Ortaöğretim KPSS Meslekleri KPSS lise mezunları mesleklerine ulaşmak için düz lise mezunlarının, KPSS aracılığıyla atama yapılan devlet memurluğu kadrolarına atanabilmeleri için yüksek puan almaları gerekir.
Memur alımları için belirlenen herhangi bir alt veya üst yaş sınırı var ise buna uymak gerekir. En az lise, önlisans ya da lisans mezuniyeti gereklidir. Yüksekokul ve lisans bölümlerinden mezun olmanız önemlidir. En az lise, ön lisans ve lisans mezuniyeti ile memur olunabilmektedir.
KPSS'nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıl ara ile düzenleniyor. KPSS Ortaöğretim oturumu, 2023 yılında yapılmayacak. Sınav ÖSYM tarafından 2024 yılında organize edilecek.
Son dönemlerdeki KPSS tercihleri incelendiğinde Düz Lise mezunları için taban puanların 95'e kadar çıktığını görebiliyoruz. Memur adaylarının 95 ve üstü puanlarla düz memurluk, VHKİ ve Bilgisayar İşletmenliği gibi kadrolara atanma şansı var. Ancak daha düşük puanlarla da atama yapılan memurluklar da var.
Teknisyenler, mesleki eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olanlar için kullanılır. Tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır. Teknisyen olabilmek için ticaret, tekstil, seramik, teknik ya da endüstri meslek liselerini bitirmek gerekir.
İlgili 33 soru bulundu
b) Meslek Lisesi haricindeki herhangi bir liseden mezun olup Ustalık Belgesi olanlar, Diploma Değişim Programı ile doğrudan belgelerinin meslek/alan/dalı üzerinden Meslek Lisesi Diploması alabilirler.
Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
Bu kadrolara yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B'ye girmektedir. Buna göre düz memurluk kadrolarına atanmak isteyenler sadece genel kültür ve genel yetenek sınavına katılacaklardır.
KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur.
2023 KPSS sınavına girmek isteyen adayların öncelikle belirli bir eğitim seviyesine sahip olmaları gerekmektedir. 23 Temmuzda yapılacak olan KPSS sınavına lisans mezuniyt sonrası eğitim seviyelerine sahip olan bireyler KPSS'ye girebilir.
2023'te KPSS Ortaöğretim sınavı yapılmayacak. Bu sınavlar 2 yılda bir yapılıyor.
KPSS'nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıl ara ile düzenleniyor. KPSS Ortaöğretim oturumu, 2023 yılında yapılmayacak. Sınav ÖSYM tarafından 2024 yılında organize edilecek.
KPSS sınavına başvuru yapabilmek için ortaöğretim kurumlarından, ön lisans programlarından ve lisans programlarından mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak (son sınıf öğrencileri) gereklidir. Sınav sonrasında tercih yapabilmek için başvuru kılavuzunda belirtilen şartları yerine getirmek gerekir.
Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 11 bin 848 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin 901 liraya yükseldi.
Şurada Paylaş! MEMURLUK İÇİN KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.
Bu konuda belirsizlik devam ediyor. Kanaatimiz odur ki, düz memurluklar (B grubu kadrolar) ile öğretmenlik kadroları için mülakat uygulaması kaldırılacak, kariyer meslekleri (A grubu kadrolar) için devam edecektir.
1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak, 3) Bulunduğu görev unvanında veya aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olmak.
Birçok memurluk üzerinden genelde 35 veya 40 yaş sınırı ön plana çıkar. Ancak bunun yanı sıra 657 sayılı devlet memuru kanunu kapsamındaki 40 maddeye göre, altı üst yaş sınırı getirilmeyen her türlü devlet memurluğu başvuru hakkı bulunmaktadır.
Lise eğitimi sonucunda açık öğretim kurumlarının verdiği lise diploması ise açık lise diploması olarak bilinmektedir. Açık lise diploması üniversite sınavına girilmesini sağlamaktadır.
MEB sitesinde yazan yazı; "daha önce herhangi bir liseden mezun olan kişiler, mesleki açık öğretim lisesinin programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilirler."
Ortaokul mezunu, lise ara sınıf terk, örgün lise eğitiminde okumakta olanlar, düz lise veya diğer liselerden mezun olanlar Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi´ne kayıt yaptırabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri