Akıllı telefonlar ile sorgulama işlemlerini yapabilmek için E Devlet barkodlu belge doğrulama mobil uygulamasını telefonunuza kurmanız gerekmektedir. Uygulamayı kurduktan sonra belge altında bulunan barkod kodunu cep telefonunuza okutmanız yeterli olacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığına tıklanır. "Öğrencilik Belgesi Sorgulama" tıklanır. 1. "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." Onay kutusu seçilerek, "Sorgula" butonuna tıklanır. Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanır.
Doğrulamak istediğiniz belgeye ait barkod numarasını giriniz. e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Barkod Numarası almak için GS1 Türkiye Sistem üyelik başvurusu yapmanız gerekmektedir. GS1 Türkiye, firmanıza özel bir Firma Önek Numarası (GCP) tahsis edecektir. Firma Önek Numarası barkodunuzun temelini oluşturacak, dünya çapında benzersiz ve sadece sizin firmanızı tanımlayan bir kod olacaktır.
Barkodun hemen altında bulunan 12 haneli sayıdan oluşmaktadır. ISBN, JAN, EAN Barkod Numaraları: Bu barkod türü, Japonya ve Avrupa'da satılan ürünlerin üzerinde ve dünyanın her yerinde satılan kitapların üzerinde yer almaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Barkod Numarası alabilmeniz için Ticaret Odası veya Esnaf Sanatkarlar Odası'na kayıt olmak mecburidir. Odalardan alınacak olan Faaliyet Belgeleri ile Barkod işlemleriniz tamamlanmaktadır.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
Başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 10 gün içerisinde barkod tescil belgeniz size ulaştırılacaktır. Tescil belgesi geldikten sonra da, ürünlerin verilen barkod numarası ışığında TOBB tarafından yetkili kılınan kuruluşlar vasıtasıyla numaralandırma ve istenirse master film/barkod etiketi basımı işlemleri yapılmaktadır.
Özellikle ihracat yapıyor ve ürünleriniz perakende sektörde satılıyor ise EAN-13 tescilinizi yaptırın. EAN başvurusunu ilk kez yapıyorsanız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı, Milli Mal Numaralandırma Merkezine kayıt işleminizi yaptırmanız gerekmektedir.
Barkod tescilinin güncel ücretleri şu şekildedir; Cirosu 100 milyon ve üzeri (A grubu): 10 basamaklı (1-100 ürün) 6000 TL, 9 basamaklı (1-1000 ürün) 6600 TL, 8 basamaklı (1-10000 ürün) 7200 TL ve 7 basamaklı (1-100000 ürün) 7900 TL.
E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA
barkod numarası sayesinde belgenin doğruluğunu kontrol etmeniz mümkündür. Vatandaşların sahte belge hazırlamaması amacıyla konulan barkod numarası üzerinden belgenin doğruluğunu kontrol edebilir ve belgenin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlayabilirsiniz.
Barkod Numarası ile Sorgulama
Perakende olarak satılan ürünlere ait bir barkodları tanımlamakta kullanılan GTIN(Global Trade Item Number) ile sorgulama yapacaksanız, ticari ürünün üzerinde yazan ve GS1 sistemine göre oluşturulan barkod numarasını, arama alanına girip “Ara” butonuna basarak sorgulayabilirsiniz.
QR kod ile nasıl girebilirim? Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Karekod Okut” isimli işlem menüsünden işleme ait karekodu okutarak giriş yapabilirsiniz.
AİLE GELİR DURUMU BELGESİ NASIL ALINIR? Gelir Belgesi, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir.
e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan barkodlu belge hizmetleriyle, ilgili kurumlara gitmeksizin, ihtiyaç duyduğunuz belgeleri (adli sicil belgesi, askerlik durum belgesi, öğrenci belgesi gibi) resmi açıdan geçerli olacak şekilde, yani barkodlu olarak alabilirsiniz.
e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.
Ürünlerin cinsi veya içeriği fark etmemeksizin satışa çıkacak olan her ürünün kimliği niteliğinde bir Barkod Numarası olmak zorundadır. Barkod EAN kendi içinde çeşitli standartlara sahiptir. EAN 13, perakende ve uluslarası satışlarda kullanılır.
Barkod, çubuk kod ya da çizgi im, verilerin görsel özellikli makinelerin okuyabilmesi için çeşitli kodlama yöntemleriyle sunulmasıdır.
Barkod, temelde ürün tanımlayıcı bir koddur. Tüm dünyada kullanılır. Sekiz ila 13 rakamdan oluşan barkod, ticari ürün tanımlamalarında kullanılan “GTIN” yani “Global Ticari Ürün Numarası” olarak da bilinir. Ürünlerin veritabanlarındaki bilgilerine erişimi sağlayan barkod, her ürün için benzersiz bir koddur.
1- e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “ SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi “ yazınız. 2- Açılan pencereden “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneği tıklanır. 3- Oluşturulan belgenin çıktısı alınır. Oluşan belgenin tamamı yazdırılmalıdır.
Barkod numaraları belli bir düzen içinde verilmektedir. Numaradaki ilk 3 hane ülke kodu, sonraki 4 hane firma kodu, sonraki 5 hane ürün kodu sonraki 1 hane ise kontrol hanesi olarak belirlenmektedir.
Barkodların en önemli faydası şüphesiz ki işletmeye ürün alım, satım ve depolama işlerinde hız ve zaman kazandırmasıdır. Barkodda bulunan çizgi ve boşluklara göre tarama yapan barkod okuyucu çeşitleri, bilgisayara klavye aracılığıyla girişi yapılması zor ve zaman alan verileri ekrana hızlı ve kolay şekilde taşır.
EAN kodu rastgele kullanımlı bir kod değildir. EAN-13 kodunun TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) bünyesine bulunan Mal Numaralandırma Merkezine yapılacak başvuru ile alınmaktadır.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri