e-Fatura kesmek için bilgisayara ihtiyacınız YOK!, Faturaport ile cep telefonunuzdan istediğiniz zaman e-Fatura kesebilirsiniz.
E-Arşiv fatura kesmek için Gelir İdare Başkanlığı portalı, entegrasyon ve özel entegrasyon yöntemlerinden birini kullanmanız yeterlidir. GİB portalına giriş yaparak e-Arşiv faturaları hızlı ve kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz.
E-Arşiv fatura kesmek için başvuru ya da mali mühür şartı aranmaz. İnternet Vergi Dairesi bilgileri aracılığı ile sisteme giriş yapabilir ve fatura işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
ZIP dosyasını açın ve içerisindeki HTML uzantılı dosyayı kullanmış olduğunuz tarayıcıda açın. Tarayıcıda Yazdır dedikten sonra PDF olarak Yazdır'ı seçip PDF olarak dosya oluşturun. Sonra oluşturmuş olduğunuz PDF dosyayı e-posta ile veya WhatsApp ile gönderebilirsiniz.
Arşiv Portal sekmesinden 'Belge İşlemleri' seçilir ve 'Fatura Oluştur' butonuna tıklanır, gerekli alanlar doldurulur. Oluştur butonuna tıklanır, fatura taslaklara kaydedilir. Taslaklar kısmında fatura tekrar kontrol edilir, GİB İmza butonuna tıklanır, cep telefonuna gelen kod girilir ve fatura onaylanır.
İlgili 42 soru bulundu
e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir GİB
Zorunlu geçiş şartları nedeniyle ve isteğe bağlı e-arşive geçtiyseniz mali mühür/e-imza temin ettikten sonra GİB e-Arşiv Portalı üzerinden kesebilirsiniz.
8. 4.400 TL altı tutarlar için e arşiv fatura kesilir mi? Kesilebilir fakat herhangi bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Kesilen faturanın alıcısı vergi mükellefi ise ve fatura KDV dahil 4.400 TL'yi aşıyorsa, zorunluluk devreye girer ve faturanın e-arşiv olarak kesilmesi gerekir.
0071245: Beyan ve bildirim süreleri - Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu. Merhaba, E-arşiv faturasını, işlemden sonraki 7 gün içerisinde kesebiliyorum ve kestikten 1 gün sonra da GIB e raporlamam gerekiyor. Yani işlemin gerçekleşme tarihinden en geç 8 gün içerisinde GIB e iletmem gerekiyor.
Merhaba; e-Arşiv faturada müşteriye ait mail adresinin bulunma zorunluluğu yoktur.
Entegratörlerin aksine e-arşiv portalında fatura, karşı taraf ile ne yazık ki direkt olarak paylaşılamıyor. Faturayı karşı tarafa göndermek için indirmeniz gerekiyor. Faturayı indirdikten sonra çıktısını alıp ıslak imzanız ile gönderebilir ya da bir e-posta yazarak karşı tarafa iletebilirsiniz.
e-Arşiv fatura kesmesi zorunlu olankişiler/firmalar şu şekilde özetlenebilir: 2022 ve sonrası dönemlerde yılı içerisinde yıllık cirosu 3 milyon TL'yi aşanlar, öncelikle e-faturaya geçmelidir. Temmuz 2022 itibariyle e-Arşiv ve e-fatura sistemine geçen ve e-defter uygulaması kullanan firmalar e-Arşiv fatura kesmelidir.
E-Arşiv Faturanın iptal işlemi her durumda en geç 8 günlük süre içinde yapılmalıdır. 8 günlük süre e-arşiv faturanın düzenlenme tarihinden değil, alıcıya iletilme tarihinden itibaren başlar. 8 günlük iptal süresi aşılırsa alıcı satıcıya iptal edilmesi gereken e-arşiv fatura tutarı kadar iade faturasını düzenleyerek ...
Yukarıdaki bilgilerin ve VUK'un hükmünün ışığında şunu söyleyebiliriz: VUK'un belirlediği koşullara göre e-Fatura kullanıcısı olan mükelleflere kesilecek faturanın türü, e-Fatura olmalıdır. e-Fatura kullanıcısı olan birine düzenlenen e-Arşiv Faturası, e-Fatura'nın yerini tutmaz ve geçerli sayılamaz.
Yani kanunen e-Arşiv Fatura'da imza bulunması zorunludur.
Mükellefler, e-Arşiv Uygulaması kapsamında elektronik belge biçiminde oluşturdukları faturayı bu Tebliğin 7.1 ve 7.2 bölümünde belirtilen istisna haricinde alıcısına kâğıt ortamında teslim ederler. e-Arşiv Uygulaması kapsamında düzenlenen faturanın kâğıt ortamında teslim edilmesi esastır.
E-fatura ile kesilen fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemi üzerinden alıcının e-fatura sistemine iletilir. E-arşiv ile kesilen faturalar hem mail yoluyla hem de kağıt çıktı olarak alıcısına iletilir. GİB'e, takip eden ayın 15'ine kadar hazırlanacak bir rapor ile bilgi verilir.
e-Arşiv faturada imzayla birlikte kaşe de bulunmalıdır. Eğer bir fatura programı ve tasarım kullanıyorsan kaşe ve imzanı birlikte hazırladığın bir tasarımı her faturanda kullanabilirsin.
Açıklama. Bu ekrana İnteraktif Vergi Dairesi Uygulaması kullanıcı kodu ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesi Kullanıcı Kodunuza https://ivd.gib.gov.tr/ adresinden uygulamaya giriş yaparak 'Bilgilerim/Sicil Kaydım' alanından ulaşabilirsiniz.
1. 1/1/2019 itibariyle e-arşiv rapor gönderimleri, aynı günün gecesinde otomatik olarak gönderilecektir. Gün içinde sistemimize düşen tüm e-Arşiv faturalar gece 00:00'dan sonra rapor haline getirelerek Gelir İdaresi Başkanlığının sistemine iletilecektir.
7-8 günlük süre geçerse geriye dönük e-arşiv fatura iptali yapma ihtimali ortadan kalkar. Bu gibi durumlarda alıcı taraftan iade faturası düzenlemesini talep edebilirsiniz.
Yani e-fatura veya e-arşiv fatura düzenleme için öngörülmüş 7 günlük azami sınırın hesabında faturanın düzenlenmesi gereken gün hesaba katılmayacak, takip eden günden itibaren yedinci günün mesai saati bitimine kadar fatura düzenlenebilecektir.
Satıştan sonraki 7 gün içerisinde geriye dönük olarak kesilen elektronik faturalar için para cezası uygulanmaz. Fakat 7 günlük süre aşıldığında her bir fatura için 2200 TL tutarında ceza uygulanır. 2023 yılında bu tutar 2200 TL olarak belirlenmiştir. 2022 yılında bu tutar 500 TL idi.
2023 yılında e-Fatura kesme ve düzenleme sınırı 4.400 TL olarak açıklanmııştır. Bununla birlikte 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla e-Belge düzenleme zorunluluğuna tabi olmayan mükelleflerin vergiye tabi olmayan kişilere düzenleyeceği e-Arşiv Fatura'lar için sınır 5.000 TL'dir.
2023 yılında zorunlu fatura düzenleme sınırının tutarı 4.400 TL'dir. Fatura vermeyen ve almayanlara 2.200 TL'den aşağı olmamak üzere bu belgeye yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının %10'u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilmektedir.
Fatura Kesme Sınırını Geçen Tutarlarda Ne Yapılmalı? Fatura kesme mecburiyeti tutarı, mükelleflerin kâğıt fatura kesebilecekleri tutarı ifade ediyor. Yani bir mükellef, günlük 4.400 TL'ye kadar olan satışlar için kâğıt fatura kesebiliyor. Bu tutarın aşılması hâlinde ise e-arşiv fatura kesme zorunluluğu bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri