E-devlet mobil imza almak için e-devlet kapısı e-imza uygulamasını bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Ardından e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra sitenin sizi yönlendirmesiyle e-imzanızı zahmetsizce alabilirsiniz. E-imza uygulamasını bir kere indirmeniz yeterli olacaktır.
Elektronik imza (e-imza), elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. 93/2007 Sayılı Elektronik İmza Yasası'na göre e-imza, ıslak imza ile eşdeğerdedir.
Masaüstünüzde bulunan e-imza uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı e-İmza Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayınız. Daha önce indirdiyseniz tekrar indirmenize gerek yoktur.) İmzalama işlemini gerçekleştiriniz.
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL.
Konusu ne olursa olsun, herhangi bir sözleşmede karşı taraftan ıslak imza talep ediyorsanız; mutlaka kağıda bir kalem yardımı ile fiziksel olarak yazması gerekmektedir. Bunun için kişiyle birebir görüşmelisiniz. Diğer yandan faks yolu ile de hala uzaktan Islak İmza alma uygulanmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
Elektronik imzalar kolaylık ve verimlilik sunarken, bazı bölgelerde noter tasdikli belgeler veya vasiyetname gibi yasal belgeler gibi bazı bağlamlarda hala kabul edilmeyebilir, bu da ıslak imzayı günümüzde hala geçerli ve gerekli kılmaktadır.
E-imza başvuruları BTK tarafından onaylanmış Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarına yapılmalıdır. E-imza almak isteyenlerin kimlik kontrolü yaptırması gerekmektedir. Genellikle e-imza için gerekli olan kimlik kontrolleri kurulum adımında ya da noter aracılığıyla yapılmaktadır.
Islak imza mürekkepli kalemle atılır. Islak imza orijinal metin üzerine atılır ve genellikle de mavi mürekkepli kalemler tercih edilir ve kullanılır. Kaşe ile ya da fotokopi ve karbonlu nüsha belgelerdeki imzalar ıslak imza kabul edilmez.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalar tarafından yeni müşteri kazanımında kullanılabilecek uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine yeni düzenlemeler getirdi. Bankacılıkta ıslak imza zorunluluğu kalktı.
Islak imza, bir kişinin el yazısı ile yaptığı imzadır. Bireysel ve ticari işlemlerde belge imzalamak için sıklıkla kullanılır. İmzalanacak belgenin çıktısı alınır, kişi el yazısı ile imzalar ve bu belge fiziksel olarak saklanır.
01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır.
Elektronik İmza Kanunu ve ikincil düzenlemeler ile elektronik imzanın elle atılan ıslak imza ile aynı hukuki sonucu doğuracağı ve kesin delil olarak kabul edileceği hükme bağlanmıştır. Kısacası elektronik imza elektronik ortamda yapılan işlemlere hukuksal geçerlilik sağlaması açısından önemlidir.
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
e-Devlet Kapısında mobil imza kullanmak için herhangi bir ücret talep edilmez.
E-imzanızı alma süreniz başvurduğunuz hizmet sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. Eğer bütün belgeleriniz hazırsa, bir saat içerisinde e-imzanızı almanız mümkündür.
KAŞE İMZA ISLAK İMZA OLMADIĞINDAN GEÇERSİZDİR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri