Ortaokul mezunu, lise ara sınıf terk, örgün lise eğitiminde okumakta olanlar, düz lise veya diğer liselerden mezun olanlar Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi´ne kayıt yaptırabilirler.
Daha önce bir liseden mezun oldum. Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt olabilir miyim? Daha önce bir lise bitiren (bu örgün eğitimde bir lise, Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesi de olabilir). Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt yaptırabilirler.
Almış olduğunuz çıkma belgesini kaybettiyseniz, bir dilekçe ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine veya kayıtlı olduğunuz okul müdürlüğüne (şahsen veya noterden vekil tayin edilen kişinin) başvurarak diplomanızı alabilirsiniz.
Açık Öğretim İmam Hatip lisesi 3 ve ya 4 yıllık bir eğitimden oluşmaktadır. Bu sure öğrencinin denklik durumuna ve yaşına göre değişebilmektedir. Meslek derslerinden Kuranı Kerim, Arapça, Hadis ve Tefsir dersleri yüz yüze verilecek, diğer dersler uzaktan eğitim şeklinde alınacaktır.
İslami ilimler bölümü mezunları pedagojik formasyon alarak ilk ve orta dereceli okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, imam-hatip liselerinde de meslek dersleri (Kur'an, Arapça, hadis, tefsir, akait, kelam vb.) öğretmeni olabilir. Mezunların en çok çalıştığı kurumlardan biri Diyanet İşleri Başkanlığıdır.
İlgili 41 soru bulundu
İmam Hatip liseleri aynı zamanda mesleğe hazırlayan meslek liseleridir. İmam Hatip Lisesi mezunları diyanette imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer diyanet kadroları gibi liselerin mezunlarına sağlamadığı devlet memurluğu imkânları sağlamaktadır.
Bu sınavda başarılı olanlar imam, müezzin; Kuran Kursu hocası veya vaize olabilmektedirler. Görüldüğü gibi artık imam hatiplerin önünde herhangi bir engel kalmamıştır. Öğrenciler yeteri kadar çabalarsa tüm bölümleri yazabilir tüm meslekleri seçebilir.
Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine geçmek isteyen öğrenciler bulundukları il/ilçe Halk Eğitim Merkezinde kayıt yenileme yaptıktan sonra yüz yüze eğitim almak istediği Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine dilekçe ile başvurup geçiş yapabilir.
İmam Hatip Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin mezun olabilmeleri için örgün eğitimde okudukları dönem sayıları ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinde okudukları dönem sayılarının toplamının en az 8 (sekiz) yüz yüze eğitim dönemi (dört yıl) olması gerekir. tamamlayabilirler.
SORU 3: AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ´NDE HANGİ DERSLERİ GÖRECEĞİZ? Yüzyüze eğitim için okula gelerek almanız gereken 5 ders vardır: Kur´an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis ve Hitabet... Diğer dersleri, sınavını merkezi sistemle bakanlığın yaptığı sınavlara girerek vereceksiniz.
İmam olmak için okunan lisenin herhangi bir önemi yoktur, lise mezunu olmak yeterlidir.
Daha önce bir lise bitiren (Bu örgün eğitimde bir Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya Açık Öğretim lisesi de olabilir) Açık Öğretim Lisesi / Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilirler.
Ortaokul diploması ve ara sınıftan gelerek tasdikname ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt olan öğrencilerin mezun olabilmeleri için; zorunlu dersinin kalmaması, başarılması gereken en az 90 alan kredisi ile birlikte toplamda 212 krediyi alması, yüz yüze eğitimi ve gerekli dönem şartını tamamlaması durumunda ...
Kuran kursu hocası olmak için özel olarak bir lise türünden mezun olma şartı yoktur ancak imam hatip lisesi mezunları bu meslekte daha avantajlıdır.
Temel meslek lisesi süresi olan 4 yıl boyunca lise düzeyi eğitim almaya devam eden kişiler eğitim öğretimin bitmesinin ardından liseden mezun olarak meslek lisesi diplomalarını alabilirler. Bu konuda en büyük şart temel eğitimi tamamlamış olmak ve ortaokuldan başarılı bir şekilde mezun olmaktır.
İmam Hatip Lisesi mezunları diyanette imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer diyanet kadroları gibi liselerin mezunlarına sağlamadığı devlet memurluğu imkânları sağlamaktadır.
Açık öğretim imam hatip lisesine kayıt olmak isteyen öğrenciler, her yıl duyurusu yapılan kayıt tarihleri arasında, kayıt ücretini kılavuzda belirtilen bankalara yatırıp daha sonra okul müdürlüğümüze bizzat başvurarak kayıt olabilirler.
Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Açık öğretim kurumları açık lise diploması vermektedir. Bireyler bu kurumlara başvuru yaparak eğitimlerine başlamaktadır. Belirli bir süreyi kapsayan eğitim aşamasının ardından da başarılı olanlara ve sınavlarını geçenlere açık lise diploması verilmektedir.
Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.
Sağlık Meslek Liseleri Yönetmeliğine göre, Sağlık Meslek Liselerine ancak Lise 1. Sınıfa başlarken öğrenci alınmaktadır. Lise 1' e kayıt tarihi bitiminden sonra, düz veya diğer meslek liselerinden okulumuza öğrenci nakli yapılamamaktadır.
EĞİTİM SERVİSİ - Genelgeye göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybedenler, milli sporcular, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim alanlar açık liseye geçebilecekler.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nda İş İmkanı
İlahiyat Fakültesi mezunları, gerekli KPSS puanlarını almaları halinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip, müezzin, kuran kursu öğreticisi gibi pozisyonlarda işe başlayabilir.
"İmam hatip liselerimizde, temel İslam bilimleri ile birlikte fen ve sosyal bilimler, uluslararası, yabancı diller, musiki, spor, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, hafızlık, teknoloji olmak üzere sekiz farklı program uyguluyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri