Gönderiler Şahsi eşya ve Ticari eşya olarak ta dikkate alınır ve gümrük işlemleri bu doğrultuda mevzuata uygun olarak işler. Aldığınız ürün gümrüğe takılırsa gelen paketin gümrük işlemlerinin yapılması gerektiğini belirten bir yazı adresinize gönderilir. Bu yazıyı aldıysanız ürününüz gümrüğe takılmış demektir.
Gümrüğe takılan ürünler vergisini ödeyerek kargo yolu ile ürününü teslim almaktadır. Harç bedeli her bir mal için ayrı belirlenmiştir. Bu şekilde vergi ödemesi yapılan ürünler teslim alınabilir.
Zaman zaman çeşitli sebeplerden dolayı gümrüğe takılan, gümrüğe takıldıktan sonra ürün sahibinin teslim almadığı eşyalar tasfiye edilerek satışa sunulur. Tasfiye edilen bu ürünler arasında havaalanlarında unutulan ve alınmayan ya da kaçakçılardan elde edilenler de bulunur.
Sevdiklerinize aldığınız hediyeler için gümrük uygulaması;
Sevdiklerinize aldığınız hediyeler, güzel armağanlar için gümrükten muaf tutuluyorsunuz.
Yurt dışından gelen ürünler gümrüğe takıldıysa en az 10 ve en çok 20 gün burada bekletilir. Dolayısıyla gümrüğe takılan ürününüz için başvuru yapmadığınız takdirde ürün satıcıya geri gönderilir.
İlgili 36 soru bulundu
Aldığınız ürün 75 eurodan pahalı olduğu için gümrüğe takılmışsa muayene memuru tarafından gümrük vergisi hesaplanır ve bu tutarı vergi dairesine gümrük vergisi olarak ödersiniz. Vergiyi ödediğinizi gösteren dekontu gümrük muayene memuruna beyan ettikten sonra ürününüzü alabilirsiniz.
Kapalı kutu içerisinde getirilen veya birden fazla telefon ile giriş yapmaya çalışan yolcuların telefonları kontrol edilecek. İki telefonu olanların kapalı kutudaki telefonu için muafiyet kontrolü yapılacak. Söz konusu uygulama 1 Kasım 2022 tarihi itibarıyla hayata geçirildi.
Satın aldığınız ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 150 EUR üstündeyse, Eğer satın aldığınız ürün kitapsa ve ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 1500 EUR üstündeyse ürünleriniz gümrükte takılabilir.
Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda bir sadece 1 adet telefon getirebilecek. Bu süre içerisinde 2. bir cihaz getirmek istendiği takdirde gümrük vergisinden muaf olmayacak.
600 ml'yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi.
Ürün bedeli 1500 euro üzerindeyse ithalat mevzuatı uygulanır. Oluşan vergileri, şahsen veya yasal temsilciniz aracılığıyla ilgili gümrük idaresine yapmanız gerekir.
Mal, sahibi tarafından 30 gün içerisinde geri alınmazsa tasfiye kararı verilir. Bu karar ile birlikte ilgili malın mülkiyeti artık kamuya geçmiş olur. Mallar ihale yoluyla, yeniden ihraç edilmesi amacıyla perakende şekilde satılmalıdır. Bu şartlar Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında düzenlenmiştir.
Gümrük Genel Müdürlüğü ile BTK arasında protokol imzalandı. Buna göre; yurda girişte yolcunun 3 yıl içerisinde birden fazla telefon getirip getirmediği kontrol edilecek. Vergi muafiyeti hakkı olmadığı belirlenen yolcunun telefonu gümrük ambarında muhafaza altına alınacak.
Yolcular beraberlerinde tüketim maddeleri, giyim ve yolculuk eşyası, spor ve oyun aleti, elektronik/dijital eşya, sağlık cihazı, müzik aleti, mutfak eşyası gibi eşya haricinde ilave olarak 430 Avro değerinde hediyelik eşyayı da (15 yaşın altındakiler için 150 Avro) vergi ödemeksizin getirebilir.
AB ülkeleri ve Türkiye güzergahındaki ülkelerde 9.999 avro üzeri ya da buna eşdeğer dövizi beyan etmeden taşımak yasaktır. Çek ve senet gibi ödeme araçları da nakit para olarak sayılır. Birlikte Yolculuk Edenler: Birlikte seyahat edenlerden her bir kişi için 10.000 avroya kadar nakit para bulundurma hakkı vardır.
Alıcı, adına gelen parayı herhangi bir ödeme yapmadan kesintisiz olarak çekebilmektedir. Bu nedenle yurtdışından gelen paranın vergisi yoktur.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir. Vb. Bu nakitler sadece bankalar aracılığıyla çıkarılabilir.
Cihaz kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim? Ticaret Bakanlığı'nın düzenlemesine göre; yolcu sıfatına sahip kişi kişi kendi kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla, yurt dışından 3 (üç) takvim yılında 1 (bir) adet cihaz getirebilmektedir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi'nde aktarılan bilgilere göre yurt dışından alınan mobil cihazlar 120 gün boyunca herhangi bir kayda gerek kalmadan kullanılabiliyor. Ancak sürenin 120 günü aşması durumunda cihaz kullanıma kapatılıyor.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Gönderiler, ihracat veya ithalat gümrük düzenlemelerini karşıladığından emin olmak için tutulur. Bunun sebebi eksik veya tamamlanmamış evrak işleri , gümrük talimatları nedeniyle bekleme, ya da yetkililerin ürünlerin gümrüklenmesi için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyabileceğinden olabilir.
Yeni düzenleme kapsamında yapılacak ithalatlarda öncelikle eşyanın ithalatında bir kısıtlama ve yasaklama olup olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca 150 Euro'yu aşıp 1.500 Euro'yu aşmayan bireysel ithalatlarda, kişilerin normal ithalat vergilerini ödeyeceklerini bilmeleri gerekiyor.
Yurt dışından gelen siparişlerin gümrüğe takılması oldukça doğal bir durumdur. Genellikle 75 Euro altındaki ürünler gümrüğe takılmaz. Ancak bu ihtimal az olsa da zaman zaman 75 Euro'dan ucuz olan ürünler de gümrükten geçmeyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri