayakkabılar için: Asperox Sarı Güç'ü spor ayakkabınızın* kirlenenen alanlarına püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Karbonat ve Sirke
Duvardaki yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla çok rahat temizleyebilirsiniz. Duvarların çok fazla kirlenmemesi için mutlaka her hafta karbonatlı sirkeli su ile duvarları silmelisiniz. Karbonat ve sirke karışımı, duvar kağıdı olan duvarlar için kullanılmaz.
Bir miktar su kaynatarak içine sirke katarız. Daha sonra sirkeli suyu kirecin izi olan alana dökeriz. Bu şekilde birkaç dakika beklettiğimizde kirecin tamamı çözülür. Daha sonra bu alanı temiz sıcak su ile duruladığımızda temizlik bitmiş olur.
Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor. Uygulama adımlarını tarif etmek gerekirse, ilk aşamada fırça üzerine karbon dökülüyor. Musluğun fırça ile ovalanmasının ardından soğuk su ile durulanması gerekiyor.
Evinizde bulunan limonu yarıya bölerek musluğunuzu çok sert olmayan hareketlerle temizleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra limon suyundan faydalanmak da mümkün. Birkaç damla limon suyunu suyla karıştırarak da kireçler üzerine kullanabilirsiniz. Bu sayede musluklarınız kireçli görüntüden kurtulacaktır.
Türkiye'deki çoğu evde, beyaz lekelerin görüldüğü küvetler ve fayanslar, cam duş kapıları, duş başlıkları, armatürler ve lavabolar üzerinde sert su kireçli bir mineral birikintisi bırakır.
Çoğunlukla tuvalet alanında kullanılan çamaşır suyu, tavanlarınızda oluşan su lekesi ve tavandaki küfleri temizlemek için yeterli olacaktır. Tavanı temizleme işlemine başlamadan önce hafif nemli bez ve çamaşır suyu ilave edildiğinde tavandaki kirlerden eser kalmaz.
İşte yanıtı; Koltukta kalan su lekesi için beyaz bir bez, temizlik alkolü, püskürtme şişesi, kokulu ıslak mendiller, fırça ve saç kurutma makinesine ihtiyacınız olacak. Öncelikle temizlik alkolünü püskürtme şişesine koyun ve rahatça koltuğa püskürtün. Bu işlem, koltuk üzerindeki kirlerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Ilık su ile temizlemek yeterli olacaktır. Dilerseniz az miktarda sirke de kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı temizlerken renk vermeyen sünger ya da bez kullanmalısınız. Yağ gibi inatçı lekeler için mısır unu ya da nişastayı su ile karıştırıp macun yaparak lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin.
6.DUVAR LEKELERİ
Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.
Duvar silmeye başlamadan önce bir elektrikli süpürge veya süpürge yardımıyla toz ve büyük kir parçacıklarını temizlemek önemlidir. Sonrasında ise ılık su ve hafif bulaşık deterjanıyla hazırlanan temizlik solüsyonunu nemlendirilmiş bir bez veya sünger ile duvarı nazikçe silmek gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri