Destekleme ve yetiştirme kurslarında ise karşılaşılan en önemli sorunlardan birisi ise nöbetçi öğretmen görevlendirmeleridir. Halen yürürlükte bulunan yasal mevzuatımıza göre kurslarda nöbetçi öğretmen görevlendirilemeyecektir.
Yaz okulunda girilen kurs ücretleri Takviye Kurs Gecedeki rakamdan ödenecektir. Öğretmenlere her 10 saat ders saatine 1 saat hazırlık ve planlama ücreti Takviye Kurs Gündüz ücretinden ödenecektir. Bundan yöneticiler faydalanamaz. Nöbet ücreti yönetici ve öğretmenlere ödenmez.
DYK'larda öğretmenlerin maaş karşılığı ve zorunlu ders karşılığı doldurmaları halinde ders verilmesi, 4-Resmi ve Dini Bayram tatillerine denk gelen kursların sonradan telafi programı yapılmayacaktır.
c) Hafta içine gelen Milli Bayramlarda yerine getirilemeyen ek ders görevleri ve DYK lar yapılmış sayılacak ve ücret ödenecektir. d) Hafta sonuna denk gelen Milli Bayramlarla ilgili ek ders ve DYK ödemeleri yapılmayacaktır. e) Dini bayramlarda herhangi bir ücret ödemesi yapılmayacaktır.
Yaz dönemi kurslarında hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde kurslar, ilköğretim kurumlarında cumartesi ve pazar günlerinde, ortaöğretim kurumlarında ise hafta içi ders saatleri dışında saat 22:00'a kadar, ayrıca yarıyıl tatilinde de devam edebilir. Kurslarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadır.
Bu itibarla özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrencilerin okula gelmediği günlerde ders görevini fiilen yerine getirmeyen öğretmenlerin, söz konusu günlere rastlayan ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlanmalarının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.” Hükmüne yer verilmiştir.
Resmi tatil olduğundan dolayı 15 Temmuz pazartesi günü destekleme ve yetiştirme kursları yapılmayacaktır.
Buradan anlaşılacağı üzere resmi tatiller ile milli ve dini bayram tatillerinde kurs planlaması yapılamayacağı için bu günlerde herhangi bir DYK kurs ücreti ödenmemelidir.
Müdür/Kurs Yöneticisi hafta içi mesai saatleri içinde kendi okulunda kurs verebilir.
Geçerli bir mazereti olup ve bu mazeretini belgelendiren ve bu durumu zamanında okul yönetimine bilgilendiren öğretmen tabi ki mazeretli sayılacaktır. Fakat hiçbir mazereti olmadan dersine girmeyen öğretmen hakkında idari soruşturma yapılacaktır.
Dyk'da hiç bir öğrenci gelmezse durum ne oluyor arkadaşlar? O kadar yolu boşuna mı gelmiş oluyoruz? Öğrenci gelmez ise ücret ödenmez.
Bu bağlamda destekleme ve yetiştirme kursu düzenleyen okulların tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamına alınması mümkün değildir.
Bu kapsamda hafta içi saat 18.00'den sonra, cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılan yüz yüze eğitimlerde ders ücretleri gece ücreti üzerinden (150 gösterge) ödenir.
Kararın 5 ve 6'ncı maddelerine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında haftada 30 saat, destekleme ve yetiştirme kurslarında ise aynı Kararın 8'inci maddesine göre haftada 10 saat daha olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutmaları mümkün bulunmaktadır.
Yıllık açılan kurslar ders yılı sonuna kadar devam eder. Ancak yarıyıl tatili hariç ara tatillerde kurs yapılmaz.
28 Ekim'de öğleden sonra olan egzersiz ödenmez. Ücretli öğretmenler ise sadece fiilen yaptıkları dersin ücretini aldıkları için 28 Ekim Cuma günü saat 13'e kadar olan fiilen yaptıkları dersin ücretini alırlar.
Kursların; ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında yaz dönemi hariç cumartesi ve pazar günleri yapılması esastır. Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde kurslar, ilköğretim kurumlarında hafta içi ders saatleri dışında saat 20.00'a kadar, ortaöğretim kurumlarında hafta içi ders saatleri dışında saat 22.00'a kadar yapılabilir.
İlköğretim kurumlarında bu dersler; yaz döneminde açılan kurslar hariç olmak üzere bir günde hafta içi 3, hafta sonu 8 saatten fazla olmamak üzere planlanır.
Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5'ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir. - Kursların; ilköğretim kurumlarında hafta içi ders saatleri dışında, ortaöğretim kurumlarında ise yaz dönemi hariç cumartesi ve pazar günleri yapılması esastır.
-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir. -Derslerin tamamını DYK kapsamında girmeleri durumunda hafta içi okuttuğu 6 saati aylık karşılığı, 16 saati ek ders karşılığı sayılır.
(4) Kurslarda açılan şube sayısının 5 ve üzerinde olması durumunda kursta görevli öğretmenlerden nöbetçi öğretmen görevlendirilir." hükümleri bulunmaktadır. Buna göre usulüne uygun olarak açılmış olan kurslar her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda kapatılabilir.
- DYK kapsamında girilen dersler rutin müfredat kapsamında girilen ders görevleri de dâhil olmak üzere her 10 saat için 1 saat hazırlık planlama karşılığı ek ders hesabında dikkate alınır. - Haftalık 30 saat derse giren öğretmenlere 3 saat hazırlık ve planlama ücreti ödenir.
MADDE 13 - (1) Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5'ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir. yoklama defteri ve e-Kurs Modülüne işlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri