e-Devlet hesabınız ile giriş yapın (e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine giderek edinebilirsiniz). Karşınıza Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama ekranı gelecek. Aracın plakasını girip, Sorgula butonuna tıklayın. Girdiğiniz plakaya sahip olan aracın bilgileri, resmi evraklarla birlikte karşınıza çıkacak.
E-Devlet Üzerinden Tramer Sorgulama
Öncelikle e-Devlet'e giriş yapmanız gerekir. Karşınıza Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama ekranı çıkacak. Aracın plakasını yazdıktan sonra “Sorgula” butonuna tıklayın. Girdiğiniz plakaya sahip olan aracın bilgileri, resmi evraklarla birlikte karşınıza çıkacaktır.
Tramer üzerinden trafik poliçenizi sorgulayarak aracınız ile ilgili bilgileri hızlı ve kolay bir şekilde elde edebilirsiniz. Ulaştığınız bilgilerle aracınız ile ilgili yapacağınız işlemleri planlayabilirsiniz. Trafik poliçesi sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden ücretsiz bier şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Hasar Geçmişi Sorgulama
Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.
e-DEVLET HASAR TESPİT SORGULAMA NASIL YAPILIR? Vatandaşlar adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilirler.
İlgili 26 soru bulundu
TRAMER sorgusunu SMS ile yapmak için aracın öğrenmek istenilen detayının ve plakasının 5664'e kısa mesaj olarak yollanması gerekir. Sigorta Birliği ve Gözetim Merkezi tarafından kurulan 5664 SMS hattına yollanan mesajlar, tüm operatörler tarafından aynı şekilde fiyatlandırılır.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bina hasar tespit durumu e-Devlet'te görünmeyen depremzedelerin, valilik ve kaymakamlıklar önündeki Afet Koordinasyon Merkezlerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.
Satın almak istediğiniz ikinci el araç ile ilgili tramer sorgulama işlemini SMS aracılığıyla yapabilirsiniz. Aracın plaka numarasını boşluksuz bir şekilde 5664'e göndererek plakadan hasar sorgulama işlemini kısa süre içinde gerçekleştirebilirsiniz.
5664 güvenli, kolay ve hızlı sigorta sorgulama yapılabilen bir mobil servis sistemidir. 5664 ile kaza, hasar, poliçe, tutanak, mağdur, değişen parça ve araç detay sorgulamaları hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Sorgulama ücreti tüm vergiler dahil 46 TL'dir.
Aracın şasi numarası ile sorgulama yapmak için HASAR BOŞUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 5664'e sms göndermeniz yeterli. Aracın şasi numarasıyla tüm detay bilgilerini öğrenmek için DETAY BOŞLUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 5664'e sms gönderin.
Araç hasar sorgulama ücretsiz ve ücretli şekilde yapılabilir. SMS, e-Devlet, Çağrı Merkezi ve Tramer (Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi) üzerinden araç hasar sorgusu yapılabilir. Şimdi, araç hasar kaydı nasıl öğrenilir?
Hasar Kaydı ile Tramer Kaydı Arasındaki Farklar
Hasar kaydı, aracın geçirdiği kazalar sonucunda meydana gelen tüm hasarlara ulaşmayı sağlıyor. Tramer kaydı üzerinden aracın kusur oranı ve sigorta işlem bilgisi gibi çok daha geniş kapsamlı belgelere ulaşılabiliyor.
e-Devlet hesabınız ile giriş yapın (e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine giderek edinebilirsiniz). Karşınıza Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama ekranı gelecek. Aracın plakasını girip, Sorgula butonuna tıklayın. Girdiğiniz plakaya sahip olan aracın bilgileri, resmi evraklarla birlikte karşınıza çıkacak.
Bir aracın kaç el değiştirdiğini sorgulamak için “DETAY" boşluk PLAKA” yazarak 5664'e SMS atman yeterli olacaktır.
TRAMER üzerinden trafik sigortasına dair sorgulamalar tüm operatörler için 5664'e SMS gönderilerek gerçekleştirilebilir. Hasar geçmişi sorgulamak için [araç plaka no] bilgisi paylaşılır. Örneğin; 34ABC000 yazarak 5664'e gönderebilirsin.
2. el araçlarla ilgili tüm bilgiler bu servisle cebinizde! Hasar Geçmişini Sorgulamak için; Aracın PLAKA NO'sunu yazıp 5664'e gönderebilirsiniz ya da Türk Telekom Online İşlemler Uygulaması üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Veya HASAR S boşluk ŞASİ NO yazıp 5664'e gönderebilirsiniz.
Kilometre sorgulaması yapmak için aracın plaka veya şase numarası bilgisine ihtiyaç vardır. Otomobilin plakasının veya şase numarasının 5664'e bitişik yazılarak mesaj atılması gerekir. Daha sonra kilometre bilgileri kişiye ulaştırılır.
*** Hasar geçmişi sorgulama; plaka yazıp 5664'e gönderdiğiniz zaman aracın plakası değişmiş olsa bile hasar kaydı size SMS olarak bildirilecektir. Örneğin 34ABC001 yaz 5664'e gönder. ***Değişen parça sorgulama; Eğer aracın ekspertiz raporu var ise kazada değişen parçaları öğrenebilirsiniz.
Tramer kaydı yoktur” terimi ile kullanıcılar sıklıkla karşılaşmakta ve ne anlama geldiğini merak etmektedirler. Tramersiz araç, aracın tramer kaydı bulunmadığını göstermektedir. Tramer trafik sigortası ve kaskodan yapılan işlemleri görüntülemeyi sağlamaktadır.
Komisyon, 3 iş günü içerisinde ilgili dosyayı sonuçlandırır. Dosya sonuçlandıktan sonra sigortalılara, dosyanın sonuçlandığına dair cep telefonu ya da e-posta yolu ile bilgilendirme yapılır (Tutanak üzerinde her iki bilgi de mevcut ise hem e-posta hem de SMS ile bilgilendirme yapılır).
Araçların tramer kayıtlarının da kaydolduğu Sigorta Bilgi Merkezi üzerinden hasar kaydı sildirme başvurusu yapılır. Ancak aracınızın hasar kaydında her hangi bir yanlışlık yoksa bu kaydın silinmesi mümkün değildir. Fakat keyfi olmayan sisteme yanlış girilmiş hasar kayıtları itiraz sonucunda sistemden silinir.
Değişensiz ağır hasar kaydı ise aracın ağır hasar alması fakat aldığı hasar sonucunda değişen herhangi bir parçası olmaması şeklinde açıklanabilir. Değişensiz ağır hasar kaydı olan araçların parçalarında ortaya çıkan sonuçlar değişim değil onarım yoluyla ortadan kaldırılır.
Kazadan hemen sonra aracı sorguladığınızda o hasar görünmez. Zaman zaman satıcı ile onarımı yapan kişi veya eksper anlaşırsa araç satılana kadar dosya kapama işini erteleyebiliyor. Sorgulanan plaka asli kusurlu ve karşı tarafın masrafı odendiği için miktar görülmez.
Sonuçlar, 30 gün süreyle belirtilen internet adresi ve mahalle muhtarlıklarında ilan edilmeye devam edecektir. Vatandaşlarımız, sonuçlar ilan edildiğinden itibaren 30 günlük süre içerisinde e-devletten veya Kaymakamlıklarda oluşturulan Başvuru Noktalarından itiraz edebileceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri