EB-3 Vizesi, Amerika'da oturma ve çalışma hakkı sağlayan EB3 Green Card'a sahip olmanın birçok yolundan birisidir. Vasıflı ve vasıfsız çalışanlar için bir göçmen vize kategorisi olan EB-3, başvuranın Amerika'da sürekli oturma hakkı elde etmesini sağlar.
EB3 vizesine başvurabilmek için bir Amerikan şirketinden tam zamanlı iş teklifi almış olmak temel gereksinimdir. Bu noktada vasıflı, vasıfsız ve profesyonel çalışanlar için sponsor olabilecek işverenleri bulmanın, sürecin karmaşık ve zaman alıcı olması nedeniyle zor olduğunu belirtelim.
Bu başvurunun sonuçlanması ortalama olarak 6-9 ay sürse de USCIS'e ek ücret ödenerek hızlandırılmış işlem satın alınabilir ve başvuru 15 gün içerisinde sonuçlanabilir.
Kısaca ABD EB5 Yatırımcı Vizesi
ABD'deki bir ticari işletmeye en az 800.000 dolar yatırım yapılmasını gerektiren bir yatırımcı vizesidir. Yatırım yoluyla ABD vatandaşlarına en az 10 farklı istihdam yaratılması gerekmektedir. EB5 vizesi size Green Card alma imkanı sağlar.
E1 vizesi varken Yeşil Kart başvurusu yapmak mümkündür. Vize, 2 yıla kadar kalma hakkı verir ve uzatılabilir niteliktedir. Amerika Birleşik Devletleri'ne ticaret amacıyla girmek isteyen herhangi bir uluslararası tüccar veya kıdemli çalışanı, E1 vizesini tercih edebilir.
İlgili 31 soru bulundu
E-2 vizesi, Türkiye ile Amerika'nın ticari anlaşmaları gereği Amerika'da bir iş yatırımında bulunacak kişilere verilen vize türüdür. Bu yatırım ya yeni bir işletme açmak ya da var olan bir işletmenin tamamını ya da en az %50 sini satın almak şeklinde olmalıdır.
Amerika E-2 Vizesi, göçmen olmayan bir vizedir ve yalnızca belirli ülke vatandaşları için geçerlidir ve ABD'de yaşama, çalışma ve okuma hakkı verir. E-2 tipik olarak yaklaşık 250.000 ABD Doları tutarında bir yatırım gerektirir ve başvuru sahibi ticari faaliyetlerini sürdürdüğü sürece süresiz olarak yenilenebilir.
EB-4 Vizesi
Bu vizelerin çoğu din çalışanlarına ayrılmıştır. Bununla birlikte, EB-4 vizeleri ayrıca yayıncılar, Iraklı veya Afganlı tercümanlar, doktorlar, askeri üyeler, uluslararası örgüt çalışanları, Panama Kanalı Bölgesi çalışanları, ABD'ye yardım eden Iraklılar ve emekli NATO çalışanları için de belirlenmiştir.
Tüccarların ve uluslararası ticaret ile ilgilenenlerin, Amerika Birleşik Devletlerine sorunsuz bir şekilde giriş çıkış yapabilmeleri ve ticari olanaklardan faydalanabilmeleri için bazı izinler almaları gerekmektedir. Ticaretçi ve tüccar vizesi olarak da adlandırılabilen E1 vizesi bunlardan bir tanesidir.
Amerika Birleşik Devletleri üzerinden farklı ülkelere geçiş yapmak isteyen ziyaretçiler için transit geçiş vizeleri düzenlenir. C1, C2 ve C3 kategorilerinde değerlendirilen transit vizeler, genellikle sınır kapılarında düzenlenir ya da havalimanının ilgili veznelerine bu vize için başvuru yapılır.
İş Garantili ABD Göçmenlik Programı - EB3 Vizesi ile Yeşil Kart (2024 Şubat Güncellemesi) EB3, Amerika Birleşik Devletlerinde belli iş kollarında yoğunlukla yaşanan eleman açığını karşılamak üzere aşmak üzere, Amerikan Devletinin şirketlere tanıdığı bir haktır.
EB3 Vizesini Kimler Alabilir? Belirli bir meslekte yetenekli veya eğitimli olan ve ABD'de tam zamanlı iş teklifi almış olan yabancı işçiler, EB3 vizesi alabilir.
“Yeşil Kart” anlamına gelen bu belgeye “Daimî İkametgâh Kartı” veya “Yasal Daimî Yerleşik Kart” da deniyor. Green Card Ne İşe Yarar? Green Card sahipleri, ABD'de ömür boyu oturum izni alabiliyor ve bu kartla ülke sınırları içinde yaşama, çalışma ve eğitim alma hakkına sahip olabiliyorlar.
Çalışma bakanlığından alınan 9089 formu ile Amerika göçmenlik idaresine başvuru yapılır.
Green Card başvurusu için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Dünya üzerinde 55 bin kişiye sürekli oturma vizesi veren Green Card için aralarında Türkiye'nin de yer aldığı ülkelerden başvuranlar arasında her yıl çekiliş düzenleniyor.
Green Card çekilişi için başvurusu, DV Lottery sitesi üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
EB 5, göçmen vize sınıfına dahildir. Bu nedenle başarılı adaylar yeşil kart almaya hak kazanır. Bu vizeye hak kazanmak için en az 800.000 Amerikan Doları yatırım yapmanız gerekir. EB 5 vizesi ile ABD'ye yatırım yaparak, kendiniz, eşiniz ve aileniz için Green Card (yeşil kart) alabilirsiniz.
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika'da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı'ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.
I-485 formu, Amerika'da geçici vize ile yaşayan yabancıların Green Card alarak daimi oturum izni hakkı elde etmelerini sağlayan bir başvuru formudur.
EB-2 NIW Green Card, başvuru sahibine ve aile üyelerine ABD'de yaşam ve çalışma hakkı sunarak, ABD'nin sunduğu yüksek yaşam kalitesi ve kariyer fırsatlarından yararlanma imkanı sağlar.
EB-1C Green Card, EB-1 istihdam temelli Green Card'ın bir alt kategorisidir. ABD'de, yabancı şirketlerin bir ofis, iştirak veya yan kuruluşunda yönetici ve idareci olarak çalışacak kişilere verilir.
Ticari Vize (C-2)
Yabancı şirket ya da yabancı sermayeli şirket kurmayı planlayanlar. Kore'de satın alma kalemleri ile ilgili pazar araştırması yapmak isteyen serbest meslek çalışanları. Danışman ya da sözleşmeli çalışan sıfatıyla Kore kamu kuruluşlarca veya özel kuruluşlarca davet edilenler.
EB-2 Vizesinde Sponsorlu İstihdam
Size sponsor olacak işvereninizin ABD Çalışma Bakanlığı'nda sizin adınıza Çalışma Sertifikası çıkarması ile vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Vize mülakatına katılıp onayınızı aldığınızda, Amerika yolculuğunuza başlayabilirsiniz.
E2 Vizesi mevcut şartlar altında ailecek yasal olarak Amerika'da kalmak için alınabilecek en kolay, en az masraflı ve hızlı vize türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri