QR kod ile nasıl girebilirim? Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Karekod Okut” isimli işlem menüsünden işleme ait karekodu okutarak giriş yapabilirsiniz.
Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanır. Oluşturulan barkodlu öğrenci belgesinin "Yazdır" butonuna basılarak çıktısı alınabilir.
İşlemi yapmak için telefonunuza ya da tabletinize “e-Devlet Belge Doğrulama” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama ile belgede yer alan ilgili kare kodu okutarak ya da barkod numarasını girerek belgenizi doğrulayabilirsiniz.
Barkod Numarası ile Sorgulama
Perakende olarak satılan ürünlere ait bir barkodları tanımlamakta kullanılan GTIN(Global Trade Item Number) ile sorgulama yapacaksanız, ticari ürünün üzerinde yazan ve GS1 sistemine göre oluşturulan barkod numarasını, arama alanına girip “Ara” butonuna basarak sorgulayabilirsiniz.
İki aşamalı girişi açtıktan sonra “İki Aşamalı Giriş İşlemleri” isimli işlem menüsünden “Yedek Kod İşlemleri” sayfasına giderek yedek kod alabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Mobil Onay” isimli işlem menüsünden onay vererek, Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Karekod ile Giriş” isimli işlem menüsünden işleme ait karekodu okutarak giriş yapabilirsiniz.
e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Barkodun hemen altında bulunan 12 haneli sayıdan oluşmaktadır. ISBN, JAN, EAN Barkod Numaraları: Bu barkod türü, Japonya ve Avrupa'da satılan ürünlerin üzerinde ve dünyanın her yerinde satılan kitapların üzerinde yer almaktadır.
Adım: QR kodunu tarayın
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Barkod nasıl alınır? Türkiye'de barkod tescili için yetkili kurum TOBB Milli Mal Numaralandırma Merkezi'dir. Bu nedenle tüm başvurular burada işleme alınmaktadır. Başvurular firma bazında yapılmaktadır ve firmalar ürün çeşitlerinin sayısına göre bir barkod numarası almaktadır.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
Barkod Numarası almak için GS1 Türkiye Sistem üyelik başvurusu yapmanız gerekmektedir. GS1 Türkiye, firmanıza özel bir Firma Önek Numarası (GCP) tahsis edecektir. Firma Önek Numarası barkodunuzun temelini oluşturacak, dünya çapında benzersiz ve sadece sizin firmanızı tanımlayan bir kod olacaktır.
1- e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “ SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi “ yazınız. 2- Açılan pencereden “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneği tıklanır. 3- Oluşturulan belgenin çıktısı alınır.
e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan barkodlu belge hizmetleriyle, ilgili kurumlara gitmeksizin, ihtiyaç duyduğunuz belgeleri (adli sicil belgesi, askerlik durum belgesi, öğrenci belgesi gibi) resmi açıdan geçerli olacak şekilde, yani barkodlu olarak alabilirsiniz.
Öğrenci belgesi alma işlemi ,E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Öğrencinin eğitimine devam ettiğini gösteren öğrenci belgesi, kurumlara barkodlu olarak teslim edilebilmektedir. Bu belge okuldan ıslak imzalı bir şekilde alınabildiği gibi e-Devlet üzerinden de edinilebiliyor.
Barkod, temelde ürün tanımlayıcı bir koddur. Tüm dünyada kullanılır. Sekiz ila 13 rakamdan oluşan barkod, ticari ürün tanımlamalarında kullanılan “GTIN” yani “Global Ticari Ürün Numarası” olarak da bilinir. Ürünlerin veritabanlarındaki bilgilerine erişimi sağlayan barkod, her ürün için benzersiz bir koddur.
Android Ürünlerde: Google uygulamasını açarak ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunup ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler.
Kullandığınız cihaz Android bir işletim sistemine sahip ise;
Google uygulaması üzerinde 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR Menü üzerindeki Karekodu tam görecek şekilde tutun. Google Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
EAN-13 barkodları dünya çapında genellikle perakende olarak satılan ürünlerin işaretlenmesi için kullanılmaktadır. EAN-13 ile barkodlanmış numaralar ürünlerin tanımlanmasını sağlar, bu barkodlar Japonya'da Japanese Article Number (JAN) olarak da adlandırılır.
Sadece nümerik ve 13 haneden oluşur. İlk üç hanesi firma kodu, sonraki dört hanesi firma kodu, sonraki beş hanesi ürün kodu ve son karakter kontrol karakteridir.
Takip numarası nedir? Takip numarası, sevk edilmeden hemen önce her koliye atanan belirli bir numaradır. Bu numara benzersiz bir kimlik kodu olarak çalışır ve insanların paketlerini kalkıştan (depo, depolama merkezi…) ulaşması gereken son varış noktasına kadar takip etmelerini ve takip etmelerini sağlar.
IOS ve Android telefonlarda Karekod'ları çalıştırabilmek için gerekli uygulamaları; IOS için App Store, Android için Play Store'dan indirebilirsiniz. Bunun için Karekod (QR Code) araması yaptıktan sonra herhangi bir ücretsiz uygulama kullanılabilir.
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
Kimlik Numarası girilerek, Google Play, Apple AppStore veya Windows Phone Store uygulama marketlerinden indirilebilen “e-Devlet Barkodlu Belge Doğrulama” uygulaması kurulduktan sonra, sayfanın altında bulunan Karekod okutularak, ilgili belgenin orijinali görüntülenebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri