Özel bir hamur tatlısı olan “Melengüçceği” bölgemizde oldukça meşhurdur. Bunun yanı sıra su ve tereyağı ile yapılan bir tava böreği olan “Höşmerim” de önde gelen yemekler arasındadır.
Akçakoca Tarihi Yukarı Mahalle Pazarı'ndaki kadınların elinde şekillenen tatlı, pazarı ziyaret edenler tarafından ilgi görüyor. Melengücceği, pazarda "en çok satılanlar" listesinde birinci sırada yer alıyor.
Düzce'ye özgü yemekler arasında Boşnak böreği, mamursa, Çerkez tavuğu, isli balık, kiremitte palamut, bazlama, mamalika, sebzeli kaygana, hamsili börek gibi pek çok lezzet yer almaktadır. Düzce'ye geldiğinizde birbirinden lezzetli yemeklerin ve tatlıların tadına bakmadan tatilinizi bitirmemelisiniz.
Akçakoca Melengücceği Tatlısı, Orta Asya'dan göç ederek Akçakoca'ya yerleşen ve "Manav" olarak adlandırılan Türklerin halen devam ettirdiği 700 yıllık geçmişe sahip bir lezzettir. Akçakoca Melengücceği Tatlısı Osmanlı Saray Mutfağına da girmiş lezzetlerden birisidir.
İlgili 45 soru bulundu
Akçakoca Yemeklerinde Manav Türkleri Kültürü
Özel bir hamur tatlısı olan “Melengüçceği” bölgemizde oldukça meşhurdur. Bunun yanı sıra su ve tereyağı ile yapılan bir tava böreği olan “Höşmerim” de önde gelen yemekler arasındadır.
Akçakoca'da başlıca geçim kaynağı tarımdır. Tarım ürünlerinin başında ise fındık gelir. Akçakoca iklim özelliği nedeniyle dünyanın en iyi fındığının yetiştiği Giresun ile aynı kalitede fındık yetiştirebilmektedir.
Alabalık tesisleri ve mısır pancar üretimiyle ünlü kentte, hamsili yemekler ve Çerkez mutfağından lezzetlerle bol bol karşılacağınızdan emin olabilirsiniz. Düzce'nin yöresel yemekleri listesinde, kentte denemeden dönmemeniz gereken lezzetleri yer alıyor.
Düzce hangi meyvesi meşhur? Coğrafi işaretli olan Akçakoca sarı fındığı Düzce'nin meşhur meyvesidir.
Şehir, özellikle kendi ürettikleri organik ürünlerle dikkat çekmektedir. Tatilinizi sonlandırmadan alabileceğiniz hediyelikler arasında Düzce fındığı, tütün kolonyası, buzdolabı magneti, havlu, el işi dokumaları, gravür sanatı ürünler, kestane balı, dağ çileği gibi ürünler yer almaktadır.
Akçakoca\'da deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz birbirinden keyifli plajlar şöyledir; Çayağzı Plajı, Melenağzı Plajı, Karaburun Plajı, Edilliağzı Plajı, Çuhallı Plajı, Değirmenağzı Plajı, Kale Plajı, Çınar Plajı, Kalkın Plajı, Kadınlar Plajı, Limoncuk Plajı.
Akçakoca'yı ziyaret için en uygun dönem bahar ve yaz aylarıdır. Uzun yaz tatillerinin yanı sıra hafta sonu tatilleri ve günübirlik geziler için de sıklıkla tercih edilmektedir. Eşsiz plajları ile de dikkat çeken ilçe, hem doğa hem kültür hem de deniz turizmi açısından oldukça popülerdir.
Düzce'nin popüler ve turistik ilçelerinden biri olan Akçakoca'da birbirinden güzel plaj bulunmaktadır. Yıl boyunca şehir dışından birçok yerli ve yabancı turist özellikle yaz tatili amaçlı ilçeye gelmektedir. Tertemiz denizi, mavi bayraklı plajları ile dikkat çeken ilçede harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Düzce il merkezinde her kış halka nefes aldırmayan hava kirliliği sorununa Doğalgazı Yaygınlaştırma Projesi ile çözüm aranırken, Düzce'nin denize açılan penceresi Akçakoca'nın havasının temiz olduğu yapılan ölçümle kanıtlandı.
Salı günleri kurulan Akçakoca halk pazarı bugün saat 10.00-17.00 arası açık olacak.
Bugün farklı topluluklardan insanların bir arada yaşadığı Düzce'de 19. yüzyılın ilk yarısında Türk, Tatar, Kürt ve sayıları az olmakla beraber Laz, Gürcü, Boşnak, Abaza, Arab, Arnavut kökenli aileler yaşamıştır. Bu ailelerden Gürcüoğlu sülalesi bugün (Gürcü) Asar köyü ve civarında ikamet etmektedir.
Ekim alanlarının önemli bir kısmında fındık tarımı yapılmaktadır. Düzce'de fındıktan sonra en fazla ekim alanı mısıra ayrılmıştır. Düzce'de yetiştirilen diğer önemli ürünler balkabağı, şeker kamışı, tütün, şeker pancarı ve patatestir.
Akçakoca 35 km'yi bulan sahili boyunca dünyada ender rastlanan siyah inci taneli kumsalları, mavi bayraklı plajları (Ceneviz Kalesi Plajı, Çuhallı Plajı, Akevler Plajı), Soyat yalıyarları ve yemyeşil doğası ile bölgenin parlayan yıldızıdır.
Düzce, 1999 yılında il statüsü kazanmış, Batı Karadeniz'de bulunan şirin ve yemyeşil bir şehirdir. 2016 yılında yapılan nüfus sayımına göre 370.371 kişinin yaşadığı Düzce, Karadeniz kıyısına paralel dağlara sahiptir. 1999 yılında yaşanan yıkıcı deprem sonucunda şehir ekonomik açıdan büyük darbe almıştır.
Kaç günde gezilir; Düzce'yi ortalama 2 günde gezebilirsiniz. Ziyaret Edilecek En İyi Zaman; Karadeniz ikliminin hakim olduğu Düzce'de yağış miktarı oldukça fazladır. Bu sebeple yaz ayları ziyaret etmek için en uygun zamandır.
Düzce'nin Gölleri - Düzce
Öne çıkan göller; Efteni Gölü, Topuk Yaylası Göleti, Hasanlar Baraj Gölü, Torkul Yaylası Göleti, Çamlıpınar Göleti ve Kurugöl Tabiat Parkı'dır.
Düzce, aktif deprem kuşağı içinde yer almaktadır. (1. Derece deprem kuşağı) Tektonik bakımdan çok hareketli olan bu bölge Düzce'de de etkisini gösterir.
- Kafkasya'dan ve Doğu Karadeniz Bölgesinden gelen göçler nedeniyle birçok halk Akçakoca'da birlikte ya- şamakta. Bu göçlerden önce yörede yaşayan Manav Türklerine “yerli halk” denmektedir.
Akçakoca Plajları - Düzce
Akçakoca, Karadeniz Bölgesi'nin batı ucunda, Orta Anadolu'nun denize açılan en yakın penceresi konumunda olup, İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasında yeşil ve mavinin kaynaştığı şirin bir tatil beldesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri