Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz, şifrenizi göremez ve adınıza şifre değişikliği yapamaz.
E Devlet şifresinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda, kötü niyetli kişiler devlet dairelerinde yapılabilecek her türlü işi başkası adına yapabilirler ve bu durum ciddi mağduriyet doğurabilir. E Devlet şifresini bilen birinin yapabileceği işlemler şunlardır: Kişi adına işlem yapabilir.
Size ait olan e-devlet şifrenizi, sizden başkasına kesinlikle vermemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bilgileriniz çalınabilir ve başınız derde girebilir. Sizden e-devlet şifresi talep eden kurumları gerekli yerlere şikâyet ediniz. Çünkü hiçbir kurum sizden, size ait olan e-devlet şifrenizi istemez.
Vekilin kimliğini ibraz etmesi, .e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.
E-Devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir. Şifreniz ve kimlik numaranız çalınırsa size ait bilgiler başkalarının eline geçebilir. Soy kütüğü, ikamet adresi, adli sicil kaydı, nüfus kayıt bilgileri gibi önemli bilgiler görüntülenir ve adınıza işlem yapılabilir.
İlgili 35 soru bulundu
E-Devlet internet sitesine yapılan girişten sonra internet bankacılığında kullanılan banka seçilmekte ve internet bankacılığı bilgileri girilmektedir. Bilgilerin doğruluğu sistem tarafından onaylandıktan sonra otomatik olarak kullanıcı, E-Devlet hizmet sayfasına yönlendirilecektir.
Ek olarak mobil uygulamalarımız vasıtası ile anlık bildirim yapılabilmektedir. e-Devlet Kapısı ticari içerikli e-posta veya SMS göndermemektedir, kullanıcıların iletişim bilgilerini üçüncü parti kişi veya kurumlar ile paylaşmamaktadır. e-Devlet Kapısı'ndan gönderilen iletiler aşağıdaki içerikleri kapsar.
(http://www.turkiye.gov.tr) adresindeki “e-Devlet Kapısı” uygulaması içinde yer alan “E-Hizmetler” alanındaki “Bireysel Müşteri Hakem Heyeti – Başvuru Formu” nun doldurulması ve bankadan temin edilen yanıtın ilgili başvuruya ek yapılması gerekmektedir.
Merak etmeyin sorun olmaz. Artık vergi dairesi SGK girişleri e-Devlet üzerinden yapılıyor.
İşçiler patronlara şifrelerini vermek zorunda değildir. E-Devlet, sendika üyeliğinden, dava, sicil bilgilerimize pek çok kişisel verimizin saklandığı bir alandır. Şifremizi paylaşmamız durumunda patronun, bu bilgilere erişme ve işlem yapma yetkisi olacaktır. E-Devlet şifrenizi hiçbir koşulda paylaşmayın.
e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yaptıktan sonra iki aşamalı giriş özelliğini; İnternet tarayıcısı kullanıyorsanız Güvenlik ve Ayarlar > İki Aşamalı Giriş İşlemleri sayfasındaki İki Aşamalı Giriş alanında “Pasif” seçeneğini işaretledikten sonra “Ayarları Kaydet” düğmesine tıklayarak kapatabilirsiniz.
Üstelik e imza ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş de çeşitli giriş seçenekleri arasında yer almaktadır. Telefon numaranızın kayıtlı olmaması durumunda ise farklı seçenekleri kullanarak şifre yenilemek mümkün olmaktadır.
Siber Güvenlik Dairesi Başkanı Salih Talay, "Sistemde, kullanıcılara ilişkin profil bilgileri ve kullanıcı hesapları dışında herhangi bir veri tutulmuyor. Dolayısıyla (sızdığı iddia edilen) bu verilerin teknik olarak e-Devlet Kapısı'ndan çalınmış olması mümkün değil" dedi.
Kayıtlı cihazınızı “Güvenlik ve Ayarlar“ menüsündeki “Kayıtlı Cihaz İşlemleri“ sayfasından silebilirsiniz.
Verilerin hukuka aykırı ele geçirildiği ve işlendiği şüphesi halinde savcılığa da başvurulması gerektiğini vurgulayan Göksoy, KVKK'ya yapılan başvuru süreci tamamlandıktan sonra savcılığa başvuru yapılmasının daha etkili sonuç verdiğini kaydetti.
Bu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılar, e-devlet kapısında yer alan kimlik doğrulama yöntemlerinden biri ile kimliklerini doğrulayıp sisteme giriş yaptıktan sonra, “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” hizmetini seçerek, “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” veya “Çek Bilgileri” raporlarından birini talep edebilirler.
Kredi başvurusu yapılan bankanın şubesi, başvuru sorgulama hizmeti de verir. Kredi başvuru durum sorgulama işlemi için doğrudan bankanın fiziksel şubesine gidilebilir. Şubelerde genellikle sıra numarası almak suretiyle işlem yürür. Bu nedenle bir süre sıra beklemek gerekebilir.
Durumu fark eden vatandaşlar borçsuzluklarını ispatlamak için derhal menfi tespit davası açmalılar. Akabinde basiretli bir tacir gibi davranmayan banka aleyhine maddi- manevi tazminat davası da açılabilir.
85 milyon yurttaşın tüm bilgilerinin bulunduğu e-Devlet'te verilerin çalındığı ortaya çıktı. 85 milyon vatandaşın, TC kimlik no, telefon, adres ve tapu bilgileri bir internet sitesinde yayımlandı. Türkiye'de ikamet eden 85 milyon yurttaşın verileri 'S**Paneli.Org' isimli bir internet sitesi tarafından ele geçirildi.
E-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor.
Güçlü Şifreler Belirleyiniz
Kimlik Numaranız ve benzer verilerin yer aldığı bilgiler ile şifre oluşturmayınız. Şifreniz ardışık veya tekrar eden rakam / harf dizileri içermemelidir (Örn: 1234, abcd, 1111, 1966). Sıkça kullanılan veya sözlüklerde bulunan kelime ve harf gruplarını içermemelidir.
2006 yılından itibaren Türkiye‟de e-Devlet kapısı adı altında www.turkiye.gov.tr internet erişim adresiyle tüm kamu kurumları elektronik ortama taşınmış oldu. Burada yapılan hizmetler kişinin şahsına özel ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak bir ağla veri alışverişlerini sağlamaktadır.
- Başvuru formuna ulaşabilmek için e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapmanız gerekiyor. - Giriş yaptıktan sonra kurum sayfaları içinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı"nı seçin. - Sonrasında "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” seçeneğine tıklayın.
Vatandaş PTT aracılığı ile şifre zarfını teslim alır ve zarfta bulunan 5 haneli nümerik şifre vatandaşın tek kullanımlık ilk şifresi olarak kendisine tanımlanır. Vatandaş e-Devlet Kapısı'na ilk defa girdiğinde bu şifreyi kullanmak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri