Sisteme giriş yapmak için wwww.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Ana sayfada çıkan ''E-hizmetler'' menüsü üzerinden e-devlet üzerinden yapabileceğiniz tüm işlemleri sorgulayabilirsiniz.
kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapın. “e-Hizmetler” bölümünden “Kurumlar” kısmını tıklayın. “Tedavi Bilgileri Sorgulama” seçeneğine girin. Açılan sayfayla SGK hasta bezi sorgulama işlemini tamamlamış olacaksınız.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Hasta bezi yardımı e-devlet başvurusu yoktur. E-Devlet üzerinden sadece ödeme almak için IBAN bilgileri tanımlayabilirsiniz. Hasta bezi yardımı SGK üzerinden yapılmakladır.
İlgili 36 soru bulundu
SGK hasta bezi ödemelerini PTT'ye hasta adı ve hastanın TC kimlik numarasına yatırmaktadır. Bez yardımı alan kişiler PTT kart ile PTT ATM'lerinden veya PTT gişelerinden alabilmektedirler.
"BİR AYLIK HASTA BEZİ 4 BİN LİRA"
Bir hasta için bu bezlerin günde 4 adet kullanılması gerekiyor. 120 adet hasta bezinin fiyatı ise 4 bin liraya tekabül ediyor. Buna karşılık SGK'nin hasta bezi için sağladığı destek ise 240 TL ve bu destek KDV'ye gelen zamlara rağmen 2022'den bu yana artırılmadı.
e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz. e-Devlet şahıs ödemeleri ekranından vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağlar da öğrenilebiliyor.
2. PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma hizmeti seçilir. 3. Ödemenin görüntülendiği sayfada aktarım yapabilmek için “Hesabıma Aktar” seçeneği seçilir.
E-Devlet'e girip Takasbank yazarsanız karşınıza çıkan ekrandan birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer BES bakiyeniz varsa ilgili sigorta şirketine ulaşarak biriken parayı çekmek için talep oluşturabilirsiniz. Bir diğer biriken para öğrenme ekranı ise Şahıs ödemeleri.
T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA
Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir.
Vatandaşlar adlarına yatan PTT yardım parası olup olmadığını ALO PTT hattı olan 444 1 788 numaralı telefon üzerinden öğrenebilirler.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
E-devlet Üzerinden SGK Hasta Bezi Ödeme Sorgulama
Hasta bezi ödemesinin ilgili hesaba yatıp yatmadığı internet yoluyla sorgulanabiliyor.
Hasta bezi parası takibi ise e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak “Sosyal Güvenlik Kurumu” kategorisinden “Hasta Bezi Ödemeleri” menüsünü seçerek takip işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Buradan başvurunuzun durumunu ve ödeme tarihlerini görebilirsiniz.
Hasta bezi ödemesi ne zaman yatar? Hasta bezi ödemeleri her ayın 1 ile 5 arası hak sahibinin hesaplarına yatırılmaktadır.
PTT HESABIMA PARA YATMIŞ MI? PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
Aile Destek Programı kapsamında yardımlar yapılmaya devam ediyor. 2023 yılında sosyal yardımlara zam geldi. Milyonlarca kişinin faydalandığı yardımlara başvurular bu yıl da sürüyor. E-devlet üzerinden kolayca yapılan başvurularda şartları sağlayanlara ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor.
Vatandaşlar; 444 1 788 ALO PTT hattını arayıp, müşteri temsilcisine bağlanabiliyor; TC kimlik no bilgilerini müşteri temsilcisi ile paylaşıp, hesaplarına para yatırılıp yatırılmadığını öğrenebiliyorlar.
Bireysel Emeklilik Sisteminde Ne Kadar Para Biriktiği Nasıl Öğrenilir? E Devlet'e giriş yaptıktan hemen sonra arama çubuğuna "Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama" şeklinde yazarak sorgulama işlemini Kısa bir sürede yapabilirsiniz.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birikmiş paranız varsa sistemde yazan sigorta şirketiniz ile iletişime geçerek birikmiş paranızı almak için talepte bulunabilirsiniz. BES parasının alabilmek için e-Devlet üzerinden işlem yapılamıyor.
Evet, reçete “1 aylık 120 adet hasta bezi” şeklinde düzenlenebilir. Böylece SGK, sadece 1 aylık hasta bezi ödemesi yapar. Hasta bezi raporu kaç yıl geçerlidir? Rapor üzerinde farklı bir tarih belirtilmediyse 2 yıl geçerlidir.
“1 Haziran 2022 tarihli ve 31853 Sayılı Resmi Gazete'de Sağlık Hizmetleri fiyatlandırma komisyon kararı ve Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayımlanarak; SGK hasta alt bezi kullananlar için 1 Temmuz'dan itibaren aylık ücret ödeyeceğini duyurdu.
İki yaşını doldurmuş engelli çocuklar dâhil, çocuk ve yetişkin alt bezi/külotlu hasta alt bezi ödeneği, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaktadır. 2 yaştan büyük 18 yaştan küçük çocuklar için taş teşekküllü devlet hastanesinde çocuk doktoru yada nöroloji doktorun başvurarak çıkartılabilir. 3 hekim imzalı ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri