Duygusal Olgunluk aslında kişinin kendisini ve duygularını anlama ve yönetme kabiliyetidir. Bunu sağlayarak aslında yaşamak istediğiniz hayatı yaşarsınız. Başarıya kendi tanımımızı koyar, ve gerçekleştirmek için adım atarsınız. Duygusal Olgunluğunuz düşünceleriniz ve davranışlarınız ile gözlemlenir.
tanım: bir veya birden fazla duygunun ortaya çıkmasına sebep olan durum ve hallerde, içinde bulunulan şartlar ne olursa olsun, mantığının ve idaresinin kontrolünü yitirmeyen, duygularını uygun bir şekilde ifade edip, yönetebilen ve idare edebilen kişilerin kabiliyetidir.
Candan(2018) ise;olgunluğu;kendini, kim olduğunu yada olmadığını bilmek,güçlü ve zayıf yanlarını kavrayabilmek,başkalarının duygu ve düşüncelerine değer vermek olarak açıklamıştır.
büyük mutluluklar, büyük üzüntüler, büyük umutlar ve büyük hayal kırıklıkları ile ulaşılan, kazanmayı da kaybetmeyi de göze almadan elde edilemeyen meziyet.
Olgun kişi eleştiri ve özeleştiriye açıktır başta kendi çalışmaları olmak üzere olayları ve olguları tarafsız, nesnel bir şekilde inceleyebilen, araştırabilen ve sorgulayan kişidir. Olgun insan her türlü eleştiriye açık olduğu gibi kendi kendini de eleştiren veya özeleştiri yapan erdemli insandır.
İlgili 36 soru bulundu
Olgun insan kendini diğerlerinden ayıran sınırların farkındadır ve kendi benliğinin sınırlarını korumakta duyarlılık gösterir. Bu tür insan kendi ailesiyle iyi ilişkiler içindedir ve sürekli yardımlaşma davranışı gösterir. Başkalarının kendisini kullanmasına, isteği dışında kararlar alıp yönlendirmesine izin vermez.
Olgun insanın özellikleri şunlardır: Kendini bilmek: Kendini tanımak (özelliklerini, farklılıklarını, yapabileceklerini ve yapamayacaklarını, kısaca sınırlarını bilmek), söylem ve eylemlerinin farkında olmak (farkındalık) demektir.
Psikolojik olgunluk kavramı, kim olduğu ya da olmadığı veya duygu ve düşüncelerini ayırt edebilen, benmerkezci olmayan, güçlü ve zayıf yönlerinin farkında, en az kendisi kadar başkalarının duygu ve düşüncelerine de değer vermeyi ifade eder.
işini, gücünü, evini, kısacası hayatını bir düzene oturtmuş, ayakları yere basan, ne istediğini bilen, sorunlarıyla sıkıntılarıyla, hayata karşı korkularıyla erkeği boğmayan kadındır kısaca. bu kadın tipi aslında her erkeğin beraber olmak istediği kadın tipidir.
Olgunluk, insanlara ne olursa olsun adil ve saygılı davranmayı gerektirir. Herkesin eşit olduğunu bilmek, kabul etmek ve kendini kimseden üstün görmemek en büyük olgunluk hareketidir. İşler her zaman planlandığı gibi gitmez. Çoğu insan planlarının suya düştüğü durumlarda inatçı, sert ve öfkeli tavır sergileyebilir.
İnsanlar için kullanılan olgun kelimesinin neyi ifade ettiği merak edilebiliyor. Olgun insan, kişilerin görgü ve bilgiye dayalı olarak gelişmiş ve ağır başlı olmasıdır.
Duygusal gelişim, çevreden iç ve dış dünyalardan gelen etkiler herhangi bir olayın ona hoş gelip gelmeme hâli olarak tanımlanır. Birey sosyal çevre ile etkileşim içindeyken az ya da çok haz ve elem duyguları içindedir. Bireyin yaşamında, bir canlanma hareketlenme anlamına gelmektedir.
Klimakterium dönemi yaklaşık 45 yaş civarında başlar ve menopozdan sonraki belli bir süreyi de içine alarak yaşlılık dönemi kabul edilen 65 yaş sınırına kadar devam eder.
Cinsel olgunluk, bir canlının üreme yetisini kazandığı yaş ya da döneme verilen addır. Çoğu zaman yetişkinlik terimiyle eşanlamlı olarak kullanılsa da ikisi aslında farklı kavramlardır. İnsanlarda, cinsel olgunluğa ulaşma süreci "ergenlik" olarak adlandırılmaktadır.
olgun {sıf.} erişkin {sıf.} reşit {sıf.}
Ergenliğe giriş için kesin bir zaman olmasa da genel olarak kızlar 10-14 yaş arasında ve erkekler 12-16 yaş arasında yaşlarında ergenliğe girebilirler.
Olgunlaşma, öğrenmenin ön koşuludur. Olgunlaşmanın, yaş, zeka ve sinir sisteminin koordinasyonu olmak üzere üç temel alt kavramı vardır. Örneğin, bir çocuğun okuma ve yazma öğrenebilmesi için zihinsel ve sinirsel yapısı yaklaşık 6. yılda yeterli düzeye ulaşır.
Ahlaki olgunluk ise ahlaki duygu, düşünce, yargı, tutum ve davranış bakımından yetkin olma durumu ve bu duruma en zengin, en gerekli ve en dolgun anlamını veren ahlaki niteliklerin toplamı olarak tanımlanmaktadır (Şengün & Kaya 2007).
olgun bireyler aktif, bağımsız, ileri görüşlü, yükselme arzusu taşıyan kişilerdir. olgunlaşmamış bireyler ise bağımlı, dar görüşlü, maymun iştahlı vb. özelliklere sahiptir.
Kur'an-ı Kerim'de bir insanın 40 yaşında olgunluğa ulaştığı belirtilmektedir (46:15). Bu kulağa tuhaf gelebilir. Bugün bile insanlar olgunlaşmanın ergenlik döneminden hemen sonra tamamlandığını düşünmektedirler. Hukukî düzenlemelerde de olgunluk yaşı genellikle 18-21 yaş arası olarak var sayılmaktadır.
birisi onu sevdiğini söylediğinde amacını * anlayan ve bundan rahatsızlık duymayan kadın türü. etli, dolgun, güneş görmüş, dalından koparılmaya! hazır kadın modeli.
Türk Dil Kurumu'nda insan şu şekilde tanımlanır: "Toplum hâlinde bir kültür çevresinde yaşayan, düşünme ve konuşma yeteneği olan, evreni bütün olarak kavrayabilen, bulguları sonucunda değiştirebilen ve biçimlendirebilen canlı."
Kadınların en çekici zamanının genç kızlık dönemi olduğuna dair asırlık miti yalanlayan yeni bir araştırmaya göre, 31 yaşındaki kadınlar güzelliklerinin doruk noktasındalar. 20'li yaşlarının sonunda ve 30'larının başında olan kadınlar, taze yüzlü 18-19'luklardan çok daha çekici bulunuyor diyor araştırmacılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri