'Belge Durumu' belgesi e-Devlet Kapısı uygulamalarında yer alarak tüm vatandaşlarımızın erişimine açılmıştır. e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir.
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
Resmi geçerliliği olan sertifikaların öncelikle geçerli bir sertifika numarası ve doğrulanabilir bir sistemi bulunması gerekmektedir. Herhangi bir eğitim kurumu tarafından verilen bir sertifikanın bu özelliklere uyum sağlamaması sertifikanın, resmi olarak geçerliliğinin olmadığı anlamına gelir.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
İlgili 24 soru bulundu
Sertifikayı veren eğitim kurumu (üniversite ve enstitüler), sisteme sertifika girişlerini yapmaktadır. e-Devlet ile entegre çalışmayan eğitim kurumlarının sertifikaları e-Devlet üzerinde görünmez ancak bunun hiçbir önemi yoktur, çünkü e-Devlet sertifikalar için bir onay mekanizması değildir.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Genellikle birkaç hafta içinde sertifika hazırlık süreci tamamlanır ve sertifika E-Devlete düşer. Ancak, bu süre değişkenlik gösterebilir. Başvurunuzun durumunu E-Devlet üzerinden takip edebilir ve sertifikanızın hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
E-Devlet Onaylı Sertifika, kişilerin elektronik ortamda güvenli bir şekilde işlem yapabilmesi için kullanılan bir elektronik kimlik belgesidir. Bu sertifika, kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelerine ve elektronik ortamda güvenli işlem yapabilmelerine olanak sağlar.
MEB onaylı sertifika programına kayıt olmak için ilgili kurumun başvuru sürecini takip etmeniz gerekmektedir. Programı başarıyla tamamladıktan sonra sertifika için ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir. Sertifikanızı doğrulamak için ise MEB'in resmi web sitesi üzerindeki sertifika doğrulama sistemi kullanılabilir.
Üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı onayı bulunur. Bu onay Bakanlık adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilir. Belge üzerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün mührü ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün imzası bulunur. İmza bulunmayan belgeler MEB onaylı sertifika değeri taşımaz.
Ücretsiz kurslar ve yalnızca pratik testleri içeren kurslarda bitirme sertifikası sunulmaz. Bitirme sertifikaları başarınızın bir göstergesidir ancak Udemy akredite bir kurum değildir. Bu nedenle, sertifikalar resmi akreditasyon amacıyla kullanılamaz.
Üniversite onaylı sertifika, bir üniversite veya yükseköğretim kurumu tarafından verilen ve belirli bir konuda başarı gösteren bireyleri onurlandırmak veya yetkinliklerini belgelemek amacıyla verilen bir belgedir.
PDF sertifikalar özel kurumlarda geçerlidir.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
Tek yapmanız gereken E-Devlet'e BTK Akademi yazıp uygulamaya girmek. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip E-Devlet ile giriş yapmak. Karşınıza yüzlerce ücretsiz eğitim çıkacak. Üstelik birçoğu sertifikalı.
Tamamladığınız kursun 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi'ne artık E-Devlet Kapısından kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda yeni bir hizmet devreye girdi. Derslerini tamamlamış kursiyerler, kurs merkezine gitmeden sertifikalarına E-Devlet Kapısı uygulamasından ulaşabilecekler.
Üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin aldığı eğitimi temellendirmesinin yanı sıra birçok meslek kapısının da açılmasına olanak sağlar.
Bir sertifikanın doğruluğunu kontrol etmek için, genellikle sertifika üzerinde yer alan sertifika kodu kullanılır ve bu kod, sertifika düzenleyen kurumun web sitesinde veya veritabanında aratılır.
Üniversite onaylı sertifika, herhangi bir eğitim kurumundan alınan eğitimin sonunda verilen ve üzerinde ilgili üniversitenin imza ve logo gibi kaşelerinin yer aldığı belgedir. Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar.
Evet, sertifika ile işe girilir.
Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri